torstaina, elokuuta 20, 2009

Tarzan elää!

**
Kunto & terveys -lehti
esitteli aikoinaan ennakkoluulottomasti Olli Postin ajatuksia terveellisestä ravinnosta. Nyt Savon Sanomat on bongannut saman kaverin. Lukekaa lehdestä Ollin ajatuksia.

Tässä aiempia kirjoituksiani Olli "Tarzan" Postista:

8 kommenttia:

 1. Hieno homma, että kaveri on tervehtynyt taudistaan. Kiintoisaa olisi tietää miten pitkään tauti pysyy aisoissa vai viekö se kuitenkin jossain vaiheessa pyöratuoliin. Eli parantuuko tauti Postin ohjeilla kokonaan vai hidastuuko sen eteneminen. Tietenkin toivon ensimmäistä vaihtoehtoa.

  Toisaalta on todettava, että elämäntapa jota Posti noudattaa soveltuu vain joko yksin tai korkeintaan kaksin elävälle tai kohtuullisen rikkaille. Laskekaapas kuinka paljon tulee maksamaan syöttää goji-marjoja, raakasuklaata, manteleita, avokadoja ja vaikkapa mustikoita neli henkiselle perheelle. Siihen muut ruoka-aineet päälle ja kaikki luomuna tietenkin. Ihan pikku palkoilla ei taida onnistua.

  Esim. inhokkini Antti Heikkilä taisi joskus suositella syömään 2dl mustikoita päivässä. Hyvä ohje, lääkärin palkoilla se saattaa onnistuakin. Yleinen vasta-argumentti on tietenkin, että poimi itse ilmaiseksi.

  Pari laskutoimitusta:

  2dl * 365 päivää = 73 litraa

  73 litraa * 4 henkinen perhe = 292 litraa mustikoita vuoden tarpeisiin.

  Kertokaa jos teiltä moinen temppu onnistuu!

  VastaaPoista
 2. No nyt on yli 200l mustikkaa pakkasessa. Poimittu muutamassa päivässä, n.4h/päivä(n40l/poimija tulee tuossa ajassa)(puolukkaa kerää 2henkilöä haravapoimurilla n.200-300l/6h riippuen sadosta).
  Variksenmarja eli kaarnikka on myös hyvä marja ja puolukka+karpalot+herukat päälle niin on kaksi pakastinta täynnä marjoja.
  Näitä, kun nautiskelee talven niin ei tarvitse ostella mitään erikoisia ruokia. 2dl mustikkaa+2dl puolukkaa+1dl variksenmarjaa+1dl karpaloa samaan kuppiin ja täysmaitoa tai kermaa sekaan ilman sokeria niin onhan hyvää. Keittäessä karkaa vitamiinit, se ei kannata.

  Kaikki marjat poimin marjaharavalla ja tulos on taattu. Jopa karpalot vedetään haravalla, tosin roskaa tulee todella paljon, mutta imuripuhd.+upottamalla marjat veteen nousevat roskat ja huonot marjat pintaan on puhdistaminen nopeaa-->hetken kuivatus siivilässä-->pakkaseen.

  Haravapoimurin kuva sivun alalaidassa.
  http://www.turuntienoo.fi/uutiset/112/

  Helppo homma kerätä vuoden marjat.


  mm

  VastaaPoista
 3. Jaa-a, missäkähän tämän Nutrix -tarinan voi ilmaiseksi lukea? Minusta 125 € on aivan jotain muuta! Harmi, että hyvät jutut saavat aina loppupeleissä hintalapun kylkeen...

  VastaaPoista
 4. Anonyymi ihmetteli: "Jaa-a, missäkähän tämän Nutrix -tarinan voi ilmaiseksi lukea? Minusta 125 € on aivan jotain muuta! Harmi, että hyvät jutut saavat aina loppupeleissä hintalapun kylkeen..."

  Tarkistin tilanteen ja päädyin samalle sivulle kuin Anonyymi. Olli Posti lukee näitä sivuja. Kirjan muututtua maksulliseksi on varmaan kehitteillä jokin isompi terveyskuvio. Ollaan kuulolla. Ei tyrmätä heti jotakin ideaa jos siinä on hintalappu.

  Minullakin on maksullisia palveluja, joiden taso on julmasti parempi kuin maksuttomien palvelujen. Se nyt vaan on niin, että jokainen haluaa vastinetta ajankäytölleen. Päätin pitää terveysblogini sisällön ilmaisena ja ilmaiseksi saa minulta myös kuukausittaiset ravintouutiseni, jos lähettää minulle sähköpostiosoitteen.

  Tsemppiä Anonyymille ja Ollille toivo christer

  VastaaPoista
 5. Vakiokommentoijani MM vie Realistin ja meidät kaikki muutkin toteuttamiskelpoisen idean äärelle: Haravoi metsämarjat talteen talveksi! Siinä saa liikuntaa ja terveyttä. Voiko parempaa toivoa?

  VastaaPoista
 6. Tulimme kokemuksen kautta siihen tulokseen, että Nutrix toimii paremmin konsultaation kanssa - mikä taas vie mukavasti meikäläisen aikaa. Kirjan sisältö (ja asenne) poikkeaa niin rajusti yläastetason terveystieteestä, että useimmilta jäävät ne helpoimmatkin ohjeet kokeilematta - tosin edellinen tuskin koskee tämän blogin lukijoita.
  Jos olet jo kokeillut kaikkia Nutrixin neuvoja ja saanut yllättäviä tuloksia, voit lähettää kirjan vaikka kaikille kavereillesi - en minä sitä rahaa tarvitse. Kunhan valmistaudut vastailemaan kysymystulvaan..

  Jos luet läpi nämä keskustelut, ymmärrät miksei kirja ole enää julkinen:
  http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=83111
  http://www.luomuttajat.fi/phpbb/viewtopic.php?f=7&t=106

  Blogissani kerron kyllä samat asiat uudestaan ja uudestaan, joten mitään olennaista tietoa tässä ei pimitetä. Olenkin aika lailla summannut kirjan sisällön tähän artikkeliin: http://www.viidakkomies.com/2009/07/1-salaisuus-monipuolisuus_13.html
  Ja Nutrixia paljon paremmat reseptit tarjoaa
  http://quinoaa.blogspot.com/ ja
  http://ilonpisara.blogspot.com/
  sekä ennen kaikkea:
  http://raakareseptit.blogspot.com/

  Haluan, ja aion, antaa kaiken parhaan tiedon ja ohjeistuksen ilmaiseksi kaikille. Mutta opin kantapään kautta, ettei valtavirrasta poikkeavaa kirjaa kannata Suomessa laittaa ilmaisjakeluun. Nyt mietitään fiksumpia formaatteja, ja katsotaan mitä syksy tuo tullessaan!

  Pointtina vaan se, etten oikeastaan halua kenenkään "lukevan" Nutrixia - haluan sinun kokeilevan uusia raaka-aineita ja helppoja huippureseptejä. Haluan aiheuttaa tekoja, en puhetta. Sitä kautta ne sairaalat tyhjenee ja ihmisten olo paranee.

  Sanoilla vakuuttaminen ei toimi, jos se on vastoin yleistä propagandaa. Joku Superfood Smoothie sen sijaan vakuuttaa samantien jokaisen maistajan. Kaikki on todella helppoa, ja hyvä olo vie mukanaan - kunhan saan sinut kokeilemaan sitä ensimmäistä pikareseptiä. Nähdään blogissa.

  - Tarzan

  VastaaPoista
 7. Jane on kuunnellut ja todennut Joensuun Tarzanin puheet sekaviksi. Ei päätä eikä häntää juttelussa ja siitä pitäisi vielä maksaa 500 euroa + matkakulut. Jääköön viidakkoonsa yksikseen höpisemään.

  VastaaPoista