maanantaina, helmikuuta 08, 2010

Veteraaniurheilijan blogi rankattu Suomen ykköseksi

**
Kirjoitettu 28.1.2010 ja päivitetty 29.1.2010, 31.1.2010, 2.2.2010, 3.2.2010 ja 8.2.2010


Lue tästä Cision Global Media Intelligence -yrityksen virallinen lehdistötiedote (29.1.2010). Medianäkyvyyden kansainvälinen asiantuntija Cision kerää kuukausittain top-listan samaan aihepiiriin keskittyvistä blogeista eri puolilla Eurooppaa. Tammikuussa listauksen aiheena olivat terveyttä käsittelevät blogit.

Suomessa ykkössijalle nousi Veteraaniurheilijan blogi. Asiasta kerrotaan mm. Kunto & terveys -lehdessä, Placera Nu -lehdessä, Kauppalehdessä, Webfinanser -lehdessä ja Helsingin Sanomissa.

Cisionin listaamien kotimaisten Top terveysblogien joukosta löytyy sekä asiantuntijoiden että aiheeseen perehtyneiden harrastelijoiden blogeja. Ravintovinkkejä ja apua terveellisemmän ruokavalion noudattamiseen saa niin Veteraaniurheilijan blogista kuin Tarzaniksi 90 päivässä -blogista, hyvän olon ja mielenrauhan tavoittelemisesta voi taas lukea Quinoaa-blogista. Iskuryhmä kertoo muun muassa puhtaasta luonnonkosmetiikasta kun taas Kohti Terveyttä kokoaa terveysaiheisia uutisia ja artikkeleita.

- Internet on suosittu paikka keskustella ja jakaa terveyteen liittyviä kokemuksia ja etsiä asiantuntijamielipiteitä. Nyt tutkittujen maiden Saksan, Pohjoismaiden ja Englannin terveysblogeille on yhteistä se, että terveysteema on laaja-alaisesti esillä alkaen ruokavaliosta ja liikunnasta aina terveyspolitiikkaan ja julkiseen terveydenhoitoon. Lisäksi ravintoasioissa neuvovia blogeja löytyy kaikissa maissa sekä asiantuntijablogeina että henkilökohtaisiin kokemuksiin pohjautuvina
terveysblogeina, kertoo Cision Finlandin sosiaalisen median palveluja johtava
Susanna Tirkkonen.

Kommentointi on vilkasta! Jo 92 kommenttia!

Kommentti (28.1.2010): Onneksi olkoon Christerille. Oikealle miehelle titteli menikin. Asiantuntemus on erittäin vankkaa ja asioiden tarkastelu rehellistä. Juuri Christerin nöyrä tiedonhalu ja kyky tarkastella omien käsityksiensä paikkaansapitävyyttä ovat mielestäni hienoja ominaisuuksia. (Sami Uusitalo)

Kommentti (28.1.2010): Onneksi olkoon liikuntapiirien innostajapersoonalle! Se on kova juttu tuo Chrisu. Blogisi sanoma kiirii moneen mediaan, joten näkisin kerrannaisvaikutuksen olevan lisäksi huomattavan suuri verrattuna moneen muuhun blogiin. (Juuso)

Kommentti (28.1.2010): Pidän tätä keskustelevuuden voittona. Netti-aikakaudella erilaisten äänten esiintuominen ja sietäminen ovat keskeisessä asemassa. Toivottavasti jatkat tulevaisuudessa samalla linjalla. (Janne Huovila)

Kommentti (29.1.2010): Ehdottomasti ansaittu ykkössija. Tämä on minunkin suosikkiblogi. Christerin kirjoitukset ovat asiantuntevia ja kaikin puolin hyvin kirjoitettu. Kirjoitukset koskevat usein sellaisia tärkeitä asioita, joista valtamedia ei uskalla/halua kirjoittaa. Mielestäni tämän blogin suosio on myös sananvapauden voitto. Sananvapautta puolustaa myös korkea kynnys komenttien sensurointiin. Nähdäkseni vain kaikkein asiattomimmat kommentit on sensuroitu. (Tyhmä Kyselijä)

Kommentti (29.1.2010): Onneksi olkoon Christer, hyvin tehty! Monien vuosien uurastus palkitaan. (Reijo Laatikainen)

Kommentti (29.1.2010): Hieno blogi! Olen lukenut blogiasi lähes alusta saakka. Meno vain paranee koko ajan. Ei ihme jos Pekka Puska haluaa jutella kanssasi. Sinullahan on paljon sellaista asiaa joka ratkaisevasti parantaa suomalaisten terveyttä. (Tarja K)

Kommentti (29.1.2010): Mainio kirjoituksesi "Tervetuloa rasvahysterian syntysijoille" oli yksi ratkaisevimmista tekijöistä, joka sai minut pari vuotta sitten kokeilemaan rasvan lisäämistä ja hiilarien vähentämistä. Sillä tiellä ollaan vahvasti edelleen, sillä hyvinvointi on vhh-ruokavalion ansiosta kohentunut kovasti. Kiitos!! (Hanukka)

Kommentti (30.1.2010): Loistavaa, täysin ansaittu! (Juha Hulmi)

Kommentti (31.1.2010): Huomasin vasta nyt tämän blogisi Kauppalehden nettiversiosta. Tämähän on terveystiedon aarre! (Simo)

Kommentti (31.1.2010):
Täytyy myöntää että käsitykseni tästä blogista on muuttunut myönteisemmäksi vuosien varrella. En edelleenkään ole kaikilta osin samaa mieltä kanssasi. On kuitenkin ilahduttavaa että olet säilynyt poikkeuksellisen kauan mukana blogikirjoittelussa välillä kovastakin kritiikistä huolimatta. Liian moni blogikirjoittaja lopettaa kun ei ole enää mitään mistä kirjoittaa. Parhaimmillasi olet kantaaottavissa kirjoituksissasi ravintorasvojen puolesta. Olet tällä kirjoittelullasi vaikuttanut erittäin paljon monen suomalaisen terveyskäyttäytymiseen. (Johanna)

Kommentti (31.1.2010):
Sinun blogiasi luetaan aivan valtavasti! Ansaittu ykköstila. (tieteenharrastaja)

Kommentti (31.1.2010):
Jatkaminen tämän Veteraaniurheilija blogin parissa on ollut helppoa, sillä hyvinhän tässä on esillä terveysasiat ja kirjoitukset ovat kiinnostavia. Kirjoituksia moititaan, kritisoidaan ihan riittävästi jotta uskottavuus säilyy ja bloginpitäjä kannustaa lähettämään myös kriittisiä kannanottoja ja kommentteja. (Blogilukija Keski-Suomesta)

Kommentti (1.2.2010): Entisaikojen muoti-ilmaus 'rakentava kritiikki' täytyy palauttaa arvoonsa. Merkityssisällöltään ravitseva ilmaus. Ko. kritiikin muoto esiintyy harvoin huutelun ja yltiönarsistisen vuodatuksen joukossa, kun kaikki nykyään pääsevät ilmaisemaan mielipiteensä.
Been there, done that! (Kummitus)

Kommentti (2.2.2010): Sivujen graafinen ulkoasu on niin hirveä, että jätän lukematta, vaikka ykköseksi olisikin rankattu. (silmiin sattuu)

Kommentti (2.2.2010):
Minusta tämä on ulkoasultansa piristävän poikkeava. (Ville)

Kommentti (2.2.2010): "Pahin" puute on minusta itsenäisen foorumin puute. Mitä jos, Christer, laittaisitkin osan myyntivoitoista foorumin ylläpitämiseen. Joku sukulaisnörttipoika tekemään toimiva foorumi sivuille:) Toki netti on pullollaan ravintoaiheisia foorumeja, mutta kyllä Suomen ykkösravintoblogi oman foorumin ansaitsee! Monesti kun joku ravintoon liittyvä asia mietityttää näitä sivuja lukiessa, tulee lähes ahdistunut ajatus, voi olispa foorumi täällä mistä kysyä muilta viisaammilta :) (Kahvin ystävä)

Kommentti (3.2.2010): Christer tämän homman, eli todellisesta ravintotieteestä blogaamisen, Suomessa aloitti. Ilman Christerin tekemää monivuotista (ja henkisesti rankkaa) pohjatyötä olisin tuskin vielä aikoihin kehdannut tarzanblogaamista aloittaa. (Olli Posti)

Kommentti (3.2.2010): Onneksi olkoon upeasta blogista ja ansaitusta huomiosta. Olet ylivoimaisesti paras terveysblogisti Suomessa, ehkä jopa Suomen Paras Blogisti, mutta sellaista kilpailua tai tilastointia en vielä ole löytänyt missä oli valittu paras blogikirjoittaja. Kaikki eivät osaa kirjoittaa blogeja. Sinä osaat! (Akateeminen Akka)

Kommentti (4.2.2010): Minä nostan hattua Sundqvistille, joka on jaksanut meitä sietää näinkin kauan ja toivon että jatkaa vielä pitkään. Mikael Fogelholm tuskin palaa bloginsa pariin, mikä on suuri vahinko. Oli lähes Sundqvistin veroinen tietolähde. (Risto)


Cision -yritys on pistänyt
suomalaiset terveysblogit järjestykseen. Lista on aika mielenkiintoinen:

THE TOP TEN FINLAND HEALTH BLOGS

The TOP 10 Finnish health blogs cover topics such as nutrition and healthy living. Tips on nutrition and following healthy diets can be found on Veteraaniurheilijan blogi and Tarzaniksi 90 päivässä. Reach out to Quinoaa for overall wellbeing and slow movement lifestyle. Iskuryhmä discusses among other things toxin free cosmetics, whereas Kohti Terveyttä covers health news and articles.

1. Veteraaniurheilijan uusi blogi

2. Tarzaniksi 90 päivässä

3. Quinoaa

4. Ilon Pisara

5. Poistettu

6. Iskuryhmä

7. Minä ja syöpä

8. Tohtori Armi Painin lääkäriblogi

9. Hyvinvoimaa-terveysblogi

10. Kohti Terveyttä

Tässä vielä muut pohjoismaiset blogit merkittävyyden mukaan järjestettynä:

THE TOP TEN SWEDEN HEALTH BLOGS

Cision Europe brings you the Top 10 Swedish blogs about Health. Health is one of the most popular categories in the Swedish blogosphere. A number of topics are discussed in the top ten: some debate healthcare politics and industry news, others are diaries with personal posts about the struggles of daily life. Ranked number one, Mats Reimers blogg debates the healthcare services, both in Sweden and other parts of the world. Kostdoktorn and Dr Dahlqvists blogg advocate a low carb high fat diet. Diet and exercise feature in the blog Livsvinst written by Joanna, who by leaving her unbalanced lifestyle behind reached a healthy weight. Mental health is the topic of My Ana Life which follows a 20-year old girl who’s recovering from anorexia.

1. Mats Reimers blogg

2. Kostdoktorn

3. Doktor Dahlqvists blogg

4. Heja Abbe

5. Ludmillas blogg

6. Livsvinst

7. Spark i baken

8. Anna J.D. Jacobsson

9. My Ana Life

10. Fullkornsfias hälsoblogg

THE TOP TEN NORWAY HEALTH BLOG

Cision Norway brings you the top Health blogs from the Norwegian blogosphere. The blogs presented cover a wide range of topics, from healthy foods and diet to health politics and doctors writing about their work and experiences. The number one blog, Trygg Helse, has good advice on nutritional diets and healthy living, as do Solveig’s Smil and Når mat gjør deg frisk. Health and exercise feature inFitnessbloggen, written by the fitness trainer and previous health journalist Robert Eilertsen. For expert advice on health and nutrition, visit Sunnhetsbloggen and Frisk som en fisk, or visit Lykkelig som Liten, discussing health issues related to mothers and young children. Finally, Helsenyheter updates readers on news relevant to health economics and reforms in the Norwegian health care system.

1. Fitnessbloggen

2. Når mat gjør deg frisk

3. Sunnhetsbloggen

4. Kommunelegeblogg

5. Lykkelig som liten

6. Helsenyheter

7. Solveigs smil

8. Line Marion

9. Trygg Helse-bloggen

10. Frisk som en fisk

THE TOP TEN DENMARK HEALTH BLOGS

Cision Europe brings you the Top 10 Danish blogs about Health. The Danish Health Minister shares his thoughts on the public health services in Sunhedsministerens Blog, to find critical debate of health policies and news from regions and professional organisations visit Kristians blog. Good tips and advice for healthy living are available from Blog om sundhed og vægttab and Kostpyramiden, issues worrying people struggling to recover from illnesses are raised in Blog om Kræft and Sund Debat. Finally, general wellbeing and the importance of getting your stress under control are the focus ofForebyg Stress and Stress Siden. Good reading and good health to you from Cision Europe.

1. Kristians Blog

2. Sundhedsministerens Blog

3.Blog om Sundhed og Vægttab

4. Forebyg Stress

5. Thomas Justensens Blog

6. Sund Debat

7. Plejen Danmark

8. StresSiden

9. Kostpyramiden

10. Blog om Kræft

Ja vielä brittiläisten terveysblogien parhaimmistoa:

THE TOP TEN UK HEALTH BLOGS

Cision Europe presents the UK’s Health Blogs. The UK’s Blogosphere covers all aspects of health, from industry news to how the NHS relates to politics, and in line with our recent index changes here is Cision Europe’s Top 10 Health Blogs. Follow NHS Blog Doctor, a GP for over 20 years who discusses the ups and downs of the National Health Service, converse with Dietry Girl – who is on a quest for a healthier mind and soul or follow the thoughts of Random Acts of Reality, a blogger by an Emergency Medical Technicians working for the NHS.


Miten olisi saksalaisten terveysblogien parhaimmisto?

THE TOP TEN GERMANY HEALTH BLOGS

Cision Europe brings you the Top 10 Health Blogs from the German blogosphere. The German health blogosphere discusses wellbeing and shares medical information on psychological and physical health concerns. To find out about medicine, nutrition and wellbeing from a consumer’s perspective then visit gesundheits WEBLOG. If you are after some advice on books covering health issues then have a look at what Dr. Harald Zycha suggests on Gesundheitliche Aufklärung. Would you like to read up on hows, whys and wherefores regarding allergies then visit Marktplatz Allergie which shares information on allergies and links to useful websites within its field.

1. Gesundheits WEBLOG

2. Gesundheitsblog

3. Marktplatz Allergie

4. Gesundheitsspiegel

5. Gesundheitliche Aufklärung

6. Dr. Sarah Schons

7. Apotheken Nachrichten

8. Bandscheibenblog

9. Die homöopathische Hausapotheke

10. Wellblog.de


Tässä muuta aiheeseen liittyvää:

95 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon Christer! Minä olen tiennyt tuon asian jo kauan. Hyvä kun asioita tutkitaan. Pysy tyylillesi uskollisena!!!

  Mökkihöperö

  VastaaPoista
 2. Kiitos vakiolukijani Mökkihöperö! Sinua varten minä kirjoitan tätä blogiani.

  VastaaPoista
 3. Hieno homma, ei mene minunkaan höpinät harakoille...
  Armi Painin blogiin oli klikattava samantien, Pain...
  Keep up the good work!

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon Christerille. Oikealle miehelle titteli menikin. Asiantuntemus on erittäin vankkaa ja asioiden tarkastelu rehellistä.

  Juuri Christerin nöyrä tiedonhalu ja kyky tarkastella omien käsityksiensä paikkaansapitävyyttä ovat mielestäni hienoja ominaisuuksia.

  Vaikka satunnainen teräväkielisyyteni ärsyttää joitakin olen toivon mukaan tämän blokin kautta pystynyt ravistelemaan pinttyneitä käsityksiä esim. liittyen vhh:n suojaravinnetiheyteen verrattuna ns. viralliseen linjaan.

  Toivottamasti myös moni ylipainoinen on kommenttieni perusteella harkinnut vaihtoehtoa, jolla sain itse ylipainoni hallintaan.

  VastaaPoista
 5. Sami Uusitalo on merkittävästi edistänyt silmieni avautumista tarkkailemaan ravitsemuksen kenttää laajemmin kuin aikaisemmin.

  Uusille lukijoille vinkiksi: Samin kommentit kannattaa lukea tarkkaan!

  VastaaPoista
 6. Syvä kunnioitus! Mahtava osoitus siitä että sinnikästä työtäsi arvostetaan. Parasta blogissasi on kommentointi ja ajankohtaisuus. Joka tuutista tulee nykyään superfoodeista, rasvojen terveellisyydestä, hiilihydraattien petollisuudesta, laihdutuksen hyödyistä, liikunnan terveysvaikutuksista. Voi vain kysyä miten monta kertaa uutisen onkaan saanut lukea täältä ensimmäiseksi ja aivan loistavan keskustelun kera? Aika monta kertaa! KIITOS!

  Terveyskeskuslääkäri

  VastaaPoista
 7. Hieno kommentti taas Terveyskeskuslääkäriltä. Jotenkuten vielä ymmärrän sen, että ehdin ensimmäisenä kertomaan uutisesta tässä blogissani. Seuraan nimittäin jatkuvasti terveyskirjoittelua. Se on minun työtäni. Sen sijaan vilkas kommentointi on nöyrän kiitoksen paikka. Sitä en pysty millään tavalla itse edistämään. Kommentointia tapahtuu vain jos lukijani näkevät juttuni kommentoinnin arvoisiksi.

  Kiitos kaikki rakkaat kommentoijani!

  VastaaPoista
 8. Kiitos AM. Tuosta kommentistasi pitää ilmeisesti olla ylpeä...

  VastaaPoista
 9. Mulla on sellainen kutina, että tästä tulee kevään mittaan Suomen luetuin blogi.

  Meinaan mun arvaus on, että Christerin julkaisema kirja räjäyttää Suomeen uuden rasva- ja ravitsemussodan.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Biokemisti! Pistä tietoa lisää yksityisviestillä. Biokemistiystäviä tarvitsen jatkossa.

  VastaaPoista
 11. Juu, Sami Uusitalo saattaa olla oikeassa. Sinun tulivoimaasi tarvitaan, Sami!

  VastaaPoista
 12. Vähän vähemmän hätäisempi kaveri kuin Anssi Manninen osaa etsiä linkin tuosta uutisestani.

  Tässä "hätäilijä-Manniselle" tuo linkki:
  http://www.uk.cision.com/templates/page.aspx?id=1315_12299&epslanguage=EN&PreviewURL=True

  VastaaPoista
 13. Etsin sitä linkkiä tottuneesti kirjoituksen lopusta, mutta se olikin heti alussa :-) Nakkaa muuten se sun kirja PDF:nä arvioitavaksi :-)

  VastaaPoista
 14. Ihminen etenee, tuuma tuumalta - Manninenkin? Valitettavasti en voi lähettää sinulle PDF:ää. Juttele kirjankustantajan kanssa.

  VastaaPoista
 15. Tämä on kyllä erittäin hieno tieto!

  Tiina L

  VastaaPoista
 16. Onneksi olkoon liikuntapiirien innostajapersoonalle! Se on kova juttu tuo Chrisu. Blogisi sanoma kiirii moneen mediaan, joten näkisin kerrannaisvaikutuksen olevan lisäksi huomattavan suuri verrattuna moneen muuhun blogiin.

  VastaaPoista
 17. Onneks olkoon Christer!

  Pidän tätä keskustelevuuden voittona. Netti-aikakaudella erilaisten äänten esiintuominen ja sietäminen ovat keskeisessä asemassa. Toivottavasti jatkat tulevaisuudessa samalla linjalla.

  VastaaPoista
 18. Onnea sinulle ja itsekin olen kovin otettu tästä kunniasta

  Heidi/quinoaa!

  VastaaPoista
 19. Jurpolukki, tämän kunniaksi otetaan pienet karpalodrinkit!

  VastaaPoista
 20. Jep, Janne, olen ihan samaa mieltä kanssasi, että ykkössijoitus tuli nimenomaan vilkkaan keskustelun takia.

  VastaaPoista
 21. Vau! Paras terveysblogi. Uusi jännä kirja tulossa. Hienosti lähtenyt vuosi käyntiin! Kiitos avusta.

  Jaana K

  VastaaPoista
 22. Sinun blogisi vahvuus on Jannen esille ottaman keskustelevaisuuden lisäksi ehdottomasti monipuolisuus. Älä siitä(kään) luovu. Milloin tulet Pihtiputaan suuntaan?

  Maaria

  VastaaPoista
 23. Maaria, olen tulossa Pihtiputaalle maaliskuussa. Ihana paikkakunta! Viitaseudun opisto innostui järjestämään kirjakeikan (Sietämätön leveys) torstaina 11.3.2010. Tulee siitä sitten lisää tietoa aikanaan. Rehtori Shaukat Anjam tietää enemmän. 15.4.2010 lukee kalenterissa vielä Viitasaari. Onko hyvä niin?

  VastaaPoista
 24. Ehdottomasti ansaittu ykkössija. Tämä on minunkin suosikkiblogi. Christerin kirjoitukset ovat asiantuntevia ja kaikin puolin hyvin kirjoitettu. Kirjoitukset koskevat usein sellaisia tärkeitä asioita, joista valtamedia ei uskalla/halua kirjoittaa. Mielestäni tämän blogin suosio on myös sananvapauden voitto. Sananvapautta puolustaa myös korkea kynnys komenttien sensurointiin. Nähdäkseni vain kaikkein asiattomimmat kommentit on sensuroitu.

  Parantamisen varaa löytyisi mielestäni blogin ulkoasusta. Itseäni se ei henkilökohtaisesti häiritse, mutta väitän että monet tähän blogiin ensikertaa törmäävät saavat ensivaikutelman vuoksi väärän käsityksen, eivätkä sen vuoksi jaksa lukea ensimmäistäkään blogikirjoitusta. Blogin ensivaikutelma on sekava ja siitä voi tulla sellainen käsitys, että sisältö olisi huuhaata. Ensivaikutelma sinänsä on väärä. Oikeasti blogi on rakenteeltaan järjestelmällinen ja helppokäyttöinen. Ja sisältö onkin sitten huippuluokkaa.


  Tyhmä Kyselijä

  VastaaPoista
 25. Tyhmä Kyselijä osasi ilmaista asian tosi mainiosti. Kehuja on kiva saada, mutta eniten ilahdun rakentavasta kritiikistä blogiani kohtaan. Tuo blogin ulkoasu on asia, johon minun on syytä paneutua. Ravitsemusasiantuntija Janne Huovilan ylläpitämät Ravitsemusuutiset ovat selkeydessään vertaansa vailla. Hän onkin terveysmedian asiantuntija! Minulla on haaveena, että saisin rohkean uutuuskirjani (Sietämätön leveys) myötä kerättyä niin paljon varoja, että voisin palkata esim. Janne Huovilan ylläpitämään sivujani. Ostakaa kirjaani! Se voi siis tuottaa hyötyjä myös tällä blogirintamalla sen lisäksi, että se tuo esille ihan uuden tavan ajatella painonhallinnasta. Kestääkö suomalaisten kateus lukea tällaista etukäteissuunnittelua?

  Olen erittäin vähän sensuroinut kommentteja. Pääosin sensurointi on kohdistunut joihinkin kiisteltyihin mediapersooniin terveyskentässä. Olen yrittänyt sietää esim. tohtori Matti Tolosen piilomainontaa kommenteissaan ja Antti Heikkilän nimi vetää puoleensa varomattomin sanakääntein esiintyviä kansantaiteilijoita (eräs K.J. Mattila on lähes legendaarisen törkeä!). En minä varmaan tätäkään saisi mainita, mutta blogeissa on mahdollista ilmaista käsityksensä asioista vapaasti. En minä halua ketään loukata. Tämä on rohkea blogi ja sitä pitää avoimin mielin lukea. Kaikki eivät tätä ehkä aluksi tajua, että välillä blogissani on esillä tosi rohkeita teemoja. Mitä minä olen esimerkiksi kritisoimaan suomalaista kruununjalokiveä, eli Pohjois-Karjala-projektia? Minähän pidän pääjohtaja Pekka Puskasta ja me juttelemme usein keskenään! Ehkä se on niin, että parhaimpia ystäviään kohtaan tuntee aivan erityistä mielenkiintoa ja sen myötä pyrkii valistuksessaan myös tämän suhteen äärimmäiseen rehellisyyteen ja avoimuuteen. Harmittelen tosi paljon kun dosentti Mikael Fogelholm lopetti blogikirjoittelun. Hän oli hyvä siinä lajissa. Ehkä hän aloittaa uudestaan?

  Tätä blogia teen mielelläni - ilmaiseksi!

  VastaaPoista
 26. Kiitos vakiokommentoijani westie! Moni lehtijuttuni on saanut piristystä asiantuntevista kommenteistasi.

  VastaaPoista
 27. Onneksi olkoon Christer, hyvin tehty! Monien vuosien uurastus palkitaan.

  VastaaPoista
 28. Onneksi olkoon minunkin puolestani. Olet ylivoimainen ykkönen terveysblogeissa. Sinun blogissasi on sopivasti särmää, kutkuttavaa keskustelua ja innostavaa ideointia.

  VastaaPoista
 29. Onneksi olkoon Christerille, joka "nälkäpalkalla" (vai pitäisikö oikeammin sanoa nälättömällä palkalla ;])tekee terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää työtä hyväksemme. Parasta on pohtiva ja vertaileva puolueettomuus jolla tuodaan esiin kommentteja puolesta ja vastaan. Sillä tiellä on hyvä jatkaa, vaikka helpompaa ehkä olisi valita jokin tiukka, korvat tukkoon muilta uusilta ajatuksilta oleva sensuurimainen linja. Vajaa pari vuotta on tullut seurattua lähes viikoittain tätä blogia ja paljon mielenkiintoista, yllättävääkin uutta tietoa on tullut. Kiitos tästä.

  VastaaPoista
 30. Kiitos Kahvin ystävä! Kaikki eivät pidä tyylistäni sanoa asiat suoraan niin kuin ne ovat. Riittävän moni kuitenkaan arvostaa tätä kykyäni, jotta jaksaisin tätä blogikirjoitteluani jatkaa.

  VastaaPoista
 31. Hieno blogi! Olen lukenut blogiasi lähes alusta saakka. Meno vain paranee koko ajan. Ei ihme jos Pekka Puska haluaa jutella kanssasi. Sinullahan on paljon sellaista asiaa joka ratkaisevasti parantaa suomalaisten terveyttä.
  Hienoa kun blogissasi on näitä julkisuuden henkilöitä kommentoimassa, eli tohtori Matti Tolonen, tohtori Cristel Lambert-Allart, tohtori Mikael Fogelholm jne. Tällainen tavallinen ihminen voi silloin olla varma siitä että tämä blogi kannattaa ottaa vakavasti.
  Tarja K

  VastaaPoista
 32. Lämpimät onnittelut Christerille! Mainio kirjoituksesi "Tervetuloa rasvahysterian syntysijoille" oli yksi ratkaisevimmista tekijöistä, joka sai minut pari vuotta sitten kokeilemaan rasvan lisäämistä ja hiilarien vähentämistä. Sillä tiellä ollaan vahvasti edelleen, sillä hyvinvointi on vhh-ruokavalion ansiosta kohentunut kovasti. Kiitos!!

  Blogin suurimpia vahvuuksia on juuri keskustelevuus ja toimiva kommenttipalsta. Jos pitäisi esimerkiksi nimetä netin tärkeimmät suomenkieliset tietolähteet D-vitamiinista, tulisivat täällä käydyt keskustelut heti ensimmäisenä mieleen.

  Toivottavasti sama meno jatkuu - ja jos vielä blogin ulkoasun saisi parempaan kuosiin, uusia lukijoita tulisi varmaan ovista ja ikkunoista!

  VastaaPoista
 33. Kiitos Tarja K kivasta kommentistasi! Tuntuu tosi kivalta jos olet jaksanut lukea blogiani lähes alusta asti.

  VastaaPoista
 34. Kiitos Hanukka kommentistasi. Havaitsit hyvin blogini vahvuudet, eli keskustelevaisuuden ja sen myötä esiintyneet kommentit.

  Havaitsit myös blogini heikkouksista ainakin ulkoasuun liittyvät ongelmat. Nyt täytyy toivoa, että kirjani "Sietämätön leveys" myy niin hyvin, että voin palkata itselleni kyvykkään nettiasiantuntijan. Olen jo alustavasti jutellut yhden asiantuntijan kanssa. Pidä peukkuja!

  VastaaPoista
 35. Minua ei ulkoasu häiritse, luettavuus on ihan hyvä. Antaa rehottaa vaan! Eipä tuo kirja kovin kallis ole, voisi sen verran tukea. Pääsisi kritisoimaan blogin uutta hype-modernia ulkoasua....

  Kommentit on tosiaan arvokas lisä, jo olennainen osa sisältöä.
  Isännän sovinnollinen ja leppoisa tyyli ainakin itseni kohdalla esimerkillään nostaa itsekritiikin tasoa, karsii kärjekkäimmät kommentit jo lähtökuopissaan.
  Toivottavasti tämä vuosi on kaikille paras toistaiseksi, myös tälle blogille. Itse vaatimattomuudessani yritän käyttäytyä edelleen paremmin, ja joskus myös pysyä asiassa!:)
  It's been very, and will be again, aina pikkasen paremmin!

  VastaaPoista
 36. "Isännän sovinnollinen ja leppoisa tyyli ainakin itseni kohdalla esimerkillään nostaa itsekritiikin tasoa, karsii kärjekkäimmät kommentit jo lähtökuopissaan."

  Tämä on hyvä huomio. Monilla blogin pitäjillä on vähän sellainen tyyli, että kun joku kommentoi jotain joka ei omaan näkökulmaan sovi niin siihen vastataan vähätellen "just joo, taas näitä aivopestyjä..." ja niin edelleen.

  Christerillä on oikea ote asiaan. Way to go!

  VastaaPoista
 37. Onnea, veteraaniurheilija!
  Tämä on varsin kiinnostava blogi.

  Tuosta Ruotsin top-10 listasta, tämä rasvatohtori Annika Dahlqvist vaikuttaa kyllä aika epäluotettavalta terveysvalistajalta, ja suorastaan vaaralliselta, jos väittää (väittääkö hän?), että hänen dieettinsä suojaa sikainfluenssalta, rintasyövältä tai kohdunkaulansyövältä, ja jos hän kehottaa naisia olemaan menemättä papa-kokeisiin tai mammografiaan, tai jos hän kehottaa esim riskiryhmiä olemaan ottamatta sikainfluenssa-rokotetta. En tiedä onko hän suoranaisesti suositellut sellaista, vai toimiiko hän itse vain huonona esimerkkinä? http://gismart.blogg.se/2009/august/

  VastaaPoista
 38. Huomasin vasta nyt tämän blogisi Kauppalehden nettiversiosta. Tämähän on terveystiedon aarre!  Simo

  VastaaPoista
 39. Tätä Veteraaniurheilija-blogia olen lukenut sen alkuajoilta lähtien. Todella merkittävää valistustyötä olet näinä vuosina tehnyt. On hienoa että uuttera työsi palkitaan. Kiitos kun vastasit kirjeisiini! Ostan uusimman kirjasi kun et maksua ohjeista ottanut.

  VastaaPoista
 40. Täytyy myöntää että käsitykseni tästä blogista on muuttunut myönteisemmäksi vuosien varrella. En edelleenkään ole kaikilta osin samaa mieltä kanssasi. On kuitenkin ilahduttavaa että olet säilynyt poikkeuksellisen kauan mukana blogikirjoittelussa välillä kovastakin kritiikistä huolimatta. Liian moni blogikirjoittaja lopettaa kun ei ole enää mitään mistä kirjoittaa. Parhaimmillasi olet kantaaottavissa kirjoituksissasi ravintorasvojen puolesta. Olet tällä kirjoittelullasi vaikuttanut erittäin paljon monen suomalaisen terveyskäyttäytymiseen. Esim minua olet kirjoituksillasi rohkaissut syömään taas monen vuoden jälkeen voita, sianlihaa ja kananmunia. Siinä samassa olen vähän vähentänyt leivän ja perunan syöntiä. Ei taida tulla sinulle yllätyksenä että olen laihtunut 5 kiloa. Ja tämä laihtuminen on tullut ilman laihdutusyritystä ja nälkää näkemättä! Olen vain vähentänyt hiilihydraatteja ja lisännyt rasvaa. Mitä varten tätä yksinkertaista laihdutuskeinoa ei opeteta telkkarissa, lehdissä ja kouluissa? Pekka Puska jonka tunnet tosi hyvin saisi ottaa paremmin huomioon kirjoituksesi. Voisitko haastatella Pekka Puskaa ja pyytää häneltä vastausta miksi hän opettaa eri tavalla näistä ravintoasioista kuin sinä? Luulisi että Christerin menetelmät kiinnostaisivat kansan terveydestä päättäviä?


  Rakkain terveisin

  Johanna

  VastaaPoista
 41. Parahin Anonyymi Annika Dahlqvistista kiinnostunut. Olen kirjeenvaihdossa lääkäri Annika Dahlqvistin kanssa. Hän vaikuttaa kaikin puolin mukavalta. Mediaa hän ei osaa käsitellä kovinkaan hyvin ja hänen rohkeita lausuntojaan mm. mammografiasta ja H1N1-influenssaviruksesta on todennäköisesti tulkittu osittain väärin. Hän on saanut kohtuuttomankin kovaa kritiikkiä osakseen. Seurataan tilannetta.

  VastaaPoista
 42. Kiitos Anonyymi kirjeenvaihtokaverini mukavasta kommentistasi!

  VastaaPoista
 43. Kiitos Johanna inspiroivasta kommentistasi. Kysyn asiaa Pekalta kun seuraavan kerran tavataan.

  VastaaPoista
 44. Mahtavaa Christer! Cision Global Media Intelligence mittaa lehdistötiedotteensa mukaan blogien suosion seuraavan mittauksen avulla:

  "Cisionin menetelmässä käytetään algoritmia, joka peilaa kahta keskeistä mittaria websivustojen suosiota vertailtaessa: linkityksiä ja uniikkeja kävijöitä."

  Sen olen huomannut miten paljon veteraaniurheilijan blogiin linkitetään. On lähes mahdotonta olla törmäämättä blogiisi! Mitenköhan nuo uniikit kävijät on laskettu/arvioitu? Voitko kertoa miten paljon blogissasi on uniikkeja kävijöitä että olisi joku vertailuarvo? Minullakin on nimittäin blogi!

  VastaaPoista
 45. Kiitos tieteenharrastaja kommentistasi.

  Minun blogini päätyi terveysblogien ykköseksi todennäköisesti siitä syystä, että siihen linkitetään niin reippaasti. Ei minun blogissani niin hurjan paljoa käy uniikkeja kävijöitä. Tässä muutaman päivän ajalta uniikit kävijät Google Analytics -laskurini mukaan (yksilöidyt näyttökerrat):

  30.1. 1239
  29.1. 1975
  28.1. 2245
  27.1. 1489
  26.1. 2103
  25.1. 1503
  24.1. 1464
  23.1. 1311
  22.1. 1689
  21.1. 2261
  20.1. 2230
  19.1. 2690
  18.1. 2926
  17.1. 2389

  VastaaPoista
 46. Kiitos tiedoista Christer. Sinun blogiasi luetaan aivan valtavasti! Ansaittu ykköstila.

  VastaaPoista
 47. Jokainen lukija on mahdollisesti nähnyt paljon vaivaa päätykseen sivuilleni. Minun velvollisuuteni on tarjota satunnaiselle ja vakituiselle kävijälle monipuolisia lukuelämyksiä. Kiitos taas kommentista tieteenharrastaja.

  VastaaPoista
 48. Johanna:

  "Esim minua olet kirjoituksillasi rohkaissut syömään taas monen vuoden jälkeen voita, sianlihaa ja kananmunia. Siinä samassa olen vähän vähentänyt leivän ja perunan syöntiä. Ei taida tulla sinulle yllätyksenä että olen laihtunut 5 kiloa. Ja tämä laihtuminen on tullut ilman laihdutusyritystä ja nälkää näkemättä! Olen vain vähentänyt hiilihydraatteja ja lisännyt rasvaa. Mitä varten tätä yksinkertaista laihdutuskeinoa ei opeteta telkkarissa, lehdissä ja kouluissa? Pekka Puska jonka tunnet tosi hyvin saisi ottaa paremmin huomioon kirjoituksesi."

  Kysyisin mieluummin miksi Pekka ja kumppanit tekevät kaikkensa, jotta ihmiset eivät saisi tietää hiilihydraattien rajoittamisen tuomista eduista. Uskomattoman moraalitonta toimintaa.

  VastaaPoista
 49. Täytyy myöntää että olen lukenut "salaa" mm. tätä Veteraaniurheilija blogia jo monta vuotta. Kovin harvoin olen nähnyt kenenkään erityisesti suosittelevan tätä blogia. On suositeltu minulle Keventäjät palvelua ja Tohtori.fi ja kansalaisen terveyskirjastoa (Duodecim) sivuja jos terveystieto kiinnostaa, mutta blogeja kai pidetään jotenkin vähempiarvoisina. En ole antanut tämän häiritä vaan jatkanut Veteraaniurheilija blogin lukemista. Olen lukenut myös Antti Heikkilän blogia, mutta kovin vähän siinä blogissa on asiaa ja bloginpitäjä Heikkilää vaan jatkuvasti siinä kehutaan. Jatkaminen tämän Veteraaniurheilija blogin parissa on ollut helppoa, sillä hyvinhän tässä on esillä terveysasiat ja kirjoitukset ovat kiinnostavia. Kirjoituksia moititaan, kritisoidaan ihan riittävästi jotta uskottavuus säilyy ja bloginpitäjä kannustaa lähettämään myös kriittisiä kannanottoja ja kommentteja.
  Tänään huomaan että Veteraaniurheilija blogi on valittu Suomen parhaaksi terveysblogiksi. Se on hieno tunnustus bloginpitäjälle ja minulle säännölliselle blogilukijalle se tuo varmuutta. Varmuutta siitä että olen hakenut tietoni parhaasta mahdollisesta paikasta.
  Onnea ja menestystä bloginpitäjälle huippusuositun terveysbloginsa parissa!


  Blogilukija Keski-Suomesta

  VastaaPoista
 50. Tämä veteraaniurheilijan terveysblogi on herättänyt ansaittua mielenkiintoa Vauva-lehden palstoilla. Yksi sanoo näin:

  Se on monelle hurjaa, kun todellisuus muuttuu. Suomalaiset ovat harvoja joilla on varaa mitä laittaa suuhunsa, mainittiin aiemmin keskustelussa. Silti me olemme todella sairasta kansaa. Lihavia, sydänverisuoni ja ms-tautisia, syöpäisiä, huonokuntoisi ja allergisia.

  Syitä tähän on tutkittu hyvin paljon ja näihin kysymyksiin on hyvin paljon vastauksia. Jopa niitä ihan oikeita. Kun pyyhkii mainosrahoitteisten tutkimusten ja vanhojen ja huonostitoteutettujen tutkimusten pölyt silmistä, voi huomata, että asiat ovat aika selkeitä.

  Täällä koottuna tietoa ravinnosta suomeksi ja pohditaan asioita kaikilta kannoilta: http://sundqvist.blogspot.com/

  Hyvää jatkoa kaikille ja muistakaa pitää ruoka puhtaana ja ravinteikkaana lapsilla ja itsellänne. Se, että maailmassa on paluu juurille muoti menossa, on pelkästään hyvä. Mitä pahaa on siinä, että terveyttä kannatetaan. :D aika hölmöä.

  VastaaPoista
 51. Entisaikojen muoti-ilmaus 'rakentava kritiikki' täytyy palauttaa arvoonsa. Merkityssisällöltään ravitseva ilmaus. Ko. kritiikin muoto esiintyy harvoin huutelun ja yltiönarsistisen vuodatuksen joukossa, kun kaikki nykyään pääsevät ilmaisemaan mielipiteensä.
  Been there, done that!

  "Olet epähuomiossa laittanut bensakanisterin hellalle, kannattaisko siirtää varmuuden vuoksi?"
  "Pikkasen ohkaisen näköinen tuo kannattava palkki, tä?"

  Odotan mesi kielellä Pekka Puskan&knit kommenttia nykyiseen rasva- ja ravinnekeskusteluun. Vaikenemisen katson establismentin tappion myöntämiseksi.:)

  Hieman epäilen tämänkin kommentin ravintoarvoja, menköön.:)

  VastaaPoista
 52. Sivujen graafinen ulkoasu on niin hirveä, että jätän lukematta, vaikka ykköseksi olisikin rankattu.

  VastaaPoista
 53. Silmiin sattuu on ihan oikeassa, että sivujen ulkoasu kaipaa kohennusta. Tulen ohjaamaan uusimman kirjani myyntivoitot blogini ulkoasun kehittelytyöhön. Vilpittömät pahoitteluni. Älä enää lue tekstejäni jos silmiin sattuu!

  VastaaPoista
 54. Minusta tämä on ulkoasultansa piristävän poikkeava.

  VastaaPoista
 55. Laitanpa vielä vähän palautetta itse ulkoasusta. Valkoinen pohja yllätti ja toimii yllättävän hyvin. Tosin ei ehkä pimeässä huoneessa ruutua tuijottaessa, mutta älkee hyvät ihmiset pimeässä surffatko muutenkaan! Aloin oikein pohtimaan, miksi moni moittii näitä sivuja sekaviksi. Tulin siihen tulokseen, että se saattaa johtua yksinkertaisesti siitä, että teksti alkaa vasemmasta reunasta. Yleensä kai blogit ja muut sivut on sommiteltu siten, että teksti on ruudun keskellä. Voisikohan johtua ainakin osittain siitä?

  Tuo avainsanahakusysteemi on aika loistava. Voi löytää paljon mielenkiintoisia juttuja sen kautta.

  "Pahin" puute on minusta itsenäisen foorumin puute. Mitä jos, Christer, laittaisitkin osan myyntivoitoista foorumin ylläpitämiseen. Joku sukulaisnörttipoika tekemään toimiva foorumi sivuille:) Toki netti on pullollaan ravintoaiheisia foorumeja, mutta kyllä Suomen ykkösravintoblogi oman foorumin ansaitsee! Monesti kun joku ravintoon liittyvä asia mietityttää näitä sivuja lukiessa, tulee lähes ahdistunut ajatus, voi olispa foorumi täällä mistä kysyä muilta viisaammilta :)

  VastaaPoista
 56. Itse eksyessäni tähän blogiin reilu vuosi sitten ajattelin myös ulkoasun perusteella tämän olevan joku hömppä blogi. Onneksi jatkoin lukemista ja huomasin ettei se ole sitä.
  Toivoisin että kuuntelisit vakavissasi näitä ulkoasu kommentteja. Mielestäni yksi hyvä blogi pohja on sellainen, jossa on yläpalkissa jaoteltu(linkkien takana) osiot esim. kuka kyseinen henkilö on ja yhteystiedot, kalenteri ja sitten varsinainen etusivu jossa postaukset

  VastaaPoista
 57. Onneksi olkoon !

  Kahden tuntemani ihmisen blogi kärkisijoilla nostaa paineita pistää oma blogi pystyyn - on vain vaikeaa väittää että sisältö voisi kilpailla parhaiden kanssa. Loppujen lopuksi keskustelu ja kirjoitusten ja keskustelun tuottaminen ovat vähän eri asioita, vaikka nämä limittyvätkin.

  Pidä lippu korkealla !

  VastaaPoista
 58. Neonomide, tervetuloa mukaan kisaan ;)
  Ihan tarpeeksi kauan olet jo harjoitellut toisten blogeissa ja foorumeilla.

  Ja tietenkin onnittelut Christerille ansaitusta ykkössijasta.
  Christer tämän homman, eli todellisesta ravintotieteestä blogaamisen, Suomessa aloitti.
  Ilman Christerin tekemää monivuotista (ja henkisesti rankkaa) pohjatyötä olisin tuskin vielä aikoihin kehdannut tarzanblogaamista aloittaa.

  Ja minulle(kin) on erityisen mieluisaa, kun joku hoitaa tämän raskaan työn, eli tieteellisemmän kirjoittamisen, niin voin itse keskittyä kevyempään osastoon.
  Kiitos siitäkin.

  VastaaPoista
 59. Ei sillä, että Christerinkään ote aina niin vakava olisi :)
  Painonhallintaromaani?? :)
  Uusia etsintäkuulutus-kuvia odotellessa...

  VastaaPoista
 60. "Ei sillä, että Christerinkään ote aina niin vakava olisi :)
  Painonhallintaromaani?? :)"

  Ko. romaanissa on aimo annos huumoria, vaikka se esimerkiksi kertoo mitä vakavimmasta asiasta, nimittäin virallisen linjan monelle kuolettavista ravitsemusohjeista.

  VastaaPoista
 61. Kiitos Ville kun pidit blogini ulkoasua piristävän poikkeavana.

  VastaaPoista
 62. Kahvin ystävä jakoi minulle hyviä neuvoja. Voi miten mukavaa!

  KY: ...miksi moni moittii näitä sivuja sekaviksi. Tulin siihen tulokseen, että se saattaa johtua yksinkertaisesti siitä, että teksti alkaa vasemmasta reunasta. Yleensä kai blogit ja muut sivut on sommiteltu siten, että teksti on ruudun keskellä. Voisikohan johtua ainakin osittain siitä?

  CS: En ollut tullut ajatelleeksi asiaa tuolta kantilta. Täytyy tehdä joitakin kokeiluja itse ja varsinkin sitten jos saan tähän työhön ulkopuolisia osaajia palkattua. (Edellyttää huimaa uuden kirjan myyntiä!)

  KY: Tuo avainsanahakusysteemi on aika loistava. Voi löytää paljon mielenkiintoisia juttuja sen kautta.

  CS: Jep, näin on. Käytän itse hyvin paljon tuota avainhakusysteemiä hyväkseni.

  KY "Pahin" puute on minusta itsenäisen foorumin puute. Mitä jos, Christer, laittaisitkin osan myyntivoitoista foorumin ylläpitämiseen. Joku sukulaisnörttipoika tekemään toimiva foorumi sivuille:) Toki netti on pullollaan ravintoaiheisia foorumeja, mutta kyllä Suomen ykkösravintoblogi oman foorumin ansaitsee! Monesti kun joku ravintoon liittyvä asia mietityttää näitä sivuja lukiessa, tulee lähes ahdistunut ajatus, voi olispa foorumi täällä mistä kysyä muilta viisaammilta :)

  CS: Foorumien suhteen minulla on kaikenlaisia kokemuksia. Hyviä ja huonoja. Minulla oli jopa oma foorumiosoio Hiilaritietoiset -foorumissa useita vuosia. Se toimi hyvin niin kauan kuin minun sallittiin sitä ylläpitää. Tyyliini sanoa asiat suoraan kuitenkin kyllästyttiin ja osiolleni kävi köpelösti. Se lopetettiin ilman ennakkovaroitusta (menetin paljon materiaalia!) ja foorumi jatkoi ilman minua. Hyvin se on pystyssä pysynyt vaikkakin keskustelu on aika vaatimatonta ollut jo pitkän aikaa. Foorumit ovat mahdollisesti hyviä paikkoja. Vaativat osaavat ylläpitäjät. Harkitaan.

  VastaaPoista
 63. Kiitos Neonomide kommentista ja yhteistyöstä erityisesti D-vitamiinirintamalla.

  VastaaPoista
 64. Kiitos Olli Posti arvokkaasta kommentistasi. Meillä voisi olla vielä paljon yhteisiä kuvioita lisää jo koettujen yhteisten hetkien lisäksi. Katsotaan mihin aika ja raha riittää.

  VastaaPoista
 65. Jep, Sami Uusitalo, huumori on minua eteenpäin kuljettava voima. On mielenkiintoista nähdä miten suhtaudutaan laihdutuskirjani huumoriin. Meillä on, Sami, vielä paljon annettavaa suomalaiseen laihdutuskeskusteluun. Meistähän tulisi oiva parivaljakko esim. telkkariin! Ei olisi puutetta hauskuudesta meidän showssamme. Heh!

  VastaaPoista
 66. Ensinnäkin: Onneksi olkoon upeasta blogista ja ansaitusta huomiosta. Olet ylivoimaisesti paras terveysblogisti Suomessa, ehkä jopa Suomen Paras Blogisti, mutta sellaista kilpailua tai tilastointia en vielä ole löytänyt missä oli valittu paras blogikirjoittaja. Kaikki eivät osaa kirjoittaa blogeja. Sinä osaat!

  Toiseksi: Olet merkittävä terveysvaikuttaja ja varaudu sen takia asiattomaan kommentointiin. Minulla on omassa blogissani (jonka pistin jäähylle äskettäin) kokemusta ikuisista valittajista. Voivat suksia suolle! Valitetaan milloin kielioppivirheistä, blogin ulkoasusta, liian pitkästä tai liian lyhyestä tekstistä, liian teoreettisesta tai liian populistisesta julistuksesta. Ei ymmärretä sitä, että laadukas blogikirjoitus on syntynyt kovan työn tuloksena ja on juuri sellainen kuin sen on tarkoituskin olla. Onkohan suomalainen kateus se asia joka saa ihmiset kommentoimaan alentavaan sävyyn heti kun joku saa jotakin merkittävää aikaiseksi? Ilmeisesti me suomalaiset emme kestä sellaista ajatusta, että joku voisi menestyä ja olla tosi hyvä (kuten sinä olet veteraaniurheilija!) Sitten on tietysti nämä trollit ja provot, joiden on vain "pakko" yrittää ärsyttää muita. Heidän päivänsä on täydellinen vasta kun he ovat onnistuneet ärsyttämään kaikki muut apinan raivoon saakkaa (been there, seen it...)  Toivon että kommentoijat kunnioittaisivat täällä esiintyvää laadukasta kirjoittelua ja kommentointia. Tässä blogissa nimittäin on jotain aivan ainutlaatuista. Täällä luodaan uutta ruokakulttuuria, rakennetaan pohjaa kestävälle kehitykselle ravitsemuksen saralla ja tarjotaan ilmaiseksi sellaista tietoa jota isossa maailmassa tarjotaan vain kalliilla rahalla. Vetsku yrittää olla hyvää pataa tutkimuseliitin kanssa ja sallii kansalaismielipiteitten kirjon. Se vaatii kärsivällisyyttä, jonka vain sellainen voi ymmärtää, joka on samaa kokeillut (ja epäonnistunut!). Tästä terveysblogista kohistaan ympäri internettiä. On keskustelukanavia, foorumeja, twittereitä, facebookeja, joissa Vetskun blogitekstejä haukutaan, kopioidaan, sensuroidaan, ylistetään, ihmetellään... Jokainen joka avoimin mielin käy itse paikan päällä lukemassa blogikirjoituksia ja kommentteja voi tajuta: Tämä on hieno terveysblogi, ja mahdollinen mustamaalaus on osoitus jostakin sellaisesta ihmisen raadollisuudesta, jota on vaikea käsittää.


  Anteeksi kun tuli näin pitkä selostus, mutta minun oli pakko tämä kirjoittaa ja lähetän tämän blogin ylläpitäjälle henkilötiedot, jotka pyydän pitämään omana tietona.

  Tämän kirjoitti oman bloginsa häiriköinnin takia lopettanut. Jättäkää tämä blogi häiriköinnistä vapaaksi!!!

  Nimimerkki: Akateeminen Akka

  VastaaPoista
 67. Akateeminen Akka on lähestynyt minua sekä kommentilla että sähköpostilla. Kiitos. On aika ikävää, että olet joutunut lopettamaan blogikirjoittelusi häiriköinnin takia. Oleellinen osa blogikulttuuria on kommentoinnin salliminen. Pidän riman aika matalalla. Ärsyynnyn vain silloin jos tapahtuu räikeää piilomainontaa ja käydään henkilöiden kimppuun. Esittämiäni asioita saa kritisoida. Sellaista tiede on parhaimmillaan - rakentavaa kritiikkiä. Esitetään jokin väite (esim. Peruna lihottaa) ja sitten kerätään väitteen tueksi joko puoltavia tai vastustavia havaintoja.

  Tsemppiä sinulle! Ehkä vielä jatkat omaa blogikirjoitteluasi.

  VastaaPoista
 68. Vielä vähän jatkoa. Blogikirjoittelun lopettaminen oli itselläni aika lähellä vuonna 2008 kun blogiani häiriköitiin erityisen paljon ilkeillä kommenteilla. Ymmärrän siis hyvin miksi esim. Akateeminen Akka -nimimerkillä kirjoittava päätti lopettaa kirjoittelun. Maailmassa on niin paljon hauskempia asioita kuin ilkeiden kommenttien lukeminen ja oman työn näkeminen arvostuksen pohjamudissa.

  Terveysalan yksityisyrittäjänä blogikirjoittelu on vielä ehkä herkemmin lopetusuhan alla. Moni teistä on harmitellut miksi niin vähän terveys- ja ravitsemusalan ammattilaisia osallistuu nettikirjoitteluun esim. perustamalla oman erikoisalansa foorumeita tai blogeja. Mikael Fogelholm on tästä hyvä esimerkki. Hän yritti vähän aikaa olla kansalaisten palveltavana laadukkaassa blogissaan. Hän sai kuitenkin vastaanottaa erittäin paljon kritiikkiä ja ymmärrettävästi vetäytyi blogikirjoittelusta kun blogikirjoittelu ai tuonut hänelle muuta kuin riesaa. Ammattilaisten poissaolo näkyy siinä arjen työssä, joka on niin kuluttavaa. Ei minulla varmasti itselläni ole mitenkään ylivoimaisen rankkoja työpäiviä, mutta joskus minäkin rättiväsyneenä innostun kaikkea muuta kuin blogistani. Ensin teet 10-12 -tuntisia työpäiviä, toimitat kirjanpitäjälle kaiken maailman lippuja ja lappuja, yrität muistaa pitää ajopäiväkirjaa, näet pienet luentopalkkiosi hupenenevan kaikenlaisiin veroihin ja maksuihin, koetat selvitä byrokratian kourista elävänä, yrität muistaa mennä kaikkiin päivän tapaamisiin, kirjoitat raportit puhtaaksi iltasella, hukkaat suurimman osan ostoskuiteista ennen kuin ne ehtivät kirjanpitäjälle, joten niitä ostoksia et sitten voi vähentää, jaahas tuo kirjalähetys tulikin odotettua kalliimmaksi kun oli taas painatuskulut nousseet, sinun piti oikeasti käydä itse lenkillä, mutta tulikin äkkinäistä huomiota tarvitseva asiakas jonka kanssa meni se lenkille varattu aika jne jne.

  Ymmärrettävästi tuollaiset vaiheet läpi käytyään ei kovin innokas ole ottamaan selvää sanoiko se ja se tutkija sitä ja sitä jossakin vuonna 1984 ilmestyneessä tutkimuksessa. Vain tyydyttääkseen jonkin anonyyminä esiintyvän kommentoijan uteliaisuuden tarvetta.

  En tiedä ymmärsittekö mitään?

  VastaaPoista
 69. "Mikael Fogelholm on tästä hyvä esimerkki. Hän yritti vähän aikaa olla kansalaisten palveltavana laadukkaassa blogissaan. Hän sai kuitenkin vastaanottaa erittäin paljon kritiikkiä ja ymmärrettävästi vetäytyi blogikirjoittelusta kun blogikirjoittelu ai tuonut hänelle muuta kuin riesaa".

  Olisi olltu mukava lukea Mikun blogikirjoituksia jatkossakin, mutta alakarppifanaatikot taisivat häntä melkoisesti ärsyttää..

  VastaaPoista
 70. Niinpä Anssi Manninen, Suomesta puuttuu keskustelukulttuuri. Kun päähän ei muuta mahdu kuin se oma kapea näkemys, onko se välttämättä pakko jatkuvasti jankuttaen tuoda esiin? Dosentti Fogelholm yritti kestää pahimpia vastahyökkäyksiä jonkin aikaa, mutta liika on liikaa.

  Voitko kuvitella, että näinkin säyseä ja sopuisa ihminen kuin minä saa porttikiellon Karppaus.info -foorumiin kun käyn siellä rakentavan kriittistä keskustelua! Se oli tietenkin omasta ajastani pois ja kuvittelin olevani hyödyksi alakarppauskeskustelulle. Palkkioksi iskivät porttikiellon. Saisivat olla tyytyväisiä, että tiedemies viitsii käydä keskustelua. Kohta alakarppaajien kanssa ei keskustele kuin Antti Heikkilä ja hänkin on täydellisesti sekoamassa paineiden alle. Oletko lukenut hänen viimeisimpiä blogikirjoituksiaan ja kommentteja? Minä olen erittäin huolestunut.

  VastaaPoista
 71. Veteraani Sundqvist sanoo asiat reilusti: "Maailmassa on niin paljon hauskempia asioita kuin ilkeiden kommenttien lukeminen ja oman työn näkeminen arvostuksen pohjamudissa."

  Olen ihan samaa mieltä ja oli oikein hyvin asia ilmaistu. Ei blogiaan kirjoittavan tiedemiehen ja asiantuntijan tarvitse sietää mitä tahansa arvostelua. Sundqvist on rohkeudellaan ja selkeydellään nostanut esille ravinto ja terveysasiat jokaisen meidän ulottuville. Samaa yritetään televisiossa pyörivissä ohjelmissa (Akuutti, Keventäjät, Studio55 jne). Vaihtelevalla menestyksellä. Minä nostan hattua Sundqvistille, joka on jaksanut meitä sietää näinkin kauan ja toivon että jatkaa vielä pitkään. Mikael Fogelholm tuskin palaa bloginsa pariin, mikä on suuri vahinko. Oli lähes Sundqvistin veroinen tietolähde.

  Kiitos.

  VastaaPoista
 72. Voisit kyllä tehdä sivun luettavuudelle ja sekavuudelle jotain. Sisältö on rautaa, mutta blogi on ihan yhtä kauhea sekamelska kuin yöpöytäni laatikot.

  VastaaPoista
 73. Hello. I don't understand much of the blog post, but you describe my blog sund-debat.dk as a blog about "issues worrying people struggling to recover from illnesses".

  My blog is actually a political blog about health care. It is very critical to the health care minister, since I am a social democrat and he is conservative.

  Best regards

  Maja Højgaard Nielsen

  VastaaPoista
 74. Very nice blog.
  Thanks for this great Information.
  I like it most.Keep it up give more latest post.
  http://freemovietag.blogspot.com

  VastaaPoista
 75. Hienoa Christer! Mahtavaa kun olet saanut ansaitsemasi palkinnon. Antaa varmasti energiaa jatkaa samalla tiellä.
  Tommi Sundqvist

  VastaaPoista