torstaina, toukokuuta 12, 2016

Yksinkertaisia ruokaohjeita

Turpaduunarin terveysohje numero 26
Jakelupäivä maanantaina 25.5.2015

YKSINKERTAISIA RUOKAOHJEITA
Kokemuksesta voin sanoa, että eri ruokavaliosta saa äkkiä aikaiseksi melkoisen juupas-eipä väittelyn. Harvoin sellaisesta väittelystä on hyötyä.

Enemmän hyötyä on mahdollisesti erittäin yksinkertaisista ja vanhoista ruokaohjeista. Osa näistä ruokaohjeista on tuhansia (uskaltaisinko sanoa miljoonia?) vuosia vanhoja! Ne toimivat edelleen juuri tänään.

  • Ole kiitollinen ruoastasi! Ruokaa on saatavilla Suomessa ja se on monipuolista! Lähes miljardi ihmistä tällä maapallolla kärsii nälkää. Siinä ei kevytlevitteiden terveysarvoja paljon mietitä kun riisikulho on ihan tyhjä. Ota kiitollisuudella vastaan laadukas ruokasi ja tee elämää kunnioittavia terveysvalintoja ruokalautasesi äärellä.
  • Vältä puhdistettuja ruokia! Ruokien suhteen on eduksi, että niitä ei ole jalostettu liiaksi. On parempi syödä kokojyvätuotteita kuin sellaisia viljatuotteita, joista kuorikerros (väri) on poistettu. Parempi on syödä luomuruokaa kuin tehotuotettua. Parempi syödä ”likaista” suolaa kuin puhdistettua suolaa.
  • Ruoassa pitää olla lyhyt tuoteseloste! Tarkista elintarvikkeen tuoteseloste. Jos siinä on kovin paljon ainesosia ja vaikeaselkoisia kemiallisia yhdisteitä – älä syö sitä, jos on jotain muuta tarjolla.
  • Pureskele ruokasi hyvin! Kaiken kiireen keskellä on ihanaa pysähtyä ruokalautasen äärelle ja vakuuttaa itselleen, ettei ole mihinkään kiire. Pureskele rauhassa ruokasi ja elät onnellisempaa elämää!
  • Syö lähellä tuotettua ruokaa! Nauti ruokia, joita on tuotettu paikallisesti; se on todella fiksu teko! Tuet sillä tavoin paikallista elinkeinoa, nautit suomalaista uusiutuvaa ruokaenergiaa ja olet ilmastosi kanssa sinut. Jos voit tukea paikallista eko-kauppiasta ruokavalinnoillasi, mikä sen hienompaa!
  • Syö kohtuullinen ruoka-annos! En tiedä onko kyseessä urbaanilegenda, mutta japanilaisista sanotaan, että he jättävät aina vähän ruokaa lautaselle. Eivät syö itseään ähkyyn asti, vaan jättävät vähän tilaa vatsaan. Toinen legenda kertoo, että japanilaisten mielestä täysi vatsa täyttää myös mielen, ja ajatus ei kulje yhtä hyvin. Ajattelepa sitä!


Lisää luettavaa täältä: http://turpaduunari.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti