tiistaina, elokuuta 21, 2007

Henki ei lähde helpolla Suomessa

Suomineidon on taas aihetta röyhistellä rintojaan. Suomi yhdessä muiden pohjoismaiden kanssa (paitsi Tanska!) ovat kärjessä syöpähoitojen tehokkuutta mitanneissa tilastoissa Euroopassa. Arvostetussa Lancet Oncology -lehdessä tänä tiistaina (21.8.2007) julkaistun tutkimuksen mukaan 57 prosenttia suomalaisista syöpään sairastuneista oli elossa viisi vuotta diagnoosin jälkeen.

Tutkijat ovat käyttäneet tilastoja 2,7 miljoonasta syöpätapauksesta 23 maassa. Parhaimmat luvut keuhko-, rinta, eturauhas-, paksusuolen- ja munasarjasyöpäpotilaiden henkiinjäämisestä mitattiin Pohjois-Euroopassa. Sen sijaan Brittein saarilla ja Tanskassa luvut jäävät jälkeen muista maista, joissa syövän hoitoon käytetään saman verran varoja. Matalimmat henkiinjäämisluvut mitattiin Itä-Euroopassa.

Lähde: Verkkouutiset, 21.8.2007

2 kommenttia:

 1. Nämä sinun otsikkosi ovat välillä aika mainioita. Otsikko "Suomalaisten syöpäpotilaiden henkiinjääminen Euroopan huippua" (Verkkouutiset) ei kovin paljon houkuttele lukemaan. Sen sijaan oma virityksesi "Henki ei lähde helpolla Suomessa" houkuttelee lukemaan. Tuon taidon sinä osaat. Tosin taito riittää sinulla myös leipätekstin laadintaan. Otsikon jälkeen ei koe pettymystä, itse tekstissä riittää vielä ihmeteltävää. Mikä mahtaa olla repäisevin otsikkosi? Onkohan se "Ryssä on likaisempi kuin suomalainen" vai "Alaston totuus lihavuudesta?". Huomaan sinunkin blogiotsikoihin siirtyvän seksiin viittaavaa. Monissa medioissa "pylly", "perse" ja "tissit" on valjastettu houkuttelemaan lukijoita. Sinulla nyt on niin tavattoman vaatimaton tuo myyntihomma ja mainostus sivustollasi (KIITOS siitä!), että sinulla ei ehkä ole tarvetta otsikoilla ilakointiin. Kiitos todella loistavista jutuista, joita teet suurella ammattitaidolla! Oma suosikkini on juttusi "Selkeästi sokeritaudista". Sitä on kopioitu moneen paikkaa keskustelufoorumeissa ja aina se tuntuu yhtä raikkaalta ja selkeältä.

  Reijo

  VastaaPoista
 2. Kiitos Reijo kommentistasi. En minä pistä pahakseni jos tykkäät otsikoistani. Pikkuisen sillä silmällä niitä teen, että näitä juttujani luettaisiin. Erityisen herkulliset terveystieteen otsikot näyttäisivät houkuttelevan yliopistoväen blogiini (Blogini listataan jostain syystä Helsingin yliopiston TERKKO-palvelussa). Onko sitten viisasta houkutella oppineita blogiani lukemaan, se on sitten ihan eri asia. Huomaan myös otsikon voiman RSS-syötteissä. Hyvä otsikko houkuttelee lukemaan.

  En minä tietenkään osaa arvioida mikä otsikoistani olisi ollut repäisevin. Olen iloinen jos ylipäätänsä joku vaivautuu lukemaan tätä blogiani.

  Joitakin blogitekstejä olen saattanut valmistella viikkotolkulla, jotkut tekstit syntyvät 15 minuutissa. Laatu ei välttämättä parane kovinkaan paljon viikkotolkkuja miettien. Parempi päästää ajatukset heti vaan julki ja sitten katsoa jos riittää rohkeutta tehdä blogitekstistä ihan oikea juttu johonkin terveys-, liikunta- tai ravitsemuslehteen. Monen monta juttua on syntynyt kommenttien innostamana, ehkä tämäkin kommentisi innostaa minua kirjoittamaan tästä otsikoinnista enemmänkin.

  En voi olla mainitsematta, että tähän blogimaailmaan minut houkutteli "maalainen" nimimerkillä bloggaava kiinnostava henkilö naapurisaarelta. En uskonut tähän blogiprojektiin alkuunkaan, mutta nyt huomaan tästä jopa nauttivani. Luen paljon muiden kirjoittamia blogeja. Omani kalpenee useimpien taidonnäytteiden edessä, mutta en minä koe tässä mitään kilpailuasetelmaa. Minä väsään näitä blogitekstejä niillä taidoilla joita minulle on suotu. Lukijoita on riittänyt aivan hämmästyttävän paljon ja monilta tutuilta asiakkailtani kantautuu välillä hyvinkin mieluisaa ja kannustavaa palautetta.

  Kiitos kun jaksat sepustuksiani lukea ja kommentoida, Reijo!

  VastaaPoista