torstaina, toukokuuta 27, 2010

Jättipaketti D-vitamiinista

**
Iltasanomat yllättää
jättipaketilla D-vitamiinista!

Toimittaja Johanna Rytkönen on laatinut helppolukuisen ja selkeän koosteen tästä tärkeästä vitamiinista. Tekstin joukossa on vanhentunutta tietoa, mutta iloitsemme dosentti Matti Tolosen kanssa seuraavasta asiasta:

D-vitamiinilisät

Monet asiantuntijat suosittelevat ravintolisiä riittävän D-vitamiinin saamiseksi. Useimmiten kahden multivitamiinitabletin ottaminen päivässä riittää. On olemassa myös tabletteja, jotka sisältävät runsaammin D-vitamiinia yhdistettynä kalsiumiin.

Lukekaa koko juttu tästä!

Muuta kirjoittelua D-vitamiinista:

3 kommenttia:

 1. Hyvä juttu. Viimeinen kappale tosin
  meidän "asiasta muka jotain tietävien" mielestä vesittää koko homman. Mutta jostainhan on mainstreammediankin lähdettävä. Ja tämä on hyvä alku:-)

  VastaaPoista
 2. Tällaisten hyvällä asialla olevien lehtijuttujen tragedia on se, että niistä puuttuu tieto siitä, millä annoksilla kerrotut terveyshyödyt saavutetaan.

  Virallisen suosituksen noudattaminen on nimittäin tehokas keino varmistaa huutavan D-puutteen jatkuminen.

  Onneksi moni lehtijutusta kiinnostunut ottaa asiasta hieman lisää selvää ja löytää oikeat annosteluohjeet netistä.

  VastaaPoista
 3. Oslon yliopistoklinikan neurologien kirjallisuuskatsaus tulee samaan johtopäätökseen kuin toisaalla tässä blogissa kerrottu Ranskan Kansanterveyslaitoksen raportti: D-vitamiinin pilevä puute on MS-taudin riskitekijä. Lisäksi se lisää riskiä sairastua Parkinsonin ja Alzheimerin tauteihin, skitsofreniaan ja muihin mielenterveysongelmiin. D-vitamiinilla on siis tärkeä merkitys aivojen normaalin toiminnan kannalta. Acta Neurol Scand. 2010 Jul;122(s190):88-92.

  Tässä kohdassa mieleeni tulee, että eräät suomalaiset neurologit (en viitsi mainita nimiä), ovat kuuluneet kaikkein ankarampiin vitamiinien vastustajiin julkisuudessa. Nyt he ovat hiiren hiljaa (osa jo haudassaan).

  VastaaPoista