perjantaina, helmikuuta 09, 2007

Rakkaudella valmistettua ruokaa

**
Vaimo pitää
Tommy Tabermannista. Monet pitävät Tabermannista. Tässä tulee runo hänen ystävilleen:

Hyväilemistä on kaikki hyvä.
Hyväilemistä on murujen, murheiden, mustien leikkien häät.
Sitähän se rakastaminen on;
siemenen istuttamista paljain käsin oikukkaaseen tuuleen.


Ilmaista lounasta ei ole. Nyt kun olen houkutellut sinut lukemaan Tommyn runon, saat luvan lukea hieman lisää.

Suomessa ei ole kovinkaan monta karnevaalijuhlaa. Siksi ystävänpäivä on mainio juhla muistaa ystävää tai läheistä aivan erityisellä tavalla. Kirjailija Tabermannin mukaan suomalaiset voisivat ottaa mallia enemmän esimerkiksi amerikkalaisista. Useinhan me ajatellaan amerikkalaisista, että he ovat pinnallisia, positiivisia ja kehuvat sekä ylistävät toisiaan. Amerikan unelmaa minäkin elin joitakin vuosia ja milloinkaan en voinut kuvitella, että ylitseampuvaa ystävällisyyttä voitaisiin käyttää toisen nolaamiseksi. Mutta oli Amerikassa paljon vilpitöntäkin ystävällisyyttä.

Me suomalaiset voisimme vähän runsaskätisemmin jakaa kiitoksen ja hyvien asioiden ylistystä. Jos yksikin tällainen päivä jollakin tavalla vapauttaa ihmisen näyttämään hyviä ja ystävällisiä tunteitaan, niin se on hieno asia, sanoo Tabermann.

Hänen mukaansa ystävänpäivää tulisi viettää oikeastaan useamman kerran vuodessa kuin vain yhtenä päivänä. Tabermann ei erottele päiviä toisistaan. Hän yritää tehdä itselleen enemmän ystävänpäiviä kuin yhden vuodessa. Ehkä ystävänpäivänä jokainen voi valita sen tien, että on silloin erityisen ystävällinen ja romanttinen.

Ruoan valmistaminen ja tarjoaminen rakkaalle ystävälle on aina hyvä ja toimiva keino muistaa sekä osoittaa rakkautta ystävänpäivänä. Rakkaudella valmistettu ruoka on viesti, jolla voi helposti osoittaa läheiselle tai ystävälle välittämistään. Tabermannin mielestä yhteisen ruoan jakaminen on eräänlainen seremonia. –

"Minuun voi tehdä suurenkin vaikutuksen ruoalla ystävänpäivänä. Makuaistihan on meidän keskeisimpiä aistejamme. Syöminen ei ole minusta pelkkää vatsan täyttämistä, vaan se on ikään kuin juhlahetki. Kun ruoka on tehty rakkaudella, eron huomaa monesti myös maussa", toteaa Tabermann.

Lähde: Deskin tiedote ravintotoimittajille, 9.2.2007

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti