lauantaina, kesäkuuta 13, 2009

Sydänliitto laajentaa


**
Sydänliitto laajentaa toimintaansa
myös pienempiin sydänsairausryhmiin. Liitto järjestää jatkossa vertaistukitoimintaa, tapaamisia ja kuntoutusta myös pienemmille sydänpotilasryhmille. Samalla Sydänliitto tarjoaa harvinaisiin sydänsairauksiin liittyvää tietoa ja koulutusta terveydenhuoltoalan ammattilaisille. Toimintansa laajentamiseen Sydänliitto saa toimintaansa tukea Raha-automaattiyhdistykseltä.

Pieniä sydänsairausryhmiä ovat sydänsarkoidoosipotilaat, pulmonaalihypertensiota sairastavat, perinnöllisiä rytmihäiriösairauksia sairastavat, familiaalinen hyperkolesterolemia, aortan sairaudet sekä potilaat, joilla on reumasairauksiin ja metabolisiin kertymäsairauksiin liittyviä kardiovaskulaarisia ilmentymiä.

Osana laajenevaa toimintaa Sydänliitto käynnistää vertaisryhmätoimintaa harvinaisia sydänsairauksia sairastaville. Sairastuneiden yhteydenpidon mahdollistavan verkoston luominen on osa palvelujen laajentamista. Sydänliitto toimii myös pienten sydänsairausryhmien edunvalvojana. Esimerkiksi lääkekorvauksiin ja sosiaaliturvaan liittyvistä eduista tiedottaminen on osa liiton toimintaa.

Sydänliitto on mukana myös järjestöjen yhteisessä Harvinaiset-verkostossa. Verkosto tarjoaa tietoa ja tukea harvinaisia sairauksia sairastaville ja ylläpitää verkkosivustoa www.harvinaiset.fi, joka kokoaa pieniä sairausryhmiä koskevaa tietoa yhteen.

Vuonna 1955 perustettu Sydänliitto on kansanterveys- ja potilasjärjestö, joka edistää sydän- ja verisuoniterveyttä. Sydänliitto tarjoaa tietoa terveydestä, tukea elämäntapamuutoksiin ja apua toipumiseen.

Lähde: Deskin uutistiedote terveystoimittajille, 12.6.2009

Lue tästä lisää sydänkirjoituksiani:

3 kommenttia:

 1. http://www.radiorock.fi/podcast/player.asp?podID=1682

  Christerille kuunneltavaa ja kommentoitavaa. Oletko todella VHH:lla vai millä olet.

  VastaaPoista
 2. http://www.radiorock.fi/podcast/player.asp?podID=1682

  VastaaPoista
 3. Hei Anonyymi kahteen kertaan tuli ilmeisen tärkeä kommenttisi perille.

  En tiedä liittyykö tuo radio-ohjelma välttämättä niin paljon sydänliiton laajentumisasioihin (kuuntelin jo ohjelman).

  Tuota noin, Antti Heikkilä on mielenkiintoinen henkilö. Kritiikkiä hän ei kestä laisinkaan. Minä sentään jossain määrin kestän kritiikkiä ja otan vastaan hyvää tarkoittavia ohjeistuksia. Kun minä yritin Heikkilää auttaa hän uhkaa oikeustoimilla! Semmoinen velikulta.

  Vaikea sanoa Heikkilän merkityksestä lääketieteessä (se lienee hänen pääareenansa?). Eroamalla Lääkäriliitosta hän osoittaa suurta lapsellisuutta. Palvelee mahdollisesti hänen bisneksiään? Ei tuollaista näkyvää markkinatempausta voi muuten ymmärtää missä hän käy todella arvostetun lääkärin kimppuun (anestesialääkäri Heikki Pälve). Kävisikö muuten kenenkään muun suomalaisen lääkärin mielessä ehdottaa nukutuslääkkeen yliannostusta virkaveljelleen?

  Olen katsonut Heikkilän TV-esiintymiset. Käyttää erikoista kieltä, jupisee hieman epäselvästi, mutta kaiken kaikkiaan myönteisyyden puolelle jää esiintymiset. Me ollaan Heikkilän kanssa ihan samaa sorttia. Me olemme parempia puhujia kuin kirjoittajia ja me olemme molemmat aikaa kiivaita telkkarin ulkopuolella. Heikkilällä on paljon hyvää sanottavaa suomalaisille. Sanoman hän voisi välittää muullakin tavalla kuin koko muun lääkärikunnan haukkumalla ensin. Siinä olemme kyllä ihan erilaisia, Heikkilä ja minä. Minusta on kunnia-asia säilyttää hyvät välit terveysviranomaisiin (Puska, Fogelholm, Uusitupa, Ilanne-Parikka). Vain rauhanomaisesti asioista keskustellen ja tarvittaessa kriittisesti sanomia arvioiden, voidaan saavuttaa jotakin merkittävää terveyskeskustelussa Suomessa.

  Heikkilä on OK, kuunnelkaa häntä, mikäli saatte selvää siitä mitä hän sanoo! On hänellä tietenkin ihan pöljiäkin ideoita ja armoton tapa liioitella, mutta se ei liene ainoastaan Heikkilän vika näissä terveyskeskusteluissa.

  VastaaPoista