Mustaherukka eli mustaviinimarja on tuttu puutarhamarja, jota hyödynnetään Suomessa monipuolisesti muun muassa vitamiinipitoisena ruokamarjana, mehuna, hilloina, viininä, liköörinä ja teeaineksena. Rohdoskäytössä sitä käytetään ravintolisinä yleisimmin sydän- ja verenkiertoelimistön hyvinvoinnin edistämiseksi. Mustaherukka on turvallinen vaihtoehto hoitaa terveyttä ja tilapäisiä vaivoja luonnon tarjoamin keinoin.
Edellisinä vuosina vuoden rohdoskasviksi on valittu seuraavat rohdoskasvit:
| 2006 | Inkivääri |
| 2005 | Tyrni |
| 2004 | Mustikka |
| 2003 | Ruusujuuri |
| 2002 | Oliivipuu |
| 2001 | Karpalo |
| 2000 | Neidonhiuspuu |
| 1999 | Rannikkomänty |
| 1998 | Mäkikuisma |
Lähde: Finfoodin uutiskirje, 23.2.2007
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti