perjantaina, helmikuuta 02, 2007

Puolet naisen elämästä kuluu laihduttamiseen!

**
Nainen laihduttaa
yli 30 vuotta elämästään. Näin kertoo tuore brittitutkimus.

Briteille suoritettu kyselytutkimus paljastaa laihduttamisen olevan useimmille lähes elämän mittainen projekti. Jos tarkkoja ollaan, niin keskiverto brittinainen käyttää laihduttamiseen 31 vuotta elämästään. Miehetkin ovat tämän suhteen ottaneet tasa-arvokysymykset kiitettävästi huomioon, viettäessään keskimäärin 28 vuotta elämästään kaloreita laskien.

Viidennes kyselyyn vastanneista 1446 britistä tunnusti olevansa jatkuvalla, elämän mittaisella dieetillä. Monet arvelivat laihtumisen tuovan onnellisuutta. Useimpia naisia kilojen karistamiseen motivoi parempi ulkonäkö. Langanlaihat mallit eivät kuitenkaan ole keskivertolaihduttajan esikuvia. Pikemminkin naiset näyttivät tavoittelevan Marilyn Monroe -tyylistä kurvikasta tiimalasivartaloa. Vau!

Miehillä kauneusnäkökohdat jäivät vähemmälle. Sen sijaan elopainoa vähennetään enemmänkin terveyssyistä. Odotetusti miehet tavoittelivat myös urheilullisempaa ulkonäköä. Neljäkymmentä prosenttia kyselyyn vastanneista miehistä luonnehti David Beckhamin vartalon olevan lähinnä mielikuvaansa täydellisestä ja tavoittelemisen arvoisesta vartalosta. Vautsi vau!

Tutkimus paljasti laihduttamisen olevan kuitenkin varsin lyhytjänteistä puuhaa. Keskimääräinen dieetti kesti kyselyn mukaan vain reilut viisi viikkoa, jonka jälkeen laihdutusinto katosi - alkaakseen uudelleen taas sopivan ajan kuluttua. Joulun jälkeinen aika oli erityisen suosittu ajankohta laihdutuspäätöksille.

Useimmilla laihduttajilla kompastuskiveksi osoittautui yksinkertaisesti tahdonvoiman heikkous. Kilojaan tarkkailevaa vaanivista vaaroista tuhoisimmiksi nimettiin tutut kalorihoukutukset suklaa ja juusto. Kuten monessa muussa, laihduttamisessakin ikä näyttää tuovan varmuutta. Sitkeimmiksi laihduttajiksi osoittautuivat yli 45-vuotiaat kilojen karistamisen konkarit. Tämän ikäisistä laihduttajista neljäsosalla laihdutuskuuri kesti peräti yli vuoden päivät. Pahimpia jojo-laihduttajia sen sijaan olivat vasta laihdutusuransa alussa olevat 18-24 –vuotiaat nuoret.

Älkää ruvetko laihduttamaan! Valitkaa sen sijaan koko elämän kestävä liikunnallinen ja ravintotietoinen linjaus. Luomunainen ja -mies on kaunein.

Lähde: Verkkoklinikan uutiskirje, 2.2.2007

8 kommenttia:

 1. Anita Hirvonen laihduttaa Antti Heikkilän metodeilla. Ei näyttänyt kovinkaan tehokkaalta laihdutuskeinolta, sillä läskiä löytyy niin Hirvosessa kuin Heikkilässä. Mikä on mielipiteesi Antti Heikkilästä?

  VastaaPoista
 2. Minusta Anita Hirvonen on aivan valloittava nainen! En näe hänessä erityisen paljon läskiä, hänen äskettäin esiintyneen Ruuben & Joonas showssa.

  Mielestäni tohtori Antti Heikkilä ei varsinaisesti puhu laihduttamisesta vaan elämäntavasta johon liittyy suosituksia runsaampi rasvansyönti. Hänen mielestään esimerkiksi ravinnon eläinperäiset tyydyttyneet rasvat eivät lisää veren kolesterolia. Hän on varsin sanavalmis toisinajattelija tässä ravitsemuskentässämme. Hänen liikunnan vastaisuuttaan en ole ymmärtänyt.

  Oppineita ihmisiä pitää arvostaa vaikka heidän mielipiteensä olisivat erilaisia kuin ne omat päässä pyörivät ajatukset.

  VastaaPoista
 3. Onko ollut puutetta? Tolonen on näköjään puutteesi korjannut, kun jälleen uhkailet mielenterveyspotilaita lääkevastaisella propagandalla.

  http://www.tukiasema.net/keskustelu/show.asp?id=27001&c=385&p=1&pm=13

  Työnnä pääsi perseeseesi.

  VastaaPoista
 4. Ala-arvoista toimintaa sinulta, vaikka aiemman episodin perusteella ei mitenkään yllättävää.

  VastaaPoista
 5. Nimimerkit "Työnnä pääsi perseeseesi" ja "Hyvät SSRI:t" ovat nyt jotenkin sekoittaneet minut johonkin muuhun henkilöön.

  Hyvää vointia!

  VastaaPoista
 6. Sitten joku nimimerkki "Kawa" esiintyy sinuna Tukiasema.net:issä.

  VastaaPoista
 7. Minä olen vuosia sitten erehtynyt osallistumaan Tukiaseman keskusteluun nimimerkillä "chrissun". En saanut siellä kovin paljon ymmärrystä osakseni. Menin sinne muuten tohtori Tolosen houkuttelemana. Voin sanoa, että siinä tein todella epäviisaasti. En tiedä kuka "Kawa" on. Minä esiinnyn yleensä omalla nimelläni tai sitten käytän "veteraaniurheilija" nimimerkkiä.

  Hyvää illan jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Lääkepropaganda on siinä mielessä aiheellista, että suurta osaa lääkkeistä ei käytännössä pitäisi tarvita.
  Tämä on joillekin kova paikka, koska lääkkeet esiintyvät autuaaksi tekevänä asiana joillekin ihmisille, jotka korjaavat kaikki ongelmat.

  Mielessäni on pyörinyt pitkään se väitös, että erinäiset mielenterveyshäiriöt ovat geneettisesti olleet olemassa ihmisen olemassaolon alusta asti.

  Biologian puolelta yhden teorian mukaan psykoottinen ihminen panostaisi enemmän lasten määrää kuin siihen, että keskittyisi muutamaan lapseen/kasvatukseen.

  Periaatteena olisi silloin, että korkeasta lapsimäärästä edes joku selviäisi kuitenkin.

  Tunnekylmyys ja kyvyttömyys tuntea empatiaa on kasvavissa määrin jo heijastelemassa, mihin suuntaan yhteiskunta kehittyy.

  VastaaPoista