torstaina, toukokuuta 12, 2016

Rentoutta kehiin

Turpaduunarin terveysohje numero 17
Jakelupäivä tiistaina 24.3.2015

RENTOUTTA KEHIIN
Mikä olisikaan parempaa viimeviikkoisen tehostetun harjoitusmenetelmän jälkeen kuin rentouden korostaminen!

Saat nyt muutaman ohjeen millä voit saavuttaa tervehdyttävän rentouden.

Syvähengitys. Ota hyvä asento joko istuen tai maaten. Unohda hetkeksi pinnallinen hengitys ja keskity hengittämään syvää palleahengitystä. Hengitä sisään nenän kautta ja keskity pallean kautta saatavaan hitaaseen, mutta tehokkaaseen hengityksen. Kun et enää saa lisää henkeä vedettyä, pidättele hetki hengitystä, minkä jälkeen päästät hengitysilman hitaasti ulos suun kautta. Anna ”kaiken” ilman poistua keuhkoista. Toista tämä 4-6 krt. Pidä sitten lyhyt tauko ja tee sama hengitysharjoitus uudestaan 2-3 kertaa. Tuntuuko rennolta?

Näytä kieltäsi. Avaa suusi mahdollisimman isokoiseksi. Työnnä sitten kielesi ulos suusta ja räväytä silmät täysin avoimeksi. Pidä tämä ilme 20-30 sek. Muista hengittää! Toista harjoitus 3-5 krt. Harjoitus tehostuu kun tekee sen peilin edessä. Monella on vaikeuksia pidätellä naurua nähdessään itsensä tuollaisena peilissä! Nauru rentouttaa.

Ravistele itsesi rennoksi. Seiso kapeassa haara-asennossa. Aloita sitten koko ajan kiihtyvä käsien ja jalkojen ravistelu. Vähitellen koko elimistösi on ravistelun kourissa. Varo kuitenkin pään holtitonta ravistelua. Tutkimusten mukaan näin voi ravistella pois mielestä ikävät asiat, surun ja stressin. Kiihtyvä ravistelu voi kestää noin minuutin, jonka jälkeen vedät muutaman kerran syvään henkeä ja toistat ravistelun 3-5 kertaa.

Harrasta nuotiomeditaatiota. Istu mukavasti silmät suljettuina. Tee mielikuva, ajattele eteesi nuotio tai kokko. Heitä siihen kaikki ajatuksesi, jotka mieleesi juolahtavat. Heitä kaikki hankalat asiat, kaikki ihmiset, myös läheisesi ja itsesi. Se ei vahingoita ketään. Se on vain mielikuvien polttamista ja niiden herättämistä, tunteista vapautumista. Tätä kun tekee noin 20 minuuttia kerrallaan ja kaksi kertaa päivässä, niin näkee tulokset kolmen kuukauden kuluttua. Tämä on keino, jolla pysyt rentona koko päivän. Ylikierrokset eivät yllätä, hengität rauhallisemmin ja verenpaineesi laskee. Olet iltaisin valmiimpi uneen. Nukut rauhallisempaa unta ja rentoutumiseen käytetty aika säästyy yöstä ja näin vointisi paranee.

Tunnista kehosi rentoutuminen. Tämä harjoitus voi olla hyvä tehdä päivän päätteeksi sängyssä juuri ennen nukkumaan menoa. Makaa sängyssä aluksi ihan liikkumatta. Tunne kehosi tila alhaalta ylös ensin jännittäen (3-5 sek) ja sen jälkeen rentouttaen (5-10 sek) varpaasi, jalkapohjasi, nilkkasi, kantapääsi, pohkeesi jne. kunnes reisien, vatsanseudun, niskan ja kasvojen myötä on rennoksi saatu viimeinenkin hiuskiehkura. Tätä kutsutaan progressiiviseksi rentoutukseksi ja on oikein tehtynä tosi hieno tapa edistää rentoutta. Kertaa tämä harjoitus tarvittaessa kunnes nukahdat. Ehkä vedät sikeitä rentouttaessasi kolmanteen kertaan vatsanseutua.


Lisää luettavaa täältä: http://turpaduunari.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti