torstaina, toukokuuta 12, 2016

Muista terveyden suuri arvo

Turpaduunarin terveysohje numero 33
Jakelupäivä maanantaina 13.7.2015

MUISTA TERVEYDEN SUURI ARVO

Terveyden arvo tulisi muistaa silloinkin kun sinulla on sitä yllin kyllin, etkä ole vaarassa menettää siitä hitustakaan. Niukkojen taloudellisten resurssien keskellä ja silkkaa saamattomuuttaan liian moni ajattelee selviytyvänsä elämässä makaronimössön, halvan makkaran, einespitsan, tarjousoluen ja liikkumattomuuden avulla. Sisäfilee, Château du Domaine de l'Eglise, neitsytoliiviöljy, viherpirtelö ja kuntosalikortti odottavat vuoroaan sitten kun ansiotulot sen sallivat ja saamattomuus hieman hellittää.

Ei näin! Täytä arkesi laadulla niin pysyt terveenä. Nyt!

Ota talteen turpaduunarin kaikki vinkit ja toteuta ne myös. Erityisesti nämä vinkit ovat tärkeitä:

  • Tee laadukasta ruokaa itse edullisesti. Unohda supermarketit valmiine eineksineen! Käy torilla ja kauppahallissa juuri ennen sulkemisaikaa ja kysy myyjiltä olisiko esille jäänyt jotain laadukkaita ruoka-aineita, jotka voisi ostaa edulliseen hintaan. Ostoskassiisi uppoaa kotimaista lanttua, kaalia, tammenlehtisalaattia, silakoita, lohen pyrstöpaloja, myymättä jäänyt porsaankyljys, maksapihvejä, esillä olleita rasvaisia juustoja, sinun lähipäivien kotiruoan raaka-aineita.
  • Lähellä olevan maatilan pihaan on syytä kurvata kerran viikossa sen tutun ruokamarketin sijaan. Juttele mukavia maatilayrittäjän kanssa ja osta sieltä samalla edullisesti kananmunia, aitoa maitoa, vihanneksia ja juureksia.
  • Ituhipiksi ei tarvitse ryhtyä, mutta totta on, että lähes ilmaista ruokaa saa idättämällä sinimailasen siemeniä, vesikrassia, mungpapuja, hernettä, kotimaisia viljalajikkeita jne. Itääkö sinussa ajatus, pitäisikö yrittää idätystä?
  • Tehosekoittimeen sekaisin kaalit, salaatit, idut, marjat, hampunsiemenet, leivänmuruset, pakurikääpätee ja ihana smoothie on kohta tyhjentymässä naamassa olevaan ammottavaan aukkoon! Aamuin, illoin – terveydeksi! Netistä otat talteen viimeisimmät smoothiereseptit.
  • Ylistetyt olkoot jalkasi! Ne vievät sinut kuntopolulle. Paras tapa oppia tuntemaan oman kaupunkinsa tai kylänsä (sekä oman kuntotasonsa!) on kävellä se systemaattisesti läpi katu kadulta, puisto puistolta, pelto pellolta ja makkarakioski kioskilta. Kotona odottaa se blenderi käyttäjäänsä! Makkaranmyyjä ei saa sinusta asiakasta.
  • Fiksuna ihmisenä selvität missä on edullisia liikuntapaikkoja. Pientä vuosi- tai kausimaksua vastaan sinulle aukeaa liikunnan kingdom come läheisestä kuntoklubista. Kaikuu saleissa sinunkin sydämesi ihana jumpsutus, haba pullistelee, vyötärölläsi oleva Michelin-renkaasi tyhjenee ja elät täyttä elämää! Joko mennään vai vieläkö meinataan?
  • Muista vielä yksi juttu: nauti kunnon yöunesta ja laiskottele lahjakkaasti. Levossa jalostuu elämän ihanuus. Ei pysy kunnossa sellainen joka aina on menossa.
  • Lepo, ravinto ja liikunta sopivassa määrin ja laatua painottaen on elämäsi paras valinta. Aloita nyt!


Lisää luettavaa täältä: http://turpaduunari.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti