tiistaina, syyskuuta 15, 2009

Christer Sundqvistin terveysblogia luetaan vilkkaasti


**
Kun vuonna 2005 kirjoitin ensimmäiset
hapuilevan vaatimattomat blogikirjoitukseni, en voinut kuvitellakaan kohoamista vakavasti otettavien blogikirjoittajien kastiin (sinne minä kuulemma kuulun?). Tänään on sellainen tilanne, että terveysblogiani lukevat ahkerasti niin miehet kuin naiset. Viikoittain toimittajat ottavat yhteyttä ja tarkistavat saavatko käyttää ideointiani jossakin blogikirjoituksessa hyväksi omassa lehtijutussaan, viimeksi eilen erään kansainvälisen terveysseminaarin luennoitsija kertoi hakeneensa blogistani inspiraatiota ja pyysi lupaa käyttää itse erästä lausahdustani omilla luennoillaan, yksittäisiä blogikirjoituksia seurataan erittäin laajapohjaisesti ja kommentoidaan vilkkaasti.

Mikä ihmeen into minulla on jatkaa tätä blogikirjoittelua? Blogikirjoituksia tulee lisää tulevaisuudessakin pääosin siitä syystä, että blogin ylläpito on mielekästä puuhaa. Terveysblogistani olen saanut oivan työkalun valistustyössäni, omien terveyslehdissä julkaistavien vaatimattomien terveysjuttujeni ideointi tapahtuu pääosin tässä blogissa, voin pitää yhteyttä luennoilla tapaamiini ihmisiin, nimimerkkien varassa ja oman nimen kera kommentoineet ovat tulleet tutuiksi myös kahdenkeskisissä tapaamisissa, voin ottaa kriittiseen tarkasteluun ajankohtaisia asioita ja saada tälle välitöntä palautetta sekä innostaa terveysviranomaisiamme avoimeen pohdintaan myötä- ja vastavirran terveysilmiöistä. Kiitos kaikille!

Olen pitänyt kaupallisuuden poissa blogistani mahdollisimman tarmokkaasti. Se on tietoinen valinta. Haluan pysytellä neutraalina. Ihan ilmaista tämä blogin ylläpito ei ole. Joudun aika paljon soittamaan puheluita ja hankkimaan kirjallisuutta. Blogikirjoittelussa viettämäni aika on poissa muusta tuottavasta toiminnastani. Jos haluat tukea terveysblogiani taloudellisesti, niin huomioi silloin haluttomuuteni toimia esimerkiksi jonkin yksittäisen terveystuotteen edistäjänä. Sen sijaan haluan olla edistämässä järkevän tuntuisia terveysilmiöitä kuten esimerkiksi vähähiilihydraattista ruokavaliota. Näin saatan siis lahjoituksesi varassa hanakammin antaa näkyvyyttä itse järkeväksi tunnustamalleni terveysasialle, jota juuri sinä pidät tärkeänä. Lahjoittajat ja työn tukijat ottanevat yhteyttä minuun henkilökohtaisesti. Minulla on maksullisia palveluja, joita käytetään kiitettävän ahkerasti, mutta suurin osa tuotannostani on siis maksutonta, parhaimmassa partiopoikahengessä teille tarjottua tutkittua, hutkittua ja joskus ei niin kauhean vakavastikaan otettavaa terveystietoa. Turun Myyntimiehet ry kiteyttävät terveysviestintäni aika oivallisesti äskettäin ilmestyneessä jäsenjulkaisussaan (Kuuvannokka 2/2009): "Jos jostakin esityksestä voi sanoa, että se oli eloisa, runsaasti tietoa antava sekä vielä humoristinen, niin Christerin esitys sitä todella oli! Esitys sai kaikkien osanottajien suut hymyyn." Koska on epätodennäköistä, että koko Suomen kansa voisi hymyillä kanssani luennoilla, pyrin näissä kirjoituksissani säilyttämään luennoillani niin ominaisen humoristisen ja eloisan otteen. Ensimmäinen blogikirjoitukseni loppuu näin: "Nyt pyydän Luojaa laskemaan minut levolle ja palaan tämän blogin pariin sitten taas kun ehdin. Muistan vieläkin elävästi kuinka pikkupoikana usein viivyttelin nukkumaan menoa, sillä pelkäsin unohtavani päivällä virinneen mielenkiintoisen ajatuksenkulun. Onneksi opin pian kirjoittamaan ja ajatuksenkulut sain pantua paperille unen ajaksi. Nyt voin tällä blogilla jättää vaikka tuhat ajatuksenkulkua bittiavaruuteen. Onko bloggaamisen vaikutusta unensaantiin tutkittu?" Kiitos kun olet kulkenut mukana matkallani heinäkuusta 2005 asti!

Lisää aiheeseen liittyvää kirjoitteluani:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti