lauantaina, toukokuuta 29, 2010

Painonvartijat lopettaa Suomessa - mitä tilalle?

##
Useat lehdet kirjoittavat
, että Painonvartijat (Weight Watchers) lopettavat toimintansa Suomessa kannattamattomana. Suomalaiset joutuvat tulevaisuudessa pudottamaan liikakilojaan muuten kuin Painonvartijoiden avulla.

Ehdin tutustua Painonvartijoiden toiminta-ajatukseen, jota pidin sekä järkevänä että älyttömänä. Ryhmätapaamisten tarkoituksena oli mm. luoda taisteluhenkeä. Sitä nimittäin tarvittiin juuri erityisen paljon, sillä Painonvartijoiden suosittelemat kevyttuotteet jättivät armottoman näläntunteen jokaiseen laihduttajaan.

Nälkää vastaan on hyödytöntä taistella pitkiä aikoja.

Tässä 10 ilmaista neuvoa Painonvartijoiden heitteille jätetyille laihduttajille:
 1. Nauti riittävästi proteiinia ja rasvaa ja hillitse näin paremmin näläntunnettasi!
 2. Vähennä tärkkelyspitoisten ruoka-aineiden kulutusta!
 3. Pyri pois välipalavoittoisesta ruokailusta!
 4. Heitä pois kaikki kevyttuotteet! KAIKKI!
 5. Ota mummo mukaan kauppaan, sillä mummo tietää mitä kaupasta ostetaan!
 6. Harrasta liikuntaa sekä poluilla että saleilla!
 7. Älä stressaa!
 8. Nuku hyvin!
 9. Lue laihdutuksen lyhyt oppimäärä!
 10. Etene tuuma tuumalta - pään sisältä, ei vyötärön kohdalta!
Muuta mahdollisesti tarpeellista tietoa painonhallinnasta:
Sietämätöntä leveyttä on luettu ahkerastiLaihdutuspillereiden tulevaisuus näyttää synkältäInternet on merkittävä terveyskasvatusinstituutioPainonpudotus ENE-ruokavaliollaMiten kertoa lihavalle että olisi syytä laihduttaa?Syömään oppiminenNälkä ja kilot lähtivätLaihtuminen yksinkertaista: syö vähemmän?Yksinkertaisuus on valttia myös laihdutuksessaPelkkä liikunnan ajatteleminenkin kasvattaa ruokahaluaKaikki maailman laihdutusdieetitEko-Atkins tulossa - aiotko kokeilla?Laihtua voi monella eri tavallaManuel Uribe jatkaa laihdutustaanOma hyvinvointi laihduttamista tärkeämpääProteiineista hyötyä painonhallinnassaLaihduta menettämättä lihaksiasiPainonhallinta ja uudenvuoden lupauksetVuoden laihduttaja tarjoaa vinkkejä jouluunNäin laihdutus sujuuEspanjalainen raju dieettiLaihdutusleikkauksissa kiristetään pantaaLaihdutustarina vuodelta 1869Mahalaukun ohitusleikkaus ja diabetesLaihduta kananmunillaSamin kilot karisevatEi enää nälkää energiavajeen hallinnan avulla!Kauheaa tietoa laihdutuksestaKylläisyys aikakautemme suuri mysteeriJojo-laihduttamiselle tyly tuomioÄlä usko Painonvartijoiden propagandaan!

6 kommenttia:

 1. Samaa mieltä - hyvästi kevyttuotteisiin perustuva, ylipainoisten kustannuksella rahastava putiikki. Koko painonvartijoiden idea on muutenkin kummallinen ja propagoi epätervettä suhdetta ruokaan - syömisiä tarkkaillaan pisteiden, ei ravinteiden mukaan...
  Maailmassa on ihmisiä, joilla ei ole kylliksi rahaa jokapäiväiseen ruokaan, mutta länsimaissa jotkut eivät pysty tiputtamaan kiloja, elleivät pääse samalla laihduttamaan lompakkoaan.
  Netistä löytyy onneksi paljon laadukasta tietoa ravinnosta ja tereellisistä elämäntavoista, jos jaksaa yhtään kaivella.

  Välipaloista esitän eriävän mielipiteen: joidenkin metabolismi toimii hyvin useilla pienillä aterioilla päivässä, ts. napostelulla (nibbling). Ei se kolmen suuren aterian idea ole ehdottomasti paras ja ainoa suositeltava syömismalli, vaikka Ranskassa sitä suoistaankin, eikä ylipainoisia ole niin paljon kuin täällä.. ;)
  Aina en jaksa laittaa isoja aterioita, ja silloin ilta saattaa mennä leppoisasti pähkinöitä (luomusellaisia) ja hedelmiä pistellen, Jostainhan ne kalorit on saatava... Eikä ylipainoa näy, pikemminkin päinvastoin.

  VastaaPoista
 2. Ateriavälin harventaminen saattaa kyllä suojata aivoja:

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12558961
  "Interestingly, increasing the time interval between meals can have beneficial effects on the brain and overall health of mice that are independent of cumulative calorie intake."

  VastaaPoista
 3. Olipa iloinen uutinen ! Näin voivat painonvartijat jatkossa syödä nekin rahat, mitkä viikkopunnituksissa viedään ! Olen ollut painonvartijoissa itse joten tiedän mistä systeemit ja suositukset. Proteiinia, hyviä rasvoja lautaselle ja hyvä tulee!

  VastaaPoista
 4. Onpa hieno uutinen. Moni turhaan poisheitetty euro säästyy.

  Yhdyn Christerin listaan siitä, että mitä tilalle. Välipalat joillekin OK - mutta juuri niin, ettei siihen pidä ainakaan pyrkiä. Ja liikunta ei mielestäni laihduta - sitä pitää harrastaa mutta vain liikkumisen iloksi ja terveenä pysymiseksi.

  VastaaPoista
 5. No luonnollinen ruoka tilalle, ja Herbalife avuksi niille, joille ei ole aina aikaa ja tarmoa valmistaa täysipainoisia aterioita joka ikinen päivä...

  Ei saa mainostaa, mutta kun kysyttiin :-)

  VastaaPoista
 6. Taistelu lompakon laihduttamiseksi jatkunee enmmän tai vähemmän Xtravaganzan avulla. Siihen ohjelma sopii varmasti, mielyttävään laihduttamiseen tuskin kovin hyvin...

  -Politologi

  VastaaPoista