torstaina, maaliskuuta 29, 2007

Tää on viimeinen taisto

Tämä kirjoitus sisältää huumoria. Tosikot älkööt vaivautuko!

Ravitsemuksesta käytävä keskustelu
kahden leirin välillä muistuttaa jo avointa sodankäyntiä. Lue alkutahdit ensin täältä ja täältä. Mitä uutta sotarintamalta?

Ykkösleirissä pidetään hanakasti kiinni virallisesta aseistuksesta (60% hiilihankoja, 25% rasvapommeja, 15% projektiileja). Tämä lienee ihan sopiva aseistus paljon liikkuville ja terveille kansalaisille, mutta miten käy sairaiden ja vähän liikuntaa harrastavien? Lyhyessä ajassa ykkösleiri julkaisi höpöhöpö-tutkimuksen Atkinsista, joka ei sitten tainnut ollakaan sitä kaamean pelottavaa Atkinsia laisinkaan. Sotakirjeenvaihtajien varsinainen rupusakki (jätettäköön nyt nimi mainitsematta!) ladontavirheineen synnytti uutisankkoja (Atkins tappaa!) ilmeisen tarkoituksellisesti. Uutisankka oli pakko pistää maailmalle, sillä näytti siltä kuin kakkosleiriläiset kieriskelisivät selvään voittoon läpeensä tyytyväisinä kovan eläinperäisen rasvan osoittautuessa niin tavattoman terveelliseksi uusimmissa tutkimuksissa. Kiristystä, lahjontaa ja uhkailua on rupusakin mielestä harjoitettu kakkosleiristä päin. Onhan se nyt kumma jos ei hyvällä eikä pahalla uskota, että perinteisiä hiilihankoja tarvitaan riittävästi perusterveyden takaamiseksi.

"Tää on viimeinen taisto", on ykkösleirin soittolistojen kärjessä: "Työn orjat sorron yöstä nouskaa, maan ääriin kuuluu kutsumus... Eestä leivän, hengen, kunniamme, yössä sorron, turmion, kukin painakaamme palkeitamme kun käymme työhön, taistohon." Kakkosleirin mukaan se laulu ennustaa leirin lopullista luhistumista ja antaa omien megafoniensa kajauttaa ilmoille idolinsa Jussi Läskisen laulun: "Sika, se kohta paistetaan. Sika, sen perää maistetaan. Sika, on sähköuunissa. Sika, on mutsi duunissa..."

Media jauhaa lisää tekstiä. Ruotsissa näytetään televisiossa kauhutarinoita Karlssoneille ("Fett - kan det vara nyttigt?") siitä miten joku ICA yhä roikottaa hyllyissään noita transrasvapitoisia eineksiään, mikropopkorneja ja keksejä. Suomessa on kaikki hyvin! Transrasvoja ei ole, vakuuttaa ykkösleiri. Kakkosleirin olisi varmaan syytä lähettää muutama tuote-erä analysoitavaksi vaikkapa Tanskaan. Jos vaikka sittenkin löytyisi niitä transrasvoja kaupan hyllyiltä.

Aprillipäivä lähestyy kovaa vauhtia. Ihan vain vinkkinä molemmille leireille. Olisi todella mukavaa lukea oikein raflaavia aprillipiloja.

Raportoikaa!

Päätän raporttini tällä erää tähän, sotaveteraaniurheiluterveisin PUM, eli Paraisten UutisMedia.

2 kommenttia:

  1. Kiitos Christer päivän hauskimmasta jutusta! Ruotsalaisen laskiaispullan kohdalla repesin nauramaan ääneen.

    Terveisin Anja

    VastaaPoista