keskiviikkona, elokuuta 26, 2009

Ravintolaruoan verotus alas!

**
Suomen Kuluttajaliitto kannattaa
ravintolaruoan arvonlisäveron alentamista elintarvikkeiden arvonlisäveron tasalle ja lähemmäksi eurooppalaista keskitasoa.

Vaikeutuneessa taloustilanteessa ravintolapalvelujen käyttö on vähentynyt ja uhkaa vähentyä edelleen. Se, että hallitusohjelmassa mainitaan vain elintarvikkeiden arvonlisäveron alentaminen, ei saa muuttuneessa taloustilanteessa olla esteenä tarpeellisen korjauksen toteutukselle. Ravintolapalvelujen veron alennus tukisi suomalaista ruokakulttuuria ja työllisyyttä.

Suuri hinnanero siten, että ravintoloiden ja työpaikkojen ruokailu olisi tuntuvasti korkeammin verotettua ja kalliimpaa kuin noutopalveluiden pikaruoka, ei olisi kansanterveydellisesti toivottavaa. Siksi myös työpaikoilla ja ravintoloissa tapahtuvan ruokailun verotuksen tulisi olla samalla alennetulla tasolla noutopalveluista ostettujen pikaruokien verotuksen kanssa.

Olen samaa mieltä Suomen Kuluttajaliiton kanssa sen suhteen, että elintarvikkeiden ja ravintolaruokailun arvonlisäverojen pitää alentua siten, että ne tulevat samalle tasolle.

Lähde: Deskin uutistiedote terveystoimittajille, 25.8.2009

Tässä muita ravintokirjoituksiani:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti