keskiviikkona, joulukuuta 30, 2009

Jätä pois sokeri - elät pitempään?

**
Facebookissa törmäsin alla olevaan juttuun, joka kieltämättä herättää monenlaisia ajatuksia. Ilman sen kummempia analyysejä, tässä teille tuo uutinen:

Jälkiruokapöydässä santsaaminen ei välttämättä ole paras strategia pitkään, syöpä-vapaaseen elämään, sanovat Alabaman yliopiston tutkijat. He ovat nimittäin todistaneet, kuinka kalorimäärän rajoittaminen ja erityisesti glukoosin saannin vähentäminen auttaa soluja elämään pidempään.

Tämä internetissä (The FASEB Journal) julkaistu löytö voi johtaa uusien ikääntymistä hidastavien ja syöpää ehkäisevien lääkkeiden ja hoitojen kehittämiseen.

“Toivomme, että löydetty yhteys kalorien rajoittamisen ja ihmisen solujen eliniän pidentymisen välillä tulee johtamaan uusiin löytöihin, jotka selventäisivät syitä tällaisiin reaktioihin erilaisissa solutyypeissä ja näin helpottaisivat uusien näkökulmien syntyä ihmisen eliniän pidentämisen tavoittelussa.” kommentoi tohtori Trygve Tollefsbol yliopistolta. “Toivoisimme näiden tutkimusten myös johtavan parempaan syövän, kuten myös monien muidenkin ikääntymiseen liitettävien sairauksien, ehkäisyyn tiettyjen solutyyppien energiansaannin kontrolloinnin kautta.”

Tollefsbol kolleegoineen käytti tutkimukseen terveitä ihmisen keuhkosoluja, sekä soluja, joissa oli jo huomattavissa solumuutoksia, syövän esiasteita. Molempia soluja kasvatettiin laboratoriossa ja niille annettiin joko normaalisti tai rajoitetusti glukoosia (sokeria). Solujen kasvaessa tutkijat tarkkailivat muun muassa niiden kykyä jakaantua, sekä pitivät kirjaa kuinka moni solu pysyi hengissä muutaman viikon tutkimuksen aikana.

Kävi ilmi, että terveet solut elivät pidempään ja monet syövän esiasteisista soluista kuolivat, kun niille annettiin vähemmän glukoosia. Myös geenien aktiivisuutta mitattiin samoissa olosuhteissa. Glukoosin rajoitettu määrä aiheutti terveillä soluilla korkeampaa aktiivisuutta geenissä, joka säätelee telomerase -entsyymin eritystä, joka taas pidentää solun elinikää. Alentunutta aktiivisuutta huomattiin geenissä (p16), joka hidastaa kasvua. Epigeneettiset seuraukset (seuraukset, jotka eivät johdu geenimutaatioista) todettiin suureksi vaikuttajaksi näiden geenien aktiivisuuden vaihteluille niiden reagoidessa vähennettyyn gluukoosimäärään.

"Länsimainen tiede on nyt lääketieteellisen nuoruuden lähteen kehittämisen partaalla" sanoo Gerald Weissmann, The FASEB Journalin päätoimittaja. "Tämä tutkimus todistaa meidän olevan matkalla kohti ihmissolujen suostuttelua antamaan meille pitkä, kenties syöpä-vapaa elämä."

Muita kirjoituksiani sokerista:

4 kommenttia:

 1. Todella mielenkiintoista. Onko kellään tietoa onko tästä aiheesta mahdolllisesti muitakin tutkimuksia tehty?

  Innostunut

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kun asia kiinnostaa Innostunutta. Lue aluksi keskustelu aiemmasta kirjoituksestani "Sokeri ei ole kovinkaan terveellistä". Sokerin ikävä piirre pitää elossa syöpäkudosta, on laajasti tunnustettu seikka tieteessä. PubMed -tietokannasta löytyy yli satatuhatta tutkimusta hakusanoilla SUGAR and CANCER.

  VastaaPoista
 3. Tämä on mielenkiintoista. Sokerilla suuri osa kansaa käsittää karkit ja palasokerin. On hyvä tosiaan pitää mielessä, että sokerilla (eli glukoosilla) tässä tarkoitetaan hiilihydraatteja. Siitähän glukoosia pääasiassa tehdään.

  Raipe

  VastaaPoista
 4. En ole mikään asiantuntija, mutta tämä näyttäisi vahvistavan erään italialaisen syöpälääkärin käsitystä, jonka mukaan syöpä (joissakin tapauksissa) olisi sienen aiheuttama. Eli hiivahan syö sokeria, hiiva=sieni, sieni kuolee nälkään.
  http://www.lesaffreyeastcorp.com/SoY/story_2.html " sugar-eating fungus"

  Ja tuossa herra Simoncini: http://www.curenaturalicancro.com/

  T: vapaa-ajattelija

  VastaaPoista