maanantaina, syyskuuta 28, 2009

Verotettakoon vain jalostettuja piilorasvatuotteita

**
Kokki Hans Välimäki
on sitä mieltä, että mikäli hallituksen kaavailema rasvavero toteutuu, tulisi se säätää vain tuotteille ja jalosteille, joista ei päällepäin pysty sanomaan mitä ne ovat, ja jotka on jalostettu niin pitkälle, että ravinnolliset haitat ovat hyötyä suuremmat.

Michelin-tähtiä ravintolalleen kerännyt kokki pyytää hallitusta säästämään lisäverolta "rehellisesti itsenään" esiintyvät tuotteet, kuten voin, öljyn ja muut ruokiin tai leivän päälle itse lisättävät rasvat.

Oletteko koskaan kuulleet margariinileivistä? Minä olen kuullut vain voileivistä.

Lähde: Ruokatiedon uutiskirje terveystoimittajille, 28.9.2009

Muut rasvakirjoitukseni löytyvät tästä.

1 kommentti:

  1. Tuossa lausunnossa on jo eri paljon järkeä, jos ja kun puhutaan ruoan luokittelusta terveellisyyden perusteella. Ja kansakunnan ohjailusta terveellisten patojen ja aterioiden äärelle verotuksen avulla.

    Mutta mitä elintarviketeollisuus tykkäisi tästä? Nehän saavat juuri parhaat katteet ja tuotot ns. jalostuksella.

    Herra jestas, mikä tahdoton irvikuva, kun ajattelee tuota jalostus-verbiä sen alkuperäisessä merkityksessä. Päinvastoin, jalot raaka-aineet turmellaan epäjaloiksi!!

    Tinttu Karstulasta

    VastaaPoista