sunnuntaina, helmikuuta 08, 2009

Hiilihydraattikeskustelun LIVE-seuranta 9.2.2009

*
Tähän tulee keskustelutilaisuuden LIVE -seuranta. Päivityksiä tulee huomenna 9.2.2009 suunnilleen sen mukaan kuin keskustelu etenee (jos tekniikka toimii !).

Keskustelutilaisuus hiilihydraattien rajoittamisesta 9.2.2009 kello 14.00-17.00 Suomen Akatemiassa

Läsnä:

Mikael Fogelholm, Terveyden tutkimuksen yksikönjohtaja, keskustelutilaisuuden suunnittelija

Pirjo Ilanne-Parikka, Suomen diabetesliiton ylilääkäri

Anssi Manninen, terveystieteiden maisteri (liikuntalääketiede pääaineena)

Pekka Puska, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja

Pasi Saario, kemisti

Christer Sundqvist, biologi, keskustelutilaisuuden puheenjohtaja

Juhani Tevrén, kiropraktikko (DC)

Saska Tuomasjukka, tutkija (Turun Yliopisto)

Sami Uusitalo, diplomi-insinööri

Matti Uusitupa, professori (Kuopion Yliopisto)

 

Suomen Akatemian juhlasalissa osoitteessa Vilhonvuorenkatu 6, Sörnäinen, järjestetään maanantaina 9.2. klo 14.00-16.00 julkinen keskustelu, jonka yleisteemana on "Pitäisikö hiilihydraatteja syödä nykyistä vähemmän?". Tilaisuutta on huolellisesti valmistettu ja te saatte kello 14.00 lähtien lukea median edustajille tarkoitetun materiaalin, eli jokaisen paneelissa esiintyvän puheenvuorot ovat luettavissa suunnilleen siinä järjestyksessä kuin niitä käydään läpi keskustelussa. 

Näillä sivuilla jaossa olevan materiaalin myötä saatte varsin hyvän kuvan siitä mitä mieltä Suomessa ollaan hiilihydraattien mahdollisesta rajoittamistarpeesta ruokavaliossamme.


Kaikki merkittävät suomalaiset lehdet, useat blogit ja ymmärtääkseni myös televisio ovat kertomassa keskustelustamme lähipäivinä. 


AIKATAULU 9.2.2009 :

14.00 Mikael Fogelholm avaa tilaisuuden (1 min)

Mikael Fogelholmin puheenvuoro (9 min): Pitäisikö hiilihydraattien saantisuositusta alentaa?

Christer Sundqvistin puheenvuoro (4 min): Virallisen suosituksen rinnalle vähähiilihydraattinen vaihtoehto?

Muutama kommenttipuheenvuoro koskien Fogelholmin ja Sundqvistin esittämiä asioita.

Pekka Puskan kommentti (1-2 min) koskien ravitsemussuosituksia.

Saska Tuomasjukan puheenvuoro (7 min): Mitä elimistössämme tapahtuu kun syömme rasvaa?

Muutama Saskalle kohdistuva kommenttipuheenvuoro.

Anssi Mannisen puheenvuoro (7 min): Käsitykseni hiilihydraattirajoituksen eduista

Muutama kommenttipuheenvuoro Anssin esityksen perusteella

Pasi Saarion puheenvuoro (7 min): Maksan rooli metabolisessa oireyhtymässä.

Muutama kommenttipuheenvuoro Pasin puheenvuoron johdosta

Pekka Puskan kommentti (2-3 min): Rasva vai hiilihydraatit? Kolesterolilääkitys vai ravinto?

Sami Uusitalon puheenvuoro (7 min): Menestystarinani ja miksi minä olen pettynyt viranomaisten ravitsemus- ja laihdutusohjeisiin.

Muutama Samille kohdistuva kommenttipuheenvuoro

Pekka Puskan kommentit (2-3 min): Miksi väestö lihoo? Meneekö nykyisillä suosituksilla huonosti? Vaikuttavatko kaupalliset intressit suosituksiin?

Juhani Tevrénin puheenvuoro (7 min): Käsitykseni vähähiilihydraattisen ruokavalion eduista

Muutama Juhanille kohdistuva kommenttipuheenvuoro

Matti Uusitupa (7 min): Laadulla on merkitystä niin rasvojen kuin hiilihydraattien kohdalla

Muutama Matille kohdistuva kommenttipuheenvuoro

Pirjo Ilanne-Parikka (7 min): Diabeteksen hoito ja hiilihydraattitietoisuus

Muutama Pirjolle kohdistuva kommenttipuheenvuoro

Yleiskeskustelua (5-15 min)

Saskan loppupuheenvuoro (2 min)

Anssin loppupuheenvuoro (2 min)

Pasin loppupuheenvuoro (2 min)

Samin loppupuheenvuoro (2 min)

Juhanin loppupuheenvuoro (2 min)

Matin loppupuheenvuoro (2 min)

Pirjon loppupuheenvuoro (2 min)

Pekan loppupuheenvuoro (2 min)

Mikaelin loppupuheenvuoro (2 min)

Christer päättää keskustelutilaisuuden (1 min)

16.00 Palaveri on päättynyt!

16.01-17.00 Olemme median ja toimittajien käytettävissä

3 kommenttia:

  1. Kysy siltä Mikael F:ltä joko se osaa erottaa teolliset ja luonnolliset transsit? Päästäisiin eläinrasvan boikotoinnista, jos sen oivaltaa ja ei menisi ruokaa niin paljon hukkaan...

    VastaaPoista
  2. Kuka kysyisi Fogelholmilta, missä on näyttö siitä, että hänen ehdottamansa 45-55 E% hiilihydraatteja olisi suurimmalle osalle väestä terveellisin malli? Puskan mainitsemista asiantuntijayhteenvedoista tuota näyttöä ei löydy. Miten voidaan keskustella vaihtoehtoruokavalion tieteellisen näytön määrästä ja tasosta, kun nykysuositusten mallikaan ei perustu näyttöön?

    VastaaPoista