maanantaina, joulukuuta 22, 2008

Vuoden laihduttaja tarjoaa vinkkejä jouluun

*
Painonvartijoiden valitsema
 Vuoden Laihduttaja 2008 Kalevi Hyttisen selviytymisvinkit jouluun (suluissa omat kommenttini): 
  • Laadi suunnitelma ja pysy siinä. (Tarkoista suunnitelmista on harvoin  hyötyä, sillä suunnitelmilla on tapana orjuuttaa meitä. Syö ruokaa silloin kun on nälkä ja vältä välipaloja sekä napostelua pitkin päivää. Siinä on suunnitelmaa ihan riittävästi.)
  • Rajaa herkuttelu jouluun – älä jatka marraskuusta loppiaiseen. (Tätä seikkaa minä en ymmärrä. Ruoka on hyvää ja tarpeellista. Herkuttelu on sallittu koko vuoden! Vuosien aikana nauttimamme kohtuulliset (!) ja herkulliset ruokamäärät näkyvät sopivan mittaisena vyötärönä. Mikä vika jouluruuissa on? Eikö jouluruokaa voisi syödä koko ajan. Jos herkuttelu yhdistetään ylensyömiseen, silloin ollaan hakoteillä.
  • Lisää liikuntaa jo ennakkoon, säilytä ruokarytmi ja vältä napostelua. (Erinomaisia ohjeita!
  • Valmista jouluruoat vaimon kanssa ja ota vihersalaatti osaksi joulupöytää. (Itse valmistettu kotiruoka on aina parempaa kuin kaupasta haettu eines tai muu valmisruoka. Hyvä neuvo!
  • Nauti ruuasta. Pureskele jokainen suupala loppuun asti ja hartaudella. Näin ruokailuun menee saman verran aikaa kuin muillakin, mutta ruuan määrä jää pienemmäksi. (Hyvä neuvo! Tutkimuksissa on todellakin selvinnyt, että vähintään 20 min kestävä ruokahetki ja ruoan perusteellinen pureskelu vähentää nautittavan ruoan määrää.
  • Joulukinkun ei tarvitse olla järkäle, pienemmänkin voi ostaa. (Älytön neuvo! Hyvin valmistettu joulukinkku tarjoaa pitkäksi aikaa joulun jälkeenkin nautinnollisia ruokahetkiä. Ei muuta kuin kinkkua poskeen vaikka joka toinen tai kolmas päivä!
  • Kauppaan on pitempi matka kuin kaapille. Kaikkia herkkuja ei tarvitse ostaa varalle. (No joo, tämä on sitä huumoriosastoa. Samaa kategoriaa kuin väite, että juomalla kymmenen litraa vettä päivässä voi taatusti laihtua - varsinkin jos lähin vessa on viiden kilometrin päässä.
  • Jos sorrut, älä luovuta vaan palaa suunnitelmaan. Älä ole liian ankara itsellesi, mutta ole silti aina rehellinen. (Tämän väitteen voi hyväksyä. Ota rennosti myös laihduttaessasi.
  • Anna lahjaksi lupaus ryhtyä ystäväsi laihdutuskaveriksi. (Anna lupaus, että kerrot laihdutuskaverillesi kevyttuotteiden petollisesta maailmasta.
Lähde: Maku -lehden blogi, 22.12.2008

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti