maanantaina, lokakuuta 29, 2007

Naisen sydän voi hyvin terveellisellä ruoalla

**
Ruotsin Karoliinisessa instituutissa
on käyty läpi 25 000 ruotsalaisen naisen ruokapäiväkirjat. Tutkimus alkoi vuonna 1997. Suururakan päätyttyä tutkijat ovat yhtä mieltä tästä:

Jos nainen halua huolehtia sydämensä ja verisuoniensa kunnosta, hänen pitää perusterveelliseen ravinnon (kokojyvätuotteita, kalaa ja papuja) lisäksi syödä runsaasti vihanneksia ja hedelmiä sekä harrastaa liikuntaa.

Tuo oli iloinen uutinen. Tässä saimme yksinkertaisen määritelmän terveellisestä ruoasta. Rasvoista ei puhuta juurikaan mitään - pääpaino on vihanneksilla ja hedelmillä. Kalan rasvat ovat tietenkin hyödyllisiä. Papujen terveellisyyttä ei voi kiistää. Olisivatpa kala, vihannekset ja hedelmät edullisia elintarvikkeita! Varmaan niitä kaikki silloin nauttisi riittävästi.

Lähde: Medical News Today, 29.10.2007

2 kommenttia:

  1. Voin vahvistaa Christerin uutisen. Se näyttäisi pitävän paikkaansa ainakin minu osaltani. Pelottelu rasvoilla kannattaa lopettaa. Syömällä sen rasvan mitä lihassa ja kalassa on luonnostaan pysyy terveenä. Voita voi myös syödä kohtuullisesti. Margariini on sen sijaan hyvin kiistanalainen rasvatuote. Minulla se aiheuttaa kolesterolin nousun. Voi ei aiheuta kolesterolin tason nousua minulla. Kananmunat minulta kiellettiin. Christerin blogin innoittamana lisäsin ruokavaliooni aamiaiseksi yhden keitetyn kananmunan. Ei nosta kolesterolia! Lääkärin kanssa sitä kananmuna ja voi asiaa on ihmetelty. Kun sitten vielä syön runsaasti kalaa, vihanneksia, hedelmiä ja niitä ihania papuja olen saanut nauttia terveen papereista. Suvussa on riittävästi tätä kolesteroli ongelmaa.

    VastaaPoista
  2. Hieno juttu Biponainen tuo kolesterolin kurissa pysyminen. Ruokavalion vaikutusta veren kolesteroliin pidetään yleensä aika vähäisenä. Varsinkin kananmunan kolesterolia nostavaa vaikutusta on todennäköisesti kovasti liioiteltu. Sinun havaintojesi mukaan voidaan myös voi poistaa syntisten joukosta (ainakin kohtuullisin määrin nautittuna).

    VastaaPoista