lauantaina, huhtikuuta 17, 2010

EVIRA kieltää ravintolisät Suomessa


#
Tarkkaavaisimmat lukijani huomasivat tietenkin, että tämä oli aprillipila. Totta kuitenkin toinen puoli. Evira ei minulta paljon sympatioita saa. (Dinosaurukset olisivat ansainneet toisenlaisen kohtalon!)

Vielä vahvistamattoman tiedon
mukaan Elintarviketurvallisuusviraston ravintolisätoimikunta on asettamassa kaikki Suomessa myytävät ravintolisät totaalikieltoon. Eviran tarkkailijat ovat nyt yöllä ahkerasti kiertämässä luontaistuotekaupoissa ja keräävät pois kaikki siellä olevat ravintolisät.

Evira pitää kohtuuttomana sellaista tilannetta, että luontaistuotekauppias myy selkeästi terveyttä edistäviä valmisteita kun tarjolla olisi sopivia lääkkeitäkin samaan vaivaan. Lääkkeiden sivuvaikutukset on hyvin dokumentoitu, mutta mitä voidaan sanoa jostakin nokkosjauheesta? Mahtaako sillä olla minkäänlaisia sivuvaikutuksia? Tuskin.

Eviran mielestä mikään luonnonaine tai ravintolisä ei voi olla vakavasti otettava tuote, jos sillä ei ole sivuvaikutuksia. Juuri sivuvaikutuksista voimme tietää, että potilas on syönyt vaikuttavaa ainetta eikä mitään ihme rikkaruohopillereitä, sanoo Eviraa hyvin tilapäisesti konsultoiva ylilääkäri Aino-Maija Jootarkka-Lipitor.

Ihan puille paljaille Evira ei kuitenkaan aio luontaistuotekauppiasta jättää. Kaupasta pois haetut ravintolisät korvataan vastaavalla määrällä pullotettua lähdevettä.

Voitte aamulla sitten käydä luontaistuotekaupoissa ympäri maan tarkistamassa onko Evira jättänyt mitään muuta hyllyille kuin lähdevettä. Mikäli hyllyillä on jäljellä D-vitamiinia, punariisitabletteja, kalaöljykapseleita, maltodekstriiniä jne. ostakaa ne silloin äkkiä pois, sillä se on varma merkki siitä, että Evira ei vielä siinä kaupassa ole ehtinyt käydä. Tulee varmaan vasta ensi yönä.

Tässä muita aprillipilojani:

17 kommenttia:

 1. Ei vitsi, tää ei enää voi olla totta! Ettei ne muuta keksi, höh!

  Kiitos infosta, parasta mennäkin tästä heti jemmaamaan omat kotivarastot D-vitamiineja, seleeniä, kalaöljyjä, sinkit ja mitä löytyneekään.. Mistä koskaan voi olla varma, ettei nuo tule koteihinkin keräämään näitä valmisteita pois! :-o

  Paras kai varmuuden vuoksi vielä syödä pakastimesta pois mustikat ja puolukat!

  Kiitos! ;)

  VastaaPoista
 2. Ei ne d-vitskua voi ottaa... Pääsiäispila? Trollit kerää koreihinsa...

  VastaaPoista
 3. Huh, kiitos tiedosta, onneksi ehdin käydä ostamassa parin vuoden varaston kalaöljyä ja d-vitamiinia ennen tyhjennystä. Jos ei politiikka sinä aikana ehdi palata ennalleen, niin lienee parempi muuttaa ulkomaille...

  VastaaPoista
 4. Täältä Krisun blokista saa aina ensimmäisenä ne tärkeimmät tiedot. Nyt äkkiä piiloon kaikki ravintolisät ettei Evira vie! Heti aamulla kauppaan hankkimaan lisää. Ei ne varmaan tänne maaseudulle ehdi tänä yönä iskeä? On se kauheeta jos hyllyissä on vain vesipulloja tarjolla!

  VastaaPoista
 5. Voi ei ja kauhistus, miten käy erityisruokavalivalmisteisiin lukeutuvien heraproteiinin ja maltodekstriinin. Puhumattakaan dekstroosista eli panimosokerista. Lopetan salilla käynnin tähän, Evira tekee treenistä turhaa!!11!!yks!:(

  -Politologi

  Ja hyvää aprillipäivää:)

  VastaaPoista
 6. Muutama vuosikymmen sitten Pekka P. & kump. esitti aprillipilan, että syömällä voita ja kananmunia saa sydärin.

  Tämä pila on kestänyt tarpeettoman pitkään ja jengi on ottanut sen turhan vakavasti.

  Eiköhän tästä eteenpäin oteta pilat piloina.

  VastaaPoista
 7. Haha, kiitos tästä aamuni piristyksestäsi. Sain mojovat naurut. :D

  Hyvää aprillipäivää!

  VastaaPoista
 8. Yksi punainen tähti varoitti jo...

  Toinen tähän päivään sopiva uutinen:

  "Google ostaa Probloggerin" (neuvoja blogisteille palvelun) Kts.

  http://www.problogger.net/

  VastaaPoista
 9. Pientä tarkennusta: sillistä tehty kalaöljy jätetään rauhaan ja tilalle tuotu pullovesi onkin kuravettä.

  VastaaPoista
 10. "Kuitenkin totta toinen puoli, Odottakaa vain!"

  Niin, en kyllä käsitä mitä muuta voitaisiin tehdä, koska monet ovat jo hiffaneet että lisäravinteet toimivat usein paremmin kuin lääkkeet, olipa vaiva mikä tahansa. Ja tämähän ei sovi lääkeyhtiöille. Tänä vuonna menetimme jo benfotiamiinin ja melatoniinikaan ei kauan saanut olla luontaistuotekaupoissa.

  VastaaPoista
 11. Sydän pysähtyi hetkesi....meni 10 sekuntia, kunnes tajusin :-)

  Aika paha oli...

  VastaaPoista
 12. Huippujuttu! Olisikohan paras lukemani aprillipila tänään?

  VastaaPoista