keskiviikkona, syyskuuta 02, 2009

Suklaanhimo - suhteellisen terveellinen himo?

**
Jotkut himoitsevat välipalana nautittua irtokarkkia
, toiset tyhjentävät sipsipussin hetkessä ja virvoitusjuomia joku kittaa litrakaupalla. Onko olemassa mitään himoruokaa, jota voisi syödä välipalaksi? Vai onko välipalojen nauttiminen niin epäviisasta, että niistä on syytä luopua kokonaan?

Tutkijoiden mukaan tumma suklaa on terveellistä. Tumma suklaa muun muassa suojaa sydäntä ja on hyväksi verenpaineelle. Tuoreen tanskalaistutkimuksen mukaan tumma suklaa lisäksi vähentää makeanhimoa, mutta myös suolaisten ja rasvaisten ruokien himoa.

Kööpenhaminan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa verrattiin maitosuklaan ja tumman suklaan ominaisuuksia. Tutkimukseen osallistuville annettiin joko tummaa tai maitosuklaata. Sen jälkeen heidän nauttimiensa kalorien määrät mitattiin, kun he saivat syödä muutaman tunnin jälkeen niin paljon pizzaa kuin he halusivat. Tummaa suklaata syöneet kokivat tulevansa nopeammin täyteen ja he söivätkin 15 prosenttia vähemmän kaloreita kuin maitosuklaata nauttineet.


Lue tästä muita suklaajuttujani:

3 kommenttia:

 1. Ihan mielenkiintoinen juttu. Itsekin olen todennut, ettei tummaa suklaata tee mieli syödä älyttömiä määriä kerralla, toisin kuin maitosuklaata. Siis vaikka pidän tumman suklaan mausta.

  Jospa saataisiin vielä markkinoille sellainen hyvänmakuinen ja täyteläinen kaakaojauhe, jossa olisi paljon kaakaopapua. Olisi mainio juoma vaikka aamupalaksi, ja illaksi voisi säästää sen punaviinilasillisen ;-)

  VastaaPoista
 2. Pakko mainita oma suosikkini:

  Lago's Luxury Chocolate 77 % kaakaota. Sellaisia tummia ihania suklaanappeja. Niitä voi makustella muutaman illassa ja tuntea olevansa taivaassa. Lagot voivat muuten hyvin sopia punaviinin kanssa.

  VastaaPoista
 3. Luomukaakaojauheesta saa oikein hyvää suklaamössöä, kun sekoittaa sen joko kuohukermaan (ei luomukermaan, koska siinä on karrageenia E407 ja sehän aiheuttaa tulehduksia) ja laittaa nokareen hunajaa makeutukseksi. Myös seesaminsiemenöljy sopii maun puolesta ja sitähän saa luomuna. Tosi hyvää. Mut voishan siihen kokeilla vähän luomutaatelista tehtyä murskaa, jos ei hunajaa halua käyttää?

  Etkö huomannut petosuutista ollenkaan? Eipä noita lääkkeistä johtuvia vaivoja voi millään sapuskalla korjata eikä varsinkaan kun niitä lääkeitä (teollinen d-vitamiini soijaöljyineen, gmo-ainekset maltodekstiininä ym) ja jodilisä, mistä ei voi tietää määriä ollenkaan, milloin voi saada vahingossa liikaa:-(

  VastaaPoista