torstaina, helmikuuta 04, 2010

Paraislainen terveysblogi oli Suomen luetuin

***
Paikallislehti Paraisten Kuulutukset
haastatteli minua 4.2.2010. Lehden toimitukseen oli kantautunut tieto, että kansainvälinen medianäkyvyyden asiantuntija Cision oli valinnut terveysblogini Suomen parhaaksi. Päätoimittaja Anja Kuusisto teki jutun.

Koska aloitit bloggaamisen?
Aloitin heinäkuussa 2005 erään kemiöläisen ehdotuksesta. Hän on Jukka Melaranta, nykyään hän asuu Pohjois-Suomessa. Vuonna 2005 blogirintamalla ei vielä tapahtunut niin paljon, nyt siellä käy säpinä.

Kuinka suuret lukijamäärät seuraavat sinun blogiasi?
Päivittäin terveysblogiani lukee noin 800-20 000 henkilöä. Jokin mediatapahtuma tuo lukijaryöpyn blogiini. Cision -yrityksen lehdistötiedotteen takia (jossa uutisoitiin erityismaininnasta) laskuri näytti huippulukemia, ja niin myös kesän kynnyksellä kun 2008 Iltalehti julkaisi erään ideani suoralla linkillä blogiini. Hetkittäin lukijoita oli yli 20 000 päivää kohti.

Sinulla on varmasti vakiolukijoita, mistä päin Suomea, tiedätkö?
Niin hassulta kuin se tuntuukin, en tunne lukijoitani kovinkaan hyvin. Blogissani voi kommentoida nimettömänä ja laskurista ei näe kuka on sivuilla käynyt. Julkisuudessa hyvinkin tunnettuja henkilöitä viihtyy blogini parissa joko kommentoiden suoraan blogiini tai sähköpostilla. Näistä esimerkkejä: pääjohtaja Pekka Puska (Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos), dosentti Mikael Fogelholm (Suomen Akatemian Terveyden yksikkö), lääkäri Pirjo Ilanne-Parikka (Diabetesliitto) ja ehkä vielä lääkäri A***** H******* (ortopedi, vaihtoehtolääkäri). Terveys! -lehdessä 2/2009, joka on apteekkien asiakaslehti, Sundqvist esiintyy suuressa jutussa, missä hän ja THL:n Pekka Puska "vetävät köyttä" hiilihydraateista. Lehden mukaan Sundqvist uskoo, että hiilihydraattien vähentämisestä on hyötyä, Puskan mukaan tämä ei ole ravintoratkaisu.

Suositteletko jutun lukemista?
Kyllä suosittelen, se antaa hyvän kuvan meidän väittelystämme. Ja vaikka olemmekin eri mieltä ravintoasioista, olemme hyviä ystäviä.

Christer Sundqvist vierailee Paraisten kirjastossa torstaina 18. helmikuuta klo 18, jolloin hän kertoo tuoreesta kirjastaan, "Sietämätön leveys".

Lähde: Paraisten Kuulutukset, 4.2.2010

Muita juttuja minusta lehdissä:

4 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon menestyksestä. Luin juttusi PK:sta. Mainitset Antti Heikkilän lukevan blogiasi. Saisi lukea tarkemmin, sillä hän haluaisi taatusti olla sinun kaltaisesi kansanvalistaja ja armoton työmyyrä. Valitettavasti Heikkilä pärjää näissä lajeissa tosi heikosti. Lääkärin koulutuksen saaneeksi Heikkilä sekoittaa hämmästyttävän usein faktat. Verbaalisesti hän on aika mitätön mumisija ja kirjallisesti hän on kömpelö kuin mikäkin aloittelija. Mistähän johtuu että häntä kuitenkin niin kiihkeästi puolustetaan hiilihydraattejaan vähentävien joukoissa? Tekeekö seura kaltaisekseen? Kaipaako vähähiilihydraattiaate suurta johtajaa jota sitten seurataan. Sanoo guru sitten vaikka kuinka hassuja asioita?
  ----
  Terveisiä Naapurikunnasta!

  VastaaPoista
 2. En ole edellisen kirjoittajan kanssa ihan samaa mieltä. Heikkilä on parempi kuin annat olettaa. Tosin kyllä minäkin ihmettelen hänen lausuntojaan silloin tällöin. Selkeydessä Heikkilä ei yllä Veteraaniurheilijan tasolle. Kokemusta minulla on molempien puheiden kuuntelusta ja kirjoitusten tulkitsemisesta. Se mitä arvostan Veteraaniurheilijassa kaikkein eniten on se, että hän antaa tunnustusta pääjohtaja Pekka Puskan työlle. Näissä karppi-piireissä se on harvinaista herkkua.

  VastaaPoista
 3. Totuus eläinperäisistä ravintorasvoista ja niiden hyödyllisyydestä (se asia jakaa mielipiteet tällä hetkellä kaikkein eniten) noudattaa Arthur Schopenhauerin sanontaa: "All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

  Krauss, Hu, Westman, Volek ym. viitoittavat tietä kohti kolmannetta vaihetta, eli hyväksytään, että eläinrasvat tietenkin ovat terveellisiä. Ettekö te hölmöt ole huomanneet, että me koostumme itse runsaasta eläinrasvasta? Miten se voisi olla haitallista? Valitettavan paljon tiedemiehiä erityisesti Suomessa elää edelleen vaiheessa 2, eli eläinrasvoja vastustetaan rankalla kädellä, missään nimessä ei saa käyttää voita ja rasvaisia pihvejä. Älytöntä! Onneksi on Sundqvist (ja Heikkilä).

  VastaaPoista
 4. Ei ihme että Iltalehteen ja muihin roskalehtiin on kova halu päästä. Niistä saa näkyvyyttä. Sinä nyt et varsinaisesti tunkenut itseäsi Iltalehteen tuossa E-koodi jutussa ja kilpailussa. Vaan toimittajat halusivat huomioida blogissasi olevan mielenkiintoisen jutun. Iltalehden artikkelista minäkin löysin tähän blogiin vuonna 2008 ja aina on riittänyt mielenkiintoista luettavaa.

  Biokemisti

  VastaaPoista