keskiviikkona, helmikuuta 25, 2009

Ylipaino yhtä paha terveysriski kuin tupakointi?

**
Ruotsalaistutkimuksessa väitetään
ylipainoa yhtä pahaksi terveysriskiksi kuin kymmenen savukkeen polttamista päivässä. Älkää polttako päreenne näitä ristiriitaisia tutkimustuloksia miettiessänne. Tähän asti lievää ylipainoa ei yleensä ole pidetty terveysriskinä tai asiasta on esitetty ristiriitaisia näkemyksiä.

Tutkijoiden mukaan on nyt selvästi osoitettu, että 18-vuotiaasta asti jatkunut liikalihavuus nostaa ennenaikaisen kuoleman riskiä kaksinkertaisesti normaalipainoiseen verrattuna. Selvästi liikalihavalla, tupakoivalla ihmisellä ennenaikaisen kuoleman riski on jopa viisinkertainen tupakoimattomaan normaalipainoiseen verrattuna, selviää myös tutkimuksesta.

Tutkimus tehtiin Tukholman Karoliinisessa Instituutissa ja tutkijat käyttivät siihen 45 000 armeijan kuntotestissä käyneen miehen tietoja. 

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen juttu. On itelläkin tuo takamus vähän levennyt. Mutta sun teksti näyttää siltä että sulla on mennyt liikalihavuus ja lievä ylipaino sekaisin. Ylen uutisissa oli täysin päinvastaisia tietoja: liikalihavuus=10 tupakkia JA lievästä ylipainosta ollaan ristiriitaista mieltä.

    VastaaPoista
  2. Hyvä kommentti ja kiva kun korjaat virheeni annepa. Minulla menee usein tärkeitäkin termejä sekaisin. Siksi on hyvä, että kommentoitte kirjoituksiani.

    Takapuolessa oleva rasva on turvallisessa paikassa. Vyötärölle ei saa kerryttää rasvaa.

    Tsemppiä!

    VastaaPoista