perjantaina, toukokuuta 16, 2008

Sopiva rahoittaja tekee jopa popcornista terveysruokaa

#
Olet varmaan ihmetellyt
miten voi olla mahdollista, että tutkimuksissa löytyy tukea milloin millekin erikoiselle terveysvaikutukselle? Täydellinen mysteeri on esimerkiksi miksi margariinia pidetään terveellisenä? Mitään sellaista tutkimusta ei ole missä oltaisiin järjestelmällisesti seurattu margariinia syöneiden terveyttä. Ruotsalaiset ystäväni ja minä olemme hiki hatussa sellaista etsineet. Emme löydä sellaista tutkimusta! Raisio - faktat pöytään! KTL - tutkimustulokset julki!

Istutko tukevasti? Vielä margariiniväitteitäkin pöyristyttävämpi tieto on levittäytynyt pahaa aavistamattomien kansalaistemme silmäiltäväksi. Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan popcornin syömisellä saattaa nimittäin olla myös terveyttä edistäviä vaikutuksia. Popcorn on terveellistä! Kaikkea sitä kuuleekin!

Tutkimus perustuu aineistoon, jossa yli 15 000 yhdysvaltalaista ilmoitti, mitä he ovat syöneet kuluneen vuorokauden aikana. Haastatelluista kuudella prosentilla ruokavalioon oli kuulunut myös popcornia. Keskimääräinen syöty popcorn-annos oli noin 40 grammaa eli vajaat kolme litraa. Popcornin ystävät tulivat nauttineeksi päivässä yli 2,5-kertaisen annoksen kokojyvätuotteita (heh!) ja viidenneksen enemmän kuituja kuin muut tutkimukseen osallistuneet. Heidän lihankulutuksensa sitä vastoin oli keskivertoa pienempää, mutta he saivat siitä huolimatta riittävästi proteiinia. Popcornin kulutuksella ei myöskään havaittu olevan yhteyttä sydäntautien riskiin tai korkeaan kolesteroliin.

Tärkein ja olennaisin tieto on tämä: Yksi tutkimuksen rahoittajista oli yhdysvaltalainen ruokayritys ConAgra Foods, joka valmistaa muun muassa monia popcorntuotteita.

Lähde: Verkkouutiset, 16.5.2008

3 kommenttia:

 1. Ajatuksia heräsi tästä: "Täydellinen mysteeri on esimerkiksi miksi margariinia pidetään terveellisenä? Mitään sellaista tutkimusta ei ole missä oltaisiin järjestelmällisesti seurattu margariinia syöneiden terveyttä."
  Mistä sitten tiedetään, että ne ovat niin mahdottoman pahoja? Taidan syödä margariinia kaikessa rauhassa edelleen.

  VastaaPoista
 2. Maissia on ujutettu meidänkin ruokiin kai pidempään. Tiedätkö, kuinka suuri osa maltodekstriinistä on maissista? Olisinpa tiennyt 10 vuotta sitten... Mut juttu on omilla sivuillani ks linkissä). Kiitos Henkalle (jos satut lukemaan joskus) siitä pikkuvinkistä kauan sitten - kun en välittänyt tarkistaa kaikkia asioita.

  VastaaPoista
 3. Riippuu valmistajasta mistä synteettinen tuote maltodekstriini saa alkunsa. On peruna-, vehnä-, ohra- tai maissitärkkelykseen perustuvia valmisteita. Maissi taitaa olla yleisin. Hyvin puhdasta hiilihydraattia.

  Mielestäni kovaa harjoittelevalle urheilijalle oikein hyvä valmiste. Useimmille hölkkääjille tosin aivan turha tuote.

  Paulatädin sivuihin täytyy tutustua!

  VastaaPoista