torstaina, toukokuuta 08, 2008

Vahingossa liikkumisen riskiä pitäisi lisätä

**
UKK-instituutin johtaja
, lääketieteen tohtori Tommi Vasankari, sanoo hauskasti, että vahingossa liikkumisen riskiä pitäisi lisätä. Olen täsmälleen samaa mieltä! Jäädään vahingossa pois linja-autosta pysäkkiä aikaisemmin, kävellään kotona ylimääräisiä askeleita, kuvitellaan että hissi on aina epäkunnossa jne. Vaarallisin asia, mitä ihmiselle voi tapahtua, on ehdottomasti liikkumattomuus.

Kansainvälistä aivohalvauspäivää vietetään lauantaina 10. toukokuuta ja siinä merkeissä Vasankari on näitä viisaita ajatuksia meille innostunut välittämään. Liikunta heijastuu merkittävästi aivojen terveyteen.

- Esimerkiksi aivoverenkiertohäiriöissä taustalla on monia itsenäisiä riskitekijöitä kuten ylipaino, kohonnut verenpaine, huonot rasva-arvot ja koholla olevat sokeriarvot, joihin kaikkiin voidaan vaikuttaa lisäämällä liikuntaa, tiivistää tohtori Vasankari.

Aivoystävällinen ravinto sisältää runsaasti kasviksia, marjoja ja hedelmiä sekä kalaa eri kalalajeja vaihdellen ainakin kahdesti viikossa. Ruokavaliossa kannattaa suosia pehmeitä rasvoja ja kasviöljyjä, vähärasvaisia maitovalmisteita sekä vähäsuolaisuutta.

Lähde: Finfoodin uutiskirje, 8.5.2008

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti