perjantaina, kesäkuuta 12, 2009

Ranskanperunat paistetaan palmuöljyssä

*
Sademetsää syödään ranskanperunoilla

Kova nälkä ja lempeä kesäilta, mihinkäs muualle sitä kääntyisi kuin pikaruokalaan. Pussi ranskiksia, kiitti vaan ja nam, masu on täynnä. Mutta mitä? Mistä tulee herkullisen kuoren antava palmuöljy?

Pakastealtaasta löytyy enemmän valikoimaa kuin tuoreperunalootista. Mutta mitä ranskanperuna suomalaisen suussa tekee tiikerille Borneossa? Syömmekö joka päivä pinta-alaa sademetsiltä? Tihkuuko öljy paikallisten selkänahoista?

YleX:n Ada hiosti suomalaisia yhtiöitä palmuöljyn tuotannosta ja metsästi vaihtoehtoisia ranskanperunoita. Sivumaun Ruokaraati lounasti erilaisilla ranskiksilla. Rapisiko sademetsä hampaissa ja oliko rasvoilla eroa?


Tässä lisää kirjoituksiani perunasta:

1 kommentti:

  1. Olen niin järkyttynyt perunoista. ->

    http://www.neste.fi/artikkeli.aspx?path=2589%2c2655%2c2698%2c8158%2c10254

    "Neste Green -diesel, sisältää vähintään 10 % uusiutuvista raaka-aineista valmistettua NExBTL-dieseliä, jonka raaka-aineeksi käytetään palmu- ja rypsiöljyä"

    VastaaPoista