tiistaina, toukokuuta 06, 2008

Pitkäpiimäinen elämä

***
Iltalehdessä kerrotaan
maailman vanhimman ihmisen asuvan Pohjois-Kaukasiassa. Magomed Labazanov on hänen nimensä ja hän on saavuttanut kunnioitettavan 118-vuoden iän. Ei suinkaan syömällä 28 E-koodia sisältäviä Romance-kakkuja, vaan pitkän iän takeena on piimä ja valkosipuli.

Ehkä elämä vaan tuntuu niin paljon pidemmältä kun omaa näin terveet elämäntavat: ei alkoholia, ei tupakkaa, sen sijaan runsaasti hapanmaitotuotteita, viljaa ja valkosipulia.

Labazanov syntyi 1. toukokuuta vuonna 1890. Samana vuonna syntyivät sellaiset kauan kuolleina olleet suurmiehet kuin Stan Laurel (näyttelijä ja koomikko, kuoli 1965), Groucho Marx (näyttelijä, kuoli 1977), Charles de Gaulle (Ranskan presidentti, kuoli 1970) ja Rudolf Koivu (piirtäjä ja taidemaalari, kuoli jo 1946).

Labazanovilla on yli 20 lastenlasta ja lastenlastenlasta. Nykyisen Guinnessin ennätysten kirjan mukaan maailman vanhin ihminen on amerikkalainen nainen Edna Parker. Hänellä on ikää 115 vuotta. Viime kesänä juhlittiin maailman vanhimpana miehenä pidettyä japanilaismiestä Tomoji Tanabea, joka täytti tuolloin 112 vuotta.

2 kommenttia:

  1. Aikonaan puhuttiin noista kaukaasian ihmekansoista,jotka elivät 160v,sitten kävi muistaakseni käry?

    VastaaPoista