tiistaina, lokakuuta 30, 2007

Luomuruoka on terveellisempää

**
Luomuruoka on terveellisempää
ja ravintopitoisempaa kuin tavallisella tehotuotannolla aikaansaatu sapuska. Tähän päädytään EU:n rahoittamassa nelivuotisessa tutkimuksessa (2004-2008).

Esimerkiksi luomuhedelmät, -vihannekset ja -maito sisältää jopa 40 prosenttia enemmän syöpää torjuvia ja sydämelle terveellisiä antioksidantteja kuin mitä on tavallisin menetelmin tuotetuissa vastaavissa elintarvikkeissa. Luomumaito julistettiin varsinaiseksi terveyden eliksiiriksi, sillä siinä on peräti 60 prosenttia enemmän antioksidantteja ja terveellisiä rasvahappoja kuin tavallisessa maidossa. Näin väittää professori Carlo Leifert Newcastlen yliopistosta. Luomumaitoa ei homogenisoida.

Hienoa kun yhteisille rahoillemme löytyy tällaista tutkimuskäyttöä! Innostukaamme näistä alustavista tutkimustuloksista siinä määrin, että valitsemme mahdollisimman usein luomutuotteita kaupassa. Luomutuotteet löytyvät kaupoista yleensä yli 10 metrin päässä kassasta ja alahyllyiltä. Ottakaa mukaan kauppaan 10 metrin mittanauha ja polvisuojukset!

Lukekaa lisää englanniksi tutkimusprojektin kotisivuilta: QualityLowInputFood

Lähde: Medical News Today, 29.10.2007

2 kommenttia:

  1. Vertasin kesällä anopin kasvimaalta ja kaupasta saatujen salaatinlehtien väriä ja makua. Suorastaan kauhistuin siitä kuinka paljon tehotuotanto heikentää ruoan laatua.

    VastaaPoista
  2. Kyllä luomuruoka on paljon parempaa, mutta millä oikeudella viranomaiset antaa luvan pilata sen ruskolevällä? E407 on karrageenia (myös kapselinkuoriaineessa liivatteen korvikkeena usein) ja sitä on hyvin vaikea karttaa, koska se on sallittu myös luomutuotteissa.

    Jäätelötkin täytyy tehdä itse, jos ei halua syödä sitä liikamakeaa Mövenpickiä - siinä sitä ei ole.

    VastaaPoista