perjantaina, huhtikuuta 02, 2010

Liikunnasta hauskasti ja rennosti

***
Kävin Turun Myyntimiehille
esittelemässä liikuntaohjelmaani. Sain äsken tietää, että esitykseni oli päätynyt myyntimiesten omaan lehteen.

Löysätkää hetkeksi pipoa ja tarkistakaa ennakkoluulottomasti, voisiko olohuoneliikunnasta olla apua? Koko juttu on luettavissa tästä PDF-tiedostosta.

 • Istuminen muurahaispesässä. Erinomainen ryhtiä parantava liike. Istuttuasi muurahaispesässä lähdet liikkeelle ja huiskutat samalla muurahaisia pois takapuolesta. Vedät silloin vaistomaisesti olkapäät taakse ja oikaiset selkäsi. Mahdollisesti liikut jopa reippaammin kohti vilvoittavaa metsälampea, jonne voit muurahaisten pureman takapuolesi laskea.
 • Kävelytripling. Kaikki eivät asu yli 500 neliön kartanossa. Tarkoittaa siis, että sisätiloissa liikkuessa seinä tulee vastaan turhan tiuhaan tahtiin. Ratkaisu löytyy kävelytriplingistä! Ota tosi lyhyitä askeleita. Askella yli koko jalkapohjan kantapäästä varpaisiin suuntautuvalla liikkeellä. Välillä hidasta triplingiä, välillä reippaampaa. Ei tule seinä vastaan niin nopeasti.
 • Kävelyä varpailla ja kantapäillä. Ota tavaksesi kävellä välillä varpailla, välillä kantapäillä. Tämä kehittää nilkkojen ja pohjelihasten voimaa sekä parantaa tasapainoa.
 • Pyöräilyä uutisten ajaksi. Ota tavaksi pyörittää jalkojasi ilmassa ikään kuin ajaisit polkupyörää. Siinä kun katsoo illan uutislähetystä, kunto kohoaa ja vatsalihakset voimistuvat. Suosittelen.
 • Hartioiden pyöritys. Pyöritä hartioita niin, että oikein rutisee! Riittävän usein suoritettuna, saatamme ihmetellä minne ne niskakivut ovat hävinneet.
 • Hampaiden harjaus. Hampaiden harjaukseen voi yhdistää kuntoilun. Kun harja menee oikealle nouse silloin varpaille. Kun harja menee vasemmalle nouse kantapäille.
 • Se seisoo sittenkin. Niin, tässä ei tarkoiteta "sen" seisomista. Tarkoitus on seistä toisen jalan varassa mahdollisimman pitkään. Vapaan jalan voi viedä taakse, sivulle ja eteen. Notkeimmat vievät vapaajalan niskan taakse!
 • Kevyet punnerrukset. Huippu-urheilijan treenimenetelmiä käyttäen voit oppia tekemään lattiatasolta vaikkapa 50 punnerrusta suorille käsille. Lue lehdestä tarkemmin mikä on oikean punnerrusmenetelmän salaisuus.
Lähde: Christer Sundqvist. Liikunnasta hauskasti ja rennosti. Kuuvannokka 4:7, 2009

Lisää luettavaa luennoistani:

3 kommenttia:

 1. huippujuttu tämäkin! kun tätä veteraaniurheilija blogia lukee tulee jokseenkin kreisi fiilis. tää on mahdollista vain joillekin harvoille osaajille. ideaa tulee veteraanilta koko ajan ja loppua ei ole näköpiirissä. oon mä yhden veteraaniurheiljan luennon kuullut. se oli mielettömän hyvä. mä uskon että veteraania kuullaan vielä isoilla estraadeilla. sillä sellanen joka kokoaa sivulleen aidot kirjoitukset peräjälkeen mattitoloselta, ollipostilta, pekkapuskalta, karisalmiselta, mikaelfogelholmilta ja haastattelee ja haastaa terveysguruja on kova jätkä. mielettömän kova. siinä on eräänlaista sankaruutta ja fiksua riskinottoa. mä istun murkkupesässä ja kävelen selkä suorana. kävelen varpailla ja kantapäillä. triplingit sujuu ja se seisoo sittenkin! mä seison veteraanin takana ja katon mihin tää johtaa.

  VastaaPoista
 2. unohdin äsken kerto tämän tohtori sundqvistin profetian muutaman vuoden takaa: "Silmieni edessä näen päivän jolloin saman pöydän ääressä istuvat Mikael Fogelholm, Pekka Puska, Pertti Mustajoki ja Antti Heikkilä rauhanomaisesti pohtien miten voisimme taltuttaa lihavuus- ja diabetesepidemian Suomessa. Heikkilä pyytää nöyrästi anteeksi järkyttävimpiä lausuntojaan ja Puska sekä Fogelholm kuuntelevat tarkasti mitä Heikkilällä on kerrottavaa! Saattavat tarvita puolueettoman puheenjohtajankin tuohon tilaisuuteen." tää on syy miksi mä ihailen veteraania. toi profetia ehkä toteutuu ja toteutuessaan se muuttaa käsityksemme ravintodatasta. ootan kiihkeesti tota keskustelua koska mä tiedän että sitä kattoisi telkkarista murkku, faija, vaari. herätys yle!

  VastaaPoista