sunnuntaina, huhtikuuta 11, 2010

Laihdutuspillereiden tulevaisuus näyttää synkältä

##
Svenska Dagbladet maalaa meille tosi synkän kuvan laihdutuspillereiden tulevaisuudesta.

Ihmiset ovat liian lihavia ja lääketeollisuus näkee tässä huomattavan hienon markkinaraon. Mitä jos voisi ottaa laihdutuspillereitä ja sillä tavalla laihtua?

Turha toivo! Nyt laihdutusbisnes on tältä osin tullut tiensä päähän. Reductil vedetään näinä päivinä väkisin pois apteekkien hyllyiltä. Pilleri aiheuttaa liian vakavia sivuvaikutuksia. Ja uskokaa tai älkää, mutta se oli lääketeollisuuden viimeinen toivo! Uusia ei ole lähivuosina tulossa ja kaikki muut on jo aikoja sitten tuomittu joko tehottomina tai liian vaarallisina terveydelle. Tällä synkällä matkalla on kaatunut moni valmiste: Xenical, Acomplia jne. Ja nyt siis viimeisimpänä Reductil.

Svenska Dagbladetin toimittaja keskustelee asiasta kolmen asiantuntijan kanssa.

Christina Fleetwood edustaa ylipainoisten valtakunnallista yhdistystä. Laihdutuspilleri osoittautui liian helpoksi vaihtoehdoksi. Pillerit eivät olleet mikään oikotie onneen.

Professori Stephan Rössner on Ruotsin ehkä tunnetuin lihavuusasiantuntija. Synkäksi menevät Rössnerinkin mietteet. Pillereiden kohtaamat ongelmat johtavat siihen, että lääkealan yritykset lopettavat tuotekehittelyn kokonaan. Rössner pitää lääketeollisuuden ahneutta suurena ongelmana. Laihdutuslääkkeet päästettiin liian aikaisin markkinoille ja kova kilpailutilanne johti ylilyönteihin eri valmistajien välillä. Myös käyttäjien odotukset pillereiden suhteen ovat olleet aivan epärealistisella tasolla. Painonhallinta on niin monimutkaista, ettei sitä pillereillä kyetä hallitsemaan.

Aivotutkija ja professori Martin Ingvar on niinikään synkissä mietteissä. Laihdutuspillerit perustuvat liian yksinkertaiseen konseptiin. Syö pillereitä ja laihdu. Mutta painonhallinta on siis niin paljon monimutkaisempaa ja vaatii kokonaisvaltaista lähestymistapaa.

Nyt kun laihdutuspillerit ovat tulleet tiensä päähän, voidaan mahdollisesti harkita jopa ruoan sisältämien hiilihydraattien vähentämistä ja panostusta proteiineihin ja rasvoihin. Tämä luonnollinen tapa laihtua on osoittautunut hyvinkin toimivaksi ratkaisuksi. Ainoa ongelma tässä taitaa olla se, että sillä menetelmällä ei mikään yritys maailmassa pääse rikastumaan. Tilaa jo tänään minulta ilmainen yleisohje, millä painonhallinta onnistuu. Yhteystiedot löytyvät terveysblogini yläosasta. Käy kirjakaupasta hakemassa uusin painonhallintakirjani "Sietämätön leveys", tilaa se julkaisijan sivuilta tai tilaa minulta painonhallintaluento (kirja saatavilla silloin erikoishintaan!).

Muita kirjoituksia painonhallinnasta:

3 kommenttia:

 1. Vielä kai apteekeista saa orlistaattia. Se tuli käsikauppaankin Alli-nimellä puoliannoksena.
  Varmaan kerään laihduttajien vihat päälleni, kun totean, etten tunne toista yhtä hölmöä ja epäfysiologista laihdutustapaa, mitä orlistaatilla harrastetaan. Ajatus on suoraan johdettu vallitsevasta rasvakammosta.
  Taitaa ainoa hyvä puoli näissä rasvan imeytymistä ehkäisevissä lääkkeissä olla se, että jää imeytymättä se teknorasva, jota nyt terveellisenä markkinoidaan.

  VastaaPoista
 2. Xenical on edelleen apteekissa., myös Alli-nimellä. Siitä ei juuri hyötyä ole, jos ei syö rasvaisia ruokia.

  Reductilia käytin puoli vuotta. Kokemusteni mukaan siitä oli apua laihduttamisen tukena. Silti piti huolehtia dieetistä ja liikunnasta. Se ei siis ollut mikään ihmepilleri.

  Jouduin sen lopettamaan, kun silmänpaineet nousivat. Nythän se on vedetty pois markkinoilta kuten Acomplia, jota en ehtinyt edes kokeilla.

  Diabetes-lehdessä kerrottiin, että uusi diabeteslääke (olikohan sitagliptiini) pistettynä on ollut hyvä lääke. Insuliini lihottaa, mutta tämä uusi paitsi että hoitaa sairautta myös laihduttaa. Sitä tutkitaan nyt jo mahdollisena laihdutuslääkkeenä terveillekin. Toistaiseksi se on kuitenkin aika kallista.

  Täti Punaruskea

  VastaaPoista
 3. Pillereillä ei voi laihtua, mutta näivettyä kylläkin voi. Laihdutusbisnes taas voi olla ihan eri asia kuin pillerikauppa, jos se perustuu ruokavalion parantamiseen kokonaisuudessaan.

  VastaaPoista