maanantaina, helmikuuta 16, 2009

Omatekoiset rukiiset sipsit

***
Maku -lehden kolumnisti Helena Saine-Laitinen on julkistanut mielestäni oivan reseptin, jolla valmistat omatekoiset terveysvaikutteiset sipsit:

Avaa puolen tusinaa Vaasan Ruispalaa – hyvä vaan jos ovat jo vähän kuivahtaneita – ja levitä leivät ritirinnan uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita pari puserrettua valkosipulinkynttä voinokareen joukkoon ja sivele maustevoita ohut kerros leiville. Paista 225 asteessa 6–8 minuuttia. Leikkaa saksilla saman tien pituussuunnassa kolmeen osaan ja anna kuivahtaa.
Herkkuja voi tarjota ruissipseinä soppa-aterialla, mutta ne hupenevat kummasti parempiin suihin automatkalla, retkieväänä tai leffaillan naposteltavana.
Kokeile ja jää koukkuun!

Kiitos Helena!

4 kommenttia:

 1. Mitähän terveysvaikutteista näissä "sipseissä" on? Toki parempi vaihtoehto kuin oikeat sipsit, mutta en söisi näitä hyvällä omalla tunnolla.

  Vaasan ruispaloissa on 14 g HH/pala. Montako tälläista 1/3 leipäpalan kokoista "sipsiä" tulee kerralla syötyä? Noin leipäpussillinen?

  VastaaPoista
 2. Rauhoitu !! Ei kaikkea virallisesti terveellistä kannata vastustaa.

  Äsken valmistin köyhiä ritareita. Kuivuneita pullapaloja voissa paistaen ja kananmunaa ja täysmaitoa lisäten. Päälle paljon aitoa kermavaahtoa ja pakasteesta mansikkahilloa ja lakkaa. Olisitko tämänkin herkutteluhetken kieltämässä??

  Mökkihöperö

  VastaaPoista
 3. Minä olen aivan rauhallinen, kiitos kysymästä.

  Minä en ole kieltämässä kenenkään herkkuhetkiä. Näiden sipsien tapauksessa söisin mieluummin oikeita sipsejä, kuin tällaisia "hyvän omantunnon" antavia korvikkeita, joiden terveellisyyskin on kyseenalaista.

  VastaaPoista
 4. Vieläkin terveellisempiä sipsejä saa, kun uppopaistaa broilerin nahkaa, kunnes se on sopivan rapea. Ja tietenkin kerrassaan herkullista. :)

  VastaaPoista