keskiviikkona, heinäkuuta 23, 2008

Vesidieetti ei toiminut

###
Runsaaseen vedenjuontiin ja suolan vähentämiseen
kehottanut ihmedieetti johti aivovaurioon ja miljoonakorvauksiin Isossa-Britanniassa. Näin kirjoittaa Aamulehti. Kyseessä on 52-vuotiaan rouva Dawn Pagen tarina, jossa yhdistyy ravintoterapeutin järjettömyys ja potilaan sokea usko mielivaltaiseen ohjeistukseen. Näin tarina eteni hänen miehensä kertomana (tuskin rouva Page enää on siinä kunnossa, että voisi asiansa itse kertoa):

Potilasta kehotettiin juomaan ylimääräiset 2 litraa vettä päivässä ja vähentämään suolan käyttöä osana puhdistumisdieettiä, jonka tarkoituksena oli estää nesteen kertymistä ja laihduttaa. Muutama päivä "vesidieetin" aloittamisen jälkeen vuonna 2001 rouva Page alkoi oksentaa ja kärsiä vatsakivuista. Hänen ravintoterapeuttinsa kuitenkin vakuutti, että oireet kuuluvat osana puhdistumiseen. Naisen juomaa vesimäärää kehotettiin jopa nostamaan kolmeen litraan ja vähentämään suolaa entisestään. Suolavajaus aiheutti kuitenkin viikon sisään epileptisen kohtauksen. Nainen kuljetettiin tehohoitoon, mutta aivoihin oli jo syntynyt vaurioita.

Nyt rouva Page kärsii epilepsian lisäksi muistihäiriöistä, keskittymiskyvyn puutteesta, eikä hän pysty puhumaan normaalisti. Ravintoterapeutti on kieltänyt olevansa vastuussa naisen tilasta, mutta oikeus määräsi hänen vakuutusyhtiötään maksamaan korvaukset. Rouva Pagen mies totesi oikeustaistelun olleen vaivan arvoista. Hän toivoi sen saavan ihmisiä kiinnittämään huomiota mahdollisesti vaarallisiin laihdutuskeinoihin ja varomaan niitä.

Lähde: Aamulehti, 22.7.2008

6 kommenttia:

 1. Lehdissä kyllä puhuttiin *herra* Pagen puhuneen lehdille, en usko että rouva on enää lausunnonantamiskunnossa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Pekka korjauksesta! Luin lehtujutut uudestaan. Olet aivan oikeassa. Rouva Pagen aviomies on kertonut asiasta lehdille. Rouva Page on todella huonossa kunnossa.

  Älkää liioitelko sen vedenjuonnin kanssa!

  Älkää uskoko noihin elimistön puhdistusdieetteihin. Meidän elimistössämme on mielettömän tehokas oma puhdistusjärjestelmä, jota pikemminkin tuollainen dieettisekoilu vakavasti heikentää.

  VastaaPoista
 3. Kommentti noihin luokituksiin: Tässä on ###, mikä tarkoittaa "humpuukia", mutta otsikkohan on raudanlujaa asiaa ja täysin totta.

  Ensilukemalta siis kuvittelee, että huuhaata olisi tässä se, että vesidieetti ei toimi ja että vain joku marginaalinen porukka kuvittelee näin, että tosiasiassa se toimii!

  VastaaPoista
 4. Minä taas ymmärsin tuon luokituksen niin että ravitsemusterapeutin ohjeistus on huijausta. Siksi tuossa on kolme risuaitaa.

  Tämä on muuten hieno sivusto! Ei ole toista samanlaista sivustoa netistä tullut vastaan missä todellinen asiantuntija tarjoaa näin paljon ilmaista tietoa. Minulla on Christerin kirjoittama ravintokirja urheilijoille. Sekin on yllättävän monipuolinen teos.

  VastaaPoista
 5. Biponainen on vastannut Tiedemiehelle ihan oikein. Kehuista häkellyin.

  VastaaPoista
 6. Sitä voi vain ihmetellä mitä ihmiset tahtovat puhdistusdieteillään elimistöstään puhdistaa. Esim. kuurit, joissa on jopa huuhdeltu paksusuoli ja syöty monta päivää pelkkää lientä, eivät sieltä suolistosta mitään poista. Luontaisesti se kuona sieltä ulos tulee - näin totesi jopa Risto Laitila!

  VastaaPoista