torstaina, elokuuta 16, 2007

Christerin liikuntadieetti

**
Olen saanut ystävällisiä kyselyjä
miten läskeistä pääsee parhaiten eroon. Voiko minulta saada jonkun painonhallintaohjelman? Voi toki, mutta se maksaa. Kelpaako ilmainen ohje? Monille kelpaa. Olen silloin kaivanut esiin tuon mahdottoman yksinkertaisen, mutta toimivan, liikuntadieettini. Voin iloksenne kertoa, että paras "oppilaani" on laihduttanut tällä dieetillä 68 kiloa. Ja moni muu on kutistunut vähemmän, mutta kuitenkin edes vähäsen.

Tässä ajankohtaan sopivaan muotoon uudistettu liikuntadieetti:

1) Elokuussa joka toinen päivä tunnin kävelyretki vaihtelevassa maastossa. Matkan varrelle kannattaa sijoittaa muutama kunnon mäki tai rappusten kapuamiset ottaa ohjelmaan. Hanki kunnolliset tossut tai tukevat kävelykengät. Älä syö ruokaa lautaselta kello 20.00 jälkeen (ei myöskään ole sallittua syödä kattilasta suoraan!)
2) Syyskuussa jatkat kävelyretkiäsi joka toinen päivä. Lisäksi hankit vyölaukun tai erityisen juomavyön, sillä sunnuntaina teet kahden tunnin vaelluksen lähialueilla. Ota mukaan vesipullo, josta otat kunnon kulaukset joka 15 minuutti. Muista hedelmät ja vihannekset! Syö järkevästi! Tee marjankeruureissuja lähimetsiin.
3) Marraskuussa joka toinen kävelyretki päättyy n. 15 min mittaiseen hölkkäosuuteen ja sunnuntain vaellus lisääntyy kolmeen tuntiin. Jos tuntuu kipua juoksun aikana, luovu hölkästä toistaiseksi. Ota mukaan MP3-soitin, etsi paikkakunnaltasi sellaisia paikkoja jossa et koskaan ennen ole käynyt, viihdytä itseäsi inspiroivalla retkellä johonkin sopivaan liikuntaa suosivaan matkailukohteeseen. Älä innostu liikaa! Muista juoda vettä! Syö järkevästi! Pukeudu säätilaan sopivilla vaatteilla. Kaikki säät ovat ulkoilusäitä!
4) Joulukuussa teet tunnin kävelyretken joka arkipäivä, onhan se jo tullut sinulle tavaksi. Välillä pistät juoksuksi niin, että juoksun kokonaisosuus vähitellen nousee noin puoleen lenkin aikana. Lauantai on löhöilypäiväsi. Sunnuntai on hemmottelupäiväsi, jolloin teet sen pitkän vaelluksen. Pystyt jo kolmen tunnin liikunta-annokseen tarvittaessa. Syö ravitsevaa kotiruokaa, unohda einekset ja muut valmisruoat.
5) Tammikuussa kokeilet kerran viikossa juosta koko tunnin verran kestävän lenkkisi. Ihana tunne kun lumi vaimentaa askelta. Jos on tosi liukasta on ehkä parasta vain kävellä. Teet noita kävelyretkiäsi sillä mielellä, että etsit aina uusia maastoja ja paikkoja. Lauantain lepopäivän jälkeen taas pitkä vaellus sunnuntaina. Muista pakastimeen keräämäsi mustikat ja puolukat!
6) Helmikuussa mietit jo kannattaisiko hankkia sukset. Ulkona voi olla aika kurjan kylmää, mutta kun muistat pukeutua säätilan mukaan voit nauttia liikunnasta. Tässä vaiheessa vaaka näyttää vähintään 10 kg alhaisempia lukemia ja voit jo huoletta juosta kaksi lenkkiä viikossa. Vauhti tappaa, ei matka - periaatteen olet jo selvittänyt itsellesi, joten tiedät jo sopivan matkavauhdin. Lauantai on lepopäivä, sunnuntai edelleen se hemmottelupäivä. Mustikoita ja puolukoita kuuman kaurapuuron päälle, nam nam!
7) Maaliskuussa läskit ovat huvenneet vyötäröltä, peppu on kiinteä, et voi ymmärtää sellaisia ihmisiä jotka eivät liiku ollenkaan. Olet löytänyt koko elämäsi kestävän liikuntadieetin, jota on tosi helppo toteuttaa. Maltillisesti nostat rasitusta lenkeilläsi, tarkkailet syömistäsi ja nautit täysin rinnoin elämästä! Otat koko ajan selvää terveellisestä, monipuolisesta ruoasta!
8) Huhtikuussa kevätauringon paisteessa kirmaat pitkin metsäpolkuja liikkumisen ilosta. Olet kuin uudestisyntynyt. Tästä et enää luovu ikinä! Olet löytänyt perille liikuntadieetin paratiisimaiseen olotilaan! Onneksi olkoon!

Onnea liikuntadieettisi toteutukseen! Ota yhteyttä tarvittaessa! Varokaa kalliita kopioita tästä ohjelmasta, vain tämä ilmainen alkuperäisjuttu toimii!

Ja tärkeä huomautus: ALOITA TÄNÄÄN!

christer.sundqvist (at) wakkanet.fi
Lisää inspiraatiota transpiraation jälkeen: http://www.ravintokirja.fi/, http://sundqvist.blogspot.com/
040-7529274

3 kommenttia:

 1. Terveisiä susirajalta! Ei tarvii olla kummonen tohtori jos haluu laihtuu ja olla kunnossa. Kyllä on tehty yksinkertaisesta asiasta typerää tekstiä.

  VastaaPoista
 2. Joskus yksinkertainen on kaunista. Typerää en halunnut tekstistä tehdä. Auta minua poistamaan suurimmat typeryydet! Tällaisenaankin se on toiminut todella monelle. Kun susirajan takaa tulee typeryydet poistava korjausversio, voidaan lopettaa painonhallinnan kaupallistaminen tykkänään Suomesta!?

  VastaaPoista
 3. Yksinkertaiset ideat ovat usein nerokkaita. Kyllä tämä liikuntadieetti toimii, mutta pikkuisen pitää katsoa myös ruokavaliota. Toisaalta on parempi olla hyväkuntoinen lihava kuin vain lihava ;D

  Sivujasi on erittäin antoisaa lukea.

  VastaaPoista