keskiviikkona, syyskuuta 23, 2009

Reilua pottuilua!

**
Minä sitten pidän Kotimaiset Kasvikset ry:n tiedotteista
. Käsittämättömältä tuntuu, että heidän arvokas toimintansa on lopettamisuhan alla.

Jolle peruna sopii, pottuilkoon rauhassa!

Perunan puolesta ahkeroidaan tänä vuonna erityisen Pottuillaan reilusti -kampanjan nimissä. Maa- ja kotitalousnaiset, Kotimaiset Kasvikset ry ja Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK yhdistivät voimansa ja ammattitaitonsa. Perunakampanjaa varten julkaistiin Yllätä iloisesti - pottuile reilusti -esite innostavine ruokaohjeineen ja taustatietoineen. Opetustarkoituksiin ja vähittäiskaupoille tehtiin mobileita, perunatunnistetauluja ja julisteita. Viikolla 40 (28.9. - 4.10.) järjestetään eri puolilla Suomea perunatapahtumia ja perunaruokakursseja. Viikon huipentumana julkistetaan valtakunnallisen perunareseptikilpailun voittajat.

Osallistukaa!

Lisätietoa täältä: http://www.kasvikset.fi

Muuta asiaan liittyvää kirjoitteluani:

3 kommenttia:

 1. Saako ensimmäisestä kommentista kunnioitusta, papukaijamerkkejä ja karmapisteitä:)

  Subjektiivinen kokemukseni on, lähikaupan perunat ovat mauttomia, joskus suorastaan pahanmakuisia.
  Kotimaisessa kurkussa laadunvaihtelu on kesälläkin hälyttävää. Tomaatit on myös mauttomia. Onko volyymi ainoa kriteeri tuottajalle, ei ne halpoja ole?
  Joku onnellinen varmaan saa marketista vaik kui hyvää pottua ja muuta kaalia, pienen maalaispitäjän maaton mies on väliinputoaja!

  Tarttisko yrittää vuokrata pala kesantopeltoa kasvimaaksi.

  Etiäppäin, sano kissa pöytää pyyhkivälle mummolle, en tiedä kuinka paska maa Saksa on nykyään, mutta Viipurin kauppahallista saa uskomattoman maukkaita suolakurkkuja. Einestä parhaimmillaan, ottakaa helsingin kauppiaat ja muut oppia. Ei teidän mössöt ole ruokaa, kyllä sika tietää. Ellei huumata. Ugh!

  VastaaPoista
 2. Jotenkin tuntuu, että pitäisi sanoa jotain positiivista, no en tiedä, joskus muinoin mummolassa tuli popsittua suoraan kasvimaalta naurista, puukolla kuoret pois ja siivua kitusiin. Retiisit ja sipulin varret oli mukavan kirpeitä, ja makoisaa porkkanaa päälle! Karviaiset ja mustaherukat oli isompia ja mehukkaampia silloin!
  Ehkä jotain kaalinlehteä tuli natusteltua maailman ihmeellisyyttä ja aikuisten tyhmyyttä pohdiskellessa.

  Jos meni ohi aiheen, pahoittelen. Ei ne nuoletkaan aina omatekoisesta jousipyssystä osuneet navettakissaan!

  Romantiikka ja nostalgia ry.!

  VastaaPoista
 3. Potut maistuu hyvälle, varsinkin uunissa tehtynä. Ei kai niitä alvariinsa kannattaisi popsia, mutta minkäs teet: epäterveellinen on monesti maukasta!

  VastaaPoista