torstaina, syyskuuta 25, 2008

Tupakkateollisuus tuki polttavia näyttelijöitä

*
Tupakkateollisuus maksoi
huomattavia summia rahaa tunnetuille näyttelijöille Hollywoodissa, jotta he polttaisivat savukkeita. Amerikkalaistutkijoiden mukaan tämä oli erittäin kannattava sijoitus. Vielä tänä päivänäkin tämä sponsorointi tuo uusia asiakkaita tupakkateollisuudelle.

Tällaisia ajatuksia on viritelty niiden oikeudenkäyntien yhteydessä, joita on nostettu tupakkateollisuutta vastaan Yhdysvalloissa. Kalifornian yliopiston tutkijat ovat tutkineet näiden oikeudenkäyntien taustamateriaaleja. Lähes kaikki suuret filmitähdet 1930-, 1940- ja 1950-luvulla saivat palkkion jos tupakoivat elokuvissa. Julkisuuteen on vuotanut lista missä Lucky Strike tupakkamerkkiä mainosti tarmokkaasti vuosina 1937 ja 1938 mm. Gary Cooper (kuoli keuhkosyöpään), Clark Gable (kuoli sydänkohtaukseen), Spencer Tracy (kuoli sydänkohtaukseen), Joan Crawford (kuoli sydänkohtaukseen) ja Carole Lombard (kuoli lento-onnettomuudessa). He saivat 10 000 dollaria tästä vaivasta. Nykyrahassa se vastaa noin 146 000 dollaria. Heidän elokuviaan katsottiin vilkkaasti ja vielä tänäkin päivinä heidän elokuvillaan on katsojia. Aika hyvä satsaus tupakkateollisuudelta!

Älkää ryhtykö polttamaan tupakkaa!

Lähde: Dagens Medicin, 25.9.2008

2 kommenttia:

  1. No jopas... Mut silloin tupakkakin taisi olla pelkkää tupakkasilppua? Tosi vanhaksi eli setäkin, kun oikeeta piipputupakkaa poltteli, mut ei kai vetänyt savua henkeen.

    Mitähän tuo nykyään on? Nikotiinivalmisteiden nikotiini täytyy myös kasvattaa jossakin... Mut linkissä se "jännä" juttu;-)

    VastaaPoista
  2. Saa nähdä koska nämä rasva-suola-jee-jee- aktivistit lähtevät kiistämään konsensuksen tupakan haitallisuudesta.

    VastaaPoista