keskiviikkona, lokakuuta 24, 2007

Kananmunat terveysruokaa

*
Australian sydänliitto, Australian Heart Foundation, merkitsee terveelliseen ruokavalioon kuuluvia tuotteita "Tick"-merkillä. Merkki painetaan Australiassa myös kananmunapakkauksiin osoittamaan, että kananmunat kuuluvat terveelliseen ruokavalioon. Tick-merkki kertoo lisäksi, että tuote on terveellisempi vaihtoehto suolan, rasvan ja energiapitoisuuden suhteen. Merkki on käytössä 1 200 tuotteessa.

Suomen Sydänliitto merkitsee terveelliseen ruokavalioon kuuluvia tuotteita Sydänmerkillä. Merkkiä ei Suomessa paineta kananmunapakkauksiin. Miksi ei? En minä vaan tiedä? Onko tämä sitä suomalaista elintarvikepolitiikka?

Syökää kananmunia!

Lähde:
Finfood -lehti 3: 4, 2007

5 kommenttia:

 1. Suomalaiset kananmunat ovat epäterveellisiä, australialaiset terveellisiä. Mitäs ihmeellistä siinä on?

  VastaaPoista
 2. Kaikissa muissa maissa paitsi Suomessa ymmärretään kananmunan terveellisyyden perään. Suomessa jaksetaan syyllistää kananmunan syöjiä tuosta korkeasta kolesterolista. Kananmunassa on runsaasti kolesterolia, mutta siinä on myös runsaasti lesitiiniä. Jos saamme riittävästi kananmunan sisältämää lesitiiniä silloin kolesteroliarvot asettuvat oikealle tasolle.

  Kananmunatutkija

  VastaaPoista
 3. Suomen sydänliiton kananmunaviha on käsittämätön. Minulla ei kananmuna nosta kolesterolia. Suvussa on korkea kolesteroli rasitteena. Voi sitä voilla ja munalla pelottelun määrää mitä on saanut kuulla!!! Terveellisiä kananmunia syön joka aamu. Koska minä saan käydä mittaamassa kolestrolin tosi usein ajattelin tehdä ihmiskokeita ja syödä aamulla kaksi kananmunaa ja vielä yhden illalla. Jokohan alkavat koletsrolit lisääntymään?

  VastaaPoista
 4. Minä myös syön paljon kananmunia. Suosittelen!

  VastaaPoista