*
Rentoudu vajaa puoli tuntia keittiömestareiden Jaakko Kolmosen ja Veikko Vanamon seurassa. He valmistavat videolla sapuskaa raskaan työn tekijöille.Eletään vuotta 1974 ja puhtia päivään haetaan mm. maksamunakkaasta, porsaanpaistista ja patakukosta. Kasviksiakaan ei unohdeta. Porsaanpaistin kylkiäisenä hautuvat mehevät lanttukuutiot. Lisäksi valmistetaan maistuva vihannessosekeitto.
Öljyä ja silavaakin sopii työmiehen sapuskaan heittää sekaan, ne kyllä kuluvat työpäivän aikana, toteavat keittiömestarimme.
Jotta työpäivän jälkeenkin riittäisi vielä energiaa, lisäävät Kolmonen ja Vanamo ruokalistalle vielä tuoreet hedelmät.
Lähde: YLE:n Elävä arkisto
Muita ruokajuttujani voit lukea tästä:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti