torstaina, joulukuuta 31, 2009

Kiinnostaisiko sinua VIP-jäsenyys minun "kerhossani"?


*
Kirjoitettu 11.12.2009, päivitys 18.12.2009 ja 31.12.2009.

Hämmästyin suuresti kun ilmaista VIP-jäsenyyttä "kerhossani" halusi kokeilla ennätysmäisen moni lukijani. VIP-jäsenet on nyt valittu. Teitä on 10 kpl. Lukijakyselyni osoitti, että ideaa pidetään varsin hyvänä. Asia ei tosin kiinnostaa kovinkaan monia. Näin on tarkoituskin. Tämä VIP-jäsenyys on harvoille asiasta erityisellä tavalla kiinnostuneille henkilöille laadittu räätälöity palvelumuoto.

Jokainen arvonsa tunteva
terveysvalistaja, konsultti, guru jne. on taatusti pohtinut millä tavalla hän voisi parhaiten palvella yhteyttä ottaneita asiakkaitaan. Joillakin asiakkaillani on selkeästi tarvetta syvällisempään pohdintaan kuin mitä kirjoistani, terveysblogistani ja uutiskirjeistäni on löydettävissä. Kokeilen nyt seuraavaa ideaani:

Olen myöntänyt VIP-jäsenyyden valikoidulle asiakaspiirille. Jäsenyyden saaneet ovat ahkeria terveysblogini lukijoita, jotern siltä osin olen iloinen tilanteesta. VIP-jäsenyys on kokeiluvaiheessa, joka kestää noin puoli vuotta (päättyy 31.5.2010), täysin ilmainen. Kokeiluvaiheen ja kokemusperäisen tiedon kartuttua, päätän jatkanko VIP-palveluni ylläpitoa ja minkä hintainen VIP-jäsenyys olisi.

Nyt tehdään niin, että VIP-jäsenyyttä Veteraaniurheilijan "kerhossa" kokeilee 10 henkilöä 1.1.2010 - 31.5.2010 välisenä aikana. Ilmoitan alkuvuodesta 2010 jokaiselle henkilökohtaisesti onko hänen VIP-jäsenanomuksensa hyväksytty. Sen verran raotan salaisuuksien verhoa, että kerron minkälaista palvelua VIP-jäsen tulee saamaan. Haen samalla myös työntekijää auttamaan minua näissä tehtävissä (18.12.2009 mennessä tullut kaksi työhakemusta).

VIP-jäsenyys Veteraaniurheilijan kerhossa
1) Minä teen kaikille VIP-jäsenille profiloinnin. Ravitsemukseen, terveyteen ja liikuntaan liittyviä tietoja kerään, jotta voin VIPpejä palvella säännöllisin väliajoin (kerran kuussa) lähetettävällä räätälöidyllä uutiskirjeellä. Uutistiedot poimin tutkijakontaktieni myötä, uutistoimistojen viesteistä ja alan lehtiä seuraamalla.
2) VIP-jäsenellä on mahdollisuus kysyä minulta ravitsemukseen, terveyteen ja liikuntaan liittyviä kysymyksiä ja saa niihin kysymyksiinsä seikkaperäisiä vastauksia.
3) VIP-jäsen saa etukäteistietoja kirjallisesta tuotannostani ja jäsenellä on mahdollisuus aktiivisesti vaikuttaa tietokirjojeni sisältöön. Minulta on tilattu useita kirjoja vuonna 2010. Helmikuussa 2010 ilmestyy esimerkiksi kirjani "Elämisen sietämätön leveys" suuren kustantajan kautta ja olen aloittanut toisen terveyskirjan käsikirjoituksen parissa ihan äskettäin. Kirjastani "Tutkimustietoa urheilijan ravinnosta" ilmestyy alkuvuodesta uusi painos.
4) VIP-jäsen saa ilmaiseksi kotiinsa kaiken vuoden aikana ilmestyneen kirjallisen tuotantoni (myös mm. Kunto & terveys -lehden, jossa olen vastaavana terveystoimittajana). Hän saa kaiken muillekin asiakkaille jakamani tiedon (ilmaiset uutiskirjeet) sekä erikoistarjouksia kiinnostavista terveystuotteista.
5) VIP-jäsen saa tiedon milloin olen esiintymässä kotipaikkakuntansa lähettyvillä ja mikäli tilaisuus on maksullinen, kuuntelee tietenkin luennon ilmaiseksi ja halutessaan eturivissä.
6) Muuta mahdollista mitä en tässä äkkiseltään tule keksineeksi, on myös tarjolla. Kaiken kaikkiaan VIP-jäsen saa siis hyvin runsaasti tietoa. Vajaan puolen vuoden aikana saamani kokemuksen perusteella, päätän tarjoanko tätä mahdollisuutta myös muille ja mikä mahtaisi olla palvelun hinta.

Tässä muita ideoitani:

2 kommenttia:

 1. Onnea ja menestystä VIP-kerhohankkeelle!

  Toivotaan, että löytyy hyvä, toimiva, ikäänkuin järjestäytyneempi muoto kanssakäymiselle näissä samoissa merkeissä.

  Kyllähän tuntuu, että me ihmiset - allekirjoittanut mukaanlukien - olisimme valmiita maksamaan vähän tämän Christerin blogin annista, hyödystä ja sisällöstä - kaksisuuntaisesti ymmärrettynä (blogissa on sisältöä, ja tämän seuraamisesta saa itsekin sisältöä elämäänsä!).

  Riistolta välistä tuntuu tämän vastikkeettoman hyödyn nautinta!

  Tinttu Karstulasta

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tinttu mukavasta kommentistasi. Jänniä asioita on tapahtumassa vuonna 2010. Tämä VIP-hanke on vahvassa myötätuulessa. Katsotaan kesän kynnyksellä mihin suuntaan tämä vastikkeellinen toimintani on kääntymässä. Tämä vaatimaton terveysblogini on niin antoisa minulle, että sen sisältö on ja pysyy ilmaisena.

  VastaaPoista