maanantaina, maaliskuuta 02, 2009

Metsän maku - uusi Nokia?

**
Tulevaisuudentutkija, tohtori Sam Inkinen toteaa
, että tarvitsemme tilaa onnellisille sattumuksille ja yllättäville kohtaamisille. Inkinen puhui perjantaina suomalaisen ruokakulttuurin ulottuvuuksia pohtivan raportin julkistustilaisuudessa.

- Teemme itse tulevaisuutemme ja ruokakulttuurimme. Kannattaa luoda olosuhteet, joissa voi tapahtua hedelmällisiä törmäämisiä. Sattumukset ovat parhaita tapoja olla luova , Inkinen innosti. Lisäksi ruokakulttuurimme kaipaa moniäänisyyttä, Inkinen totesi.

Suomalaisen ruokakulttuurin keskeiset haasteet liittyvät toisaalta ruokakulttuurin perinteen ja omaleimaisuuden ymmärtämiseen, toisaalta aktiiviseen kanssakäymiseen muiden maiden ruokakulttuurien kanssa.

Avoin innovaatio on hyvä näkökulma kehittämistyöhön: haetaan tarttumapintaa jopa kilpailijoiden kanssa. Avoimuus perustuu siihen, että kun antaa itse tietämystä, saa myös muilta jotain.

Metsän mausta uusi Nokia! Suomessa on mielenkiintoinen ruokaperinne ja laadukkaat raaka-aineet. Potentiaalin hyödyntämisessä pitäisi saada turbovaihde päälle, Inkinen peräänkuulutti.

Lähde: Ruokatiedon uutiset, 2.3.3009

1 kommentti:

  1. Miten nuo sanat täytyisi käsittää?

    Hyvää kalaa oli aikoinaan joet täynnä ja hirvenlihaa sopivasti kaikille, munivia lintuja siellä täällä ja marjojakin hedelmien tilalla?

    No, kunhan vaan ei kukaan pilaisi raaka-aineita... Sitäkö?

    VastaaPoista