torstaina, helmikuuta 11, 2010

Nyt sitä saa, nyt sitä saa... sitä sietämätöntä leveyttä


**
Suomen urheiluliiton julkaisut
on saanut jakeluun uusimman kirjani "Sietämätön leveys". Se avaa ihan uuden näkökulman painonhallintaan. Lue kirjankustantajan sivuilta lisää kirjasta. Sieltä löytyy kätevä Tilauslomake.

Kirjaa saa tietenkin myös kirjakaupasta ja luentotilaisuuksissani. Kirjani virallinen julkistuspäivä on luennon ja haastattelujen kera Suomen Liikunnan ja Urheilun talossa, Radiokatu 20, Helsingin Pasilassa 15.2.2010 klo 13.00 (2. kerros, luentosali 3). Olet tervetullut tilaisuuteen!

Kokeilen kirjani avulla ihan uutta lähestymistapaa terveystiedottamiseen. Kirjoitin painonhallinnan kiemuroista romaanin. Kirjan kustantajaa ja minua kiinnostaisi valtavasti kuulla ensikommenttinne. Pistäkää tähän kommentteja sitten kun ehditte lukea kirjan. Kirvelevä kritiikki on yhtä arvokasta kuin ylväs ylistys.

Muita juttujani painonhallinnasta:

11 kommenttia:

 1. Teema ratkaisee merkittäviltä osin romaanin menestyksen. Tämän kirjan teema iskee todella herkälle alueelle. Mielipiteet jakautuvat pahasti. Suomessa on ollut kirjasotia..

  Pentti Haanpää, kenttä ja kasarmi
  Väinö Linna, tuntematon, pohjantähti
  Hannu Salama, juhannustanssit

  Tästä tulee seuraava kirjasota, veikkaa Sami. No, olen ollut ennenkin väärässä ja tietty joskus oikeassakin. Herra yksin tietää tulevaisuuden.

  PhD Gary Foster toteaa ao. linkin Atkins dokumentissa osuvasti:

  http://www.youtube.com/watch?v=9d1VtD_GQbE&feature=related

  "I have seen few subjects in science be treated like this, extreme views on both sides like politics and religion.."

  Eli operaatio Barbarossa on alkanut. Uusitupa, Puska, Mustajoki, Rissanen & kump. Kaivakaahan syvä potero ja varatkaa muutama kranaatti mukaan. Kohta meinaan tippuu pommia niskaan.

  VastaaPoista
 2. Perustuuko tositarinaan ja päähenkilönä entinen kiekonheittäjä?

  VastaaPoista
 3. Sami Uusitalo ennustaa kirjasotaa. :-)

  Jakke, etusivu on erään nuoren taiteilijan aikaansaannos. Aika hyvä! Veera Smidt.

  Anonyymi arvasi väärin.

  VastaaPoista
 4. Käsittääkseni kaksi päähenkilöä eivät ole heittäneet kiekkoa, mutta kovin samanlaisiahan heidän mielipiteensä ja kokemuksensa ovat kuin meikäläisellä. Kirjassa on myös merkittävästi suoria lainauksia virallisen linjan valistajien kommenteista. Todellisuuspohjaista tarinaa mitä suurimmassa määrin, mutta henkilöt ovat romaanin henkilöitä, ei todellisia.

  Olen itse nyt Åressa ja kehnona laskettelijana olen keskittynyt lähinnä after ski -aktiviteettiin. Saas nähdä kuin turvonnut olen maanantaina kirjan julkistustilaisuudessa. No tortaina oltiin 95,6 kg, onhan se kivasti vähemmän kuin hiilareita puputtaessa se 117 kg.

  Ei muuta kuin lukemaan ja kertomaan oma mielipide.

  VastaaPoista
 5. Suomen Tietotoimisto (STT) julkaisi tällaisen tiedotteen:

  POKKARI PAINONHALLINNASTA: Sietämätön leveys, Christer Sundqvistin romaani painonhallinnasta
  Julkaisuajankohta: 15/02/2010 13:00

  POKKARI PAINONHALLINNASTA

  Christer Sundqvistin uutuuskirja on kirjamarkkinoiden ensimmäinen romaani painonhallinnasta.

  Sietämätön leveys sisältää jännittävän tarinan, tarjoten samalla terveysvalistusta. Se pureutuu yhteiskuntamme akuuttiin ja kasvavaan ongelmaan, ylipainoon.

  Sietämätön leveys on Christer Sundqvistin ensimmäinen romaani. Kirjan kautta hän pyrkii ravistelemaan vallitsevaa ravitsemus- ja terveyskeskustelua sekä tarjoamaan ihmisille vastauksia laihdutukseen ja painonhallintaan liittyviin kysymyksiin.

  Kirjan muodoksi valikoitui pokkari, jotta kirja kulkisi mukavasti vaikkapa taskussa.

  "Elämäni hauskimmat hetket tietokirjailijana olen viettänyt tätä kirjaa synnyttäessäni. Tämä ei kuitenkaan ole kaikilta osin pelkästään kiltti kirja. Se voi olla paikoin rankkakin lukukokemus", Christer Sundqvist sanoo.

  Christer Sundqvist ylläpitää Suomen suosituinta terveysblogia (lähde: Cision, 1/2010) osoitteessa: http://sundqvist.blogspot.com/

  Hän on suosittu luennoitsija, joka kiertää puhumassa ja keskustelemassa ravitsemuksesta ja terveydestä ympäri Suomea.

  Kirjan kustantaja on Suomen Urheiluliiton Julkaisut Oy. Lisätietoa kirjasta löytyy internetistä: www.sietamatonleveys.fi


  Lisätietoja:
  Kalle Kotiranta, 040 502 2786
  info@sietamatonleveys.fi

  VastaaPoista
 6. Nyt se on luettu!

  Saat varmaan paljon palautetta. Tässä minunkin palautteeni kirjasta.

  Se sinun laihdutuskirjasi Sietämätön leveys on kiva kirja.

  Se oli kaikin tavoin erilainen lukukokemus kuin oletin. Olen lukenut muitakin laihdutusoppaita.

  Tästä kirjasta vci tulla tärkeä osa suomalaista terveyskeskustelua. Se on niin erilainen. Kirja voi myös toisaalta olla niin herkille osa-alueille suuntautuva, että siitä ei uskalleta mielipidettä kertoa. Aivan varmaa on että kirjaa tullaan lukemaan runsaasti.

  Parasta kirjassa oli sen sisältämä huumori ja rehellinen kerronta. Kirja on hyvin käsilaukkuun sopiva joten se pysyy nyt aina mukana. Nytkin luin uudestaan joitakin pätkiä kirjasta ja sain uusia mielleyhtymiä. Näin tapahtuu kun lukee hyvän kirjan.

  Huonointa kirjassa oli jännitystarinan osuus. Jännitystä olisi voinut olla vielä enemmän. Ehkä se asia korjaantuu terveysteeman jatko-osissa, joita toivon mukkaan tulee pian.

  Hyvin olet vanginnut kirjan sivuille laihduttajan arjen ja uskoisin että Jussin tapaisia laihduttajia on yhä enemmän.

  Koska teen työtä terveysalalla näen kirjan esille nostattamat jännitteet joka päivä työssäni.

  Kirjan voi lukea monella eri tasolla. Ammattilaiset kuten minä luemme kirjan ravintovalistusta pohtien ja arvioiden. Minun täytyy myöntää että valistus oli mukaansatempaavaa.

  Tavalliset laihduttajat lukevat kirjaa todennäköisesti omia näkökulmiaan siinä arvioiden. Lääkärit ja ravitsemusterapeutit lukevat kirjaa oppiakseen laihduttajan arjesta ja nykyelämän haasteista.

  Kirjan suosikkihenkilöksi muodostui Tauno Tolppa joka kirjassa on se varsinainen valistaja. Mieleen tuli eräs arkkiatri, Ylppö, se kuuluisa lastenlääkäri.

  Pitkään blogiasi seuranneena löysin kirjasta tuttuja asioita.

  Suosittelen muilla ja kiitän "tuttua" kirjailijaa hyvästä kirjasta.

  VastaaPoista
 7. Sietämätön leveys on hieno kirja. Kirjoitat hyvin, Christer! Toivottavasti tartut pian uuteen kirjahaasteeseen. Tällaisia kirjoja tarvitaan.

  VastaaPoista
 8. "Kirja voi myös toisaalta olla niin herkille osa-alueille suuntautuva, että siitä ei uskalleta mielipidettä kertoa. "

  Ennen pitkää on pakko ottaa kantaa. Paine kansan taholta tulee liian suureksi.

  VastaaPoista
 9. Täytyy kyllä todeta että en jaksanut lukea kirjaa loppuun. Teksti on poskettoman naiivia ja jopa lapsellista aikamiehen teokseksi. En silti sano että kirja on huono mutta miten sen nyt sanoisi... Ehkä kohderyhmä on kuitenkin ne jotka ovat "hurahtaneet" vhh/karppaus linjalle ja kykenevät nielemään kaikenlaisen "moskan" kirjallisessa muodossa kunhan vain aihe miellyttää.

  VastaaPoista