perjantaina, kesäkuuta 12, 2009

Onneksi ravitsemusterapeutteja valmistuu vain Kuopiossa

*
Ravitsemusterapeutit ilmoittavat olevansa tyytyväisiä koulutukseensa. Tiedän useita ravitsemusalan asiantuntijoita, jotka ovat tässä asiassa eri mieltä. Siksi on erityisen hyvä seikka, että tyytyväisyys ravitsemusterapeuttien koulutukseen on pesiytynyt nimenomaan Kuopion seudulle eikä esimerkiksi Helsingin yliopistoon.

Kuopion yliopistosta valmistuneet ravitsemusterapeutit sijoittuvat monipuolisiin työtehtäviin ja ovat tyytyväisiä saamaansa koulutukseen. Koulutuksessa tulisi kuitenkin panostaa alakohtaisen teoreettisen tiedon lisäksi nykyistä enemmän käytännön taitojen (!), yleisten työelämätaitojen ja elinikäisen oppimisen kehittämiseen, osoittaa tuore väitöstutkimus.

Terveystieteen lisensiaatti Jaana Torpströmin tutkimuksen mukaan ravitsemusterapeuttien koulutuksen vahvuus on sen monitieteisyydestä johtuva laaja-alaisuus. Ravitsemusterapeuttien opintoihin kuuluu muun muassa elintarvike-, ravitsemus- ja lääketiedettä sekä luonnontieteitä ja käyttäytymistieteitä. Koulutus perustuu yleisesti hyväksyttyyn ja ajantasaiseen tutkimustietoon ravintotekijöiden merkityksestä terveyden ylläpitämisessä ja keskeisten kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa.

Torpströmin tutkimuksen kohderyhmänä oli 250 vuosina 1988-2004 Kuopion yliopiston kliinisessä ravitsemustieteessä terveydenhuollon tai terveystieteen maisterin tutkinnon suorittanutta.

Kuopion yliopisto on onneksi ainoa yliopisto Suomessa, jossa voi suorittaa laillistetun ravitsemusterapeutin pätevyyteen oikeuttavan tutkinnon. Laillistetut ravitsemusterapeutit ovat Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen rekisteröimiä ja valvomia terveydenhuollon ammattilaisia.

Lähde: Ruokatiedon uutiset, 12.6.2009

Onko sinulla ollut hyötyä ravitsemusterapeuteista? Mitä haittaa ravitsemusterapeuteista voi olla?

1 kommentti:

  1. Enemmän haittaa kuin hyötyä, ja etenkin laitoksissa. Rahat menevät kyllä hukkaan, jos näiden luona käy.

    VastaaPoista