**
Suomen Akatemian keskustelutilaisuus 9.2.2009 hiilihydraattien rajoitustarpeesta osoitti, että suomalaiset haluavat keskustella ruoan terveellisyydestä. Tiedekeskus Heureka järjestää keskustelutilaisuuden 1.3.2009 seuraavaksi:Maksuton yleisötilaisuus Heurekassa sunnuntaina 1.3. kello 14–17: Mitä ihmettä enää saa syödä?
Keskustelutilaisuus ruuan terveellisyydestä auditorio Virtasessa.
Tapahtumassa alustavat:
Professori Pertti Mustajoki: Mikä on terveellistä ruokaa?
Professori Anu Hopia: Miltä terveellisyys maistuu?
Kokki Jaakko Kolmonen: Onko suomalaista terveellistä ruokaa vaikea laittaa?
Alustusten jälkeen yleisöllä on mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun. Puheenjohtajana toimii Pirjo Hiidenmaa Suomen Tietokirjailijat ry:stä.
Yleisöllä on vapaa pääsy auditorio Virtaseen. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Heureka ja Suomen Tietokirjailijat ry.
Lisätietoja: ohjelmapäällikkö Paula Havaste, paula.havaste@heureka.fi puh. 040 9015 375.
Professori Pertti Mustajoki: Mikä on terveellistä ruokaa?
Professori Anu Hopia: Miltä terveellisyys maistuu?
Kokki Jaakko Kolmonen: Onko suomalaista terveellistä ruokaa vaikea laittaa?
Alustusten jälkeen yleisöllä on mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun. Puheenjohtajana toimii Pirjo Hiidenmaa Suomen Tietokirjailijat ry:stä.
Yleisöllä on vapaa pääsy auditorio Virtaseen. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Heureka ja Suomen Tietokirjailijat ry.
Lisätietoja: ohjelmapäällikkö Paula Havaste, paula.havaste@heureka.fi puh. 040 9015 375.
Mustajoki puhumassa ravitsemuksesta.. "hyvä" homma. Mustajoen aiempia älynväläyksiä:
VastaaPoista1. Lihavuuteen on kolme syytä: rasva, rasva ja rasva.
2. Atkins-tyyppisellä dieetillä on nälkä, sillä siitä puuttuu hiilihydraatit.
:)
AM
Miksi ihmeessä voi on paha mut ei Becel? Mä oon laihduttanu Voilla ja voin paremmin voilla.
VastaaPoistaTodellisia idiotismin väläyksiä tuolla Mustajoella. Vähän rasvaa- fundamentalisti pahimmasta päästä. Eräs pääsyyllisistä lihavuusepidemiaan maassamme.
VastaaPoistaKävin tässä tilaisuudessa. Perunan hehkutusta ja kansan lihotusta. Sitähän nämä ovat veromarkoilla jo pidempään harrastaneet.
VastaaPoistaKysyin professori Hopialta, että mikä siitä perunasta tekee niin ihmeellisen, että sitä täytyy tuputtaa. Verrattuna esim. lanttuun, nauriiseen, ja kaaliin perunassa on selvästi vähemmän C-vitamiinia, K-vitamiinia ja kuitua. Enemmän on vain tärkkelystä.
Nerokas professori Hopia totesi, että peruna on tärkeä hiilihydraatin lähteemme.
Hopia oli ihan oikeassa, onhan peruna tärkeä hiilihydraatin lähteemme. Mutta Sami Uusitalon tapaan ihmettelen sitä kun näitä hiilihydraatin lähteitä tuputetaan liikaa.
VastaaPoista