perjantaina, maaliskuuta 13, 2009

Lihavuutta hoidettava potilaalle sopivalla tavalla

**
Ystäväni diplomi-insinööri Sami Uusitalo
on tehnyt adressin todella tärkeästä asiasta: Lihavuutta hoidettava potilaalle sopivalla tavalla. Käykää allekirjoittamassa adressi jos olette samaa mieltä Samin kanssa näistä asioista: 

Olen yksi niistä lukuisista suomalaisista, jotka kokevat tulleensa väärin hoidetuksi terveysviranomaisten taholta ylipainoon liittyen. Yli vuosikymmenen ajan yritin toteuttaa painonpudotusta rajoittamalla rasvan saantia. Tuloksena oli lähes kolmenkymmenen kilon painonnousu.

Kun aloitin rajoittamaan ruokavaliossani hiilihydraatteja painoni putosi ja olen nyt 20 kg kevyempi kuin pahimmillaan.

Lukuisia suomalaisia, lapsia ja vanhempia hoidetaan väärin ravitsemusterapeuttien, terveydenhoitajien ja lääkäreiden toimesta.

Alan viranomaisten on kerrottava myös hiilihydraattien rajoittamisen tuomista eduista painonhallintaan. Samoin joukkoruokailuun: päiväkodit, koulut, sairaalat jne. on saatava mahdollisuus käyttää myös täysrasvaisia tuotteita. Tämä tarkoittaa esim. täysmaidon ja voin palauttamista kouluruokailuun.

Kyse on demokratiasta. Koko kansaa ei saa pakottaa "kevyt linjalle",koska se nostaa hiilihydraattien saannin liian korkeaksi. Tämä puolestaan johtaa lukuisilla ihmisillä ikuiseen nälän tunteen noidankehään, lihomiseen ja aikuisiän diabetekseen.

Eiköhän, Sami, pistetä tavoitteeksi puoli miljoonaa allekirjoitusta! Ihan kuin siinä kuuluisassa suuressa adressissa

2 kommenttia:

  1. Ei muuta kuin kaikki nyt mukaan. Pekka Puska, Matti Uusitupa, Pertti Mustajoki, Antti Aro, Pirjo Pietinen, Kirsi Pietiläinen jne. Käykääpä kirjaamassa jos te todella haluatte että ne kansan ihrat vähenee.

    VastaaPoista
  2. Juuri julkaistu tutkimus voi selittää miten geneettiset tekijät ehkä voivat vaikuttaa siihen lhottaako runsas hiilihydraattien syöminen vai ei. Uutisia tutkimuksesta löytyy täältä ja täältä. Uutisten mukaan geenin nimeltä DNA-PK estäminen esti koeläiminä olleiden hiirten lihomisen runsashiiilhydraattisella ruokavaliolla. Ehkä tämä tai joku muu geenimuutos voi selittää myös sen miksi jotkut ihmiset voivat lihomatta syödä runsaasti hiilhydraatteja, vaikka muut tällaisella ruokavaliolla lihovat.

    VastaaPoista