lauantaina, elokuuta 22, 2009

Urheilun dramatiikkaa

**
Käynnissä on yleisurheilun MM-kisat Berliinissä. Kisoista ei ole dramatiikkaa puuttunut. Naisten seiväshypyn vahvin voittajaehdokas Venäjän Jelena Isinbajeva jäi ilman tulosta finaalissa. Naisten 800 m voitti miehekäs etelä-afrikkalainen Caster Semenya, jota kilpakumppanit kohtelivat kuin spitaalista ja epäilivät häntä huijauksesta, eli hän kilpailisi muka miehenä naisten sarjassa. Oma pituushyppääjäsankarimme Tommi Evilä jäi erittäin täpärästi finaalin ulkopuolelle ja erehtyi heti kisan jälkeen sanailemaan liian suorasukaisesti toimittajan kanssa. Suurin keihäänheiton mitalitoivomme Tero Pitkämäki on ennen kauden tärkeintä kisaa sairastunut korvatulehdukseen ja on kuumeessa.

Mutta ei tässä vielä mitään. Urheilun draamassa on vaikea ylittää tänään koettuja tapahtumia suunnistuksen MM-kisoissa, jotka käydään tällä hetkellä Unkarin Miskolcissa. Eli siirrytään hetkeksi Berliinin kisoista toiseen huipputapahtumaan. Silmien kostuessa kerta kerran jälkeen voin vain ihailla maailmanluokan suunnistajien toimintaa eräässä viestikisassa. Suomen suunnistusliiton ja Ruotsin vastaavan liiton sivuilta luin kertomukset viestin ankkuriosuudelta.

Dramaattisella ankkuriosuudella Ruotsin Martin Johansson loukkaantui. Hän juoksi kovassa vauhdissa hieman varomattomasti ja sai kuivan oksantyngän suoraan reiteensä. Onneksi oksa ei lävistänyt reisivaltimoa tehdessään kymmenen senttiä suuren viillon ihoon ja lihaskudokseen.

Kesken kiivaimman mitalitaistelun Johanssonia jäivät auttamaan Norjan, Ranskan ja Tsekin ankkurit eli Anders Nordberg, Thierry Gueorgiou ja Michal Smola. Johansson kehotti kilpailijoita jatkamaan kisaansa, mutta nähtyään tilanteen vakavuuden he päättivät yhdessä tuumin välittömästi keskeyttää kisan. Thierry Gueorgiou riisui paitansa ja tyrehdytti sillä verenvuodon, Norjan viestinviejä lähetettiin maalialueelle hälyttämään apua ja Tsekin sekä Ranskan ankkurit lähtivät kantamaan Johanssonia ensiapuun. Viimeisin tieto on, että Martin Johansson on pahasti loukkaantunut, mutta toipumassa sairaalassa.

Ruotsin ankkuria auttamaan jääneet kilpailijat saivat sankarin vastaanoton saapuessaan maaliin ja heidät palkittiin kunnianosoituksin. Varsinaisen kisan voitti Sveitsin joukkue ja Suomi oli kisassa kolmas.

Onneksi tässä rahan raiskaamassa urheilussa tapahtuu suuria asioita! Eläköön suunnistus!

Muita sydäntä lähellä olevia urheilukirjoituksia:

Kunnon hyppyjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti