maanantaina, syyskuuta 29, 2008

Terveisiä Norjasta!


*
Välttäen tosipitkiä selostuksia
, annan nyt teille äsken ystävältäni saamani lukuvihjeen. Juttu on kirjoitettu norjan kielellä. Siinä voitte lukea diabeteksesta ja miten sitä voi hoitaa syömällä vähemmän hiilihydraatteja ja enemmän rasvaa. Klikatkaa julkaisu auki linkin kohdalta ja tulostakaa itsellenne tämä tieto talteen. Pohtikaa. Kommentoikaa.

Hexeberg S, Lindberg FA. Kvinnelig insulinbruker med diabetes type 2 og vektproblemer. Tidsskr Nor Legeforen 128 (4): 443–445, 2008 (PDF-tiedosto norjan kielellä!)

Norjalaiset "Antti Heikkilät" kertovat tässä hyvin yksityiskohtaisesti mitä tapahtui eräälle potilaalle, joka lihottuaan ja saatuaan tyypin 2 diabeteksen riesakseen, ryhtyi syömään hiilihydraattitietoisesti. Hyvin siinä kävi. Vähän hiilihydraatteja ja paljon rasvaa sisältävällä ruokavaliolla, hyvällä hoitomotivaatiolla sekä säännöllisellä seurannalla, potilas pystyi luopumaan aiemmin aloitetusta insuliinihoidosta. Samanaikaisesti hänen verensokerinsa tasaantui, hänen verenpaineensa parani ja hän pystyi luopumaan useista verenpainelääkkeistä. Uusi rasvaisempi ruokavalio toi myös apua painonhallintaan. Potilas oli runsaasti hiilihydraatteja sisältävän normaalin diabetesruokavalion avulla saavuttanut voimakkaan ylipainon (120 kg) vuonna 1999. Vuonna 2003 potilas sai kuulla "uudesta" ruokavaliosta, jossa syödään paljon rasvaa ja vähän hiilihydraatteja. Hän ryhtyi omatoimisesti noudattamaan tätä ruokavaliota ja paino tippui muutamassa vuodessa 14 kiloa (106 kg vuonna 2003). Paikallisen "Heikkilän" luokse tämä potilas hakeutui sen takia koska hän halusi saada apua verensokerinsa tasapainoon ja mahdollisesti pudottaa muutaman kilon lisää painoa. Tähän mennessä potilaan paino on pudonnut 40 kiloa (katso taulukkoa). Potilas on saavuttanut jo laihtumisensa myötä erittäin runsaasti terveyshyötyjä vähän hiilihydraatteja sisältävällä ruokavaliollaan. Diabeteksen väistyttyä taka-alalle ainakin tilapäisesti (potilas ei käytä enää insuliinia), voidaan ennustaa potilaalle tästäkin syystä terveempiä vuosia.

Tämä ei ole mikään yksittäistapaus. Näitä tapauksia on muitakin. Kerro omasi. Minä kerään näitä menestystarinoita. Voit luottamuksellisesti lähettää menestystarinasi minulle. Lisään sen tietokantaani. Yksityisyyttäsi suojaan parhaan kykyni mukaan.

1 kommentti:

  1. Juu... siis onhan meillä ihan erilaiset sapuskat kaupoissakin!

    Luitko Eviran uutisia? Tänään meillä kiellettiin yhden aineen käyttö, mutta onhan niitä tuotteita kaupan hyllyillä vielä pitkään... Vai eikö niitä kukaan seuraa?

    Linkkiin laitan sen aineen, mitä ei saa enää käyttää.

    VastaaPoista