tiistaina, syyskuuta 02, 2008

Uusia menestystarinoita

*
Tänään (2.9.2008) on tullut
kaksi merkittävää kommenttia, jotka haluan nostaa erikseen esille. Kommentit ovat osoituksena, että tämäkään blogisivusto ei ole täysin pystynyt pilaamaan ihmisten terveyttä. Päinvastoin, vaikuttaa siltä, että näiltä sivuilta löytää eväitä terveellisempään elämään. En halua millään tavalla korostaa omaa vähäistä osuuttani näissä menestystarinoissa. Sankareita olette te, jotka lähdette soveltamaan sivustoillani olevia ohjeita:
 • vaihtakaa margariini voihin
 • syökää leipää vähemmän kuin virallisissa suosituksissa neuvotaan
 • pitäkää edes joskus peruna-, riisi- ja pastavapaita päiviä
 • oppikaa rakastamaan vihanneksia tuoreina ja keitettyinä
 • älkää pelätkö eläinrasvaa, suosikaa korkealuokkaisia kasvirasvoja
 • vähentäkää hiilihydraattien saantia jos liikutte tosi vähän
 • kananmunan kolesteroli ei kohota veren kolesteroliarvoja
 • proteiini ja rasva pitää nälän poissa
 • moni ravitsemusterapeutti on uudelleenkoulutuksen tarpeessa
 • varokaa kaikkia virvoitusjuomia, juokaa sen sijaan vettä
 • jne...
Tässä nämä kommentit (erittäin pienet tekstin hienosäädöt ovat minulta peräisin):

Tapsa on kirjoittanut:

Lueskelin sellaisten ihmisten kirjoittamia juttuja Stephen Byrnesista, joilla ei ollut mitään erityisempää syytä kantaa kaunaa häntä vastaan. Kävi ilmi, että Stephen Byrnes sairasti AIDSia. Monet pitävät juuri tuota seikkaa tärkeimpänä syynä Byrnesin aivoveritulppaan joka sitten johti hänen kuolemaansa. Haluan itsekin uskoa tähän ja pahoittelen suuresti, jos joku sai kirjoituksestani vääriä käsityksiä vähähiilihydraattisen ruokavalion suhteesta terveyteen!

Korostan edelleen, että olen keltanokka vähähiilihydraattisen ruokavalion suhteen ja kaikkiin tänne nimimerkilläni jätettyihin kirjoituksiin täytyy suhtautua suurella varauksella. Itse olen saanut näiltä veteraaniurheilijan sivuilta merkittäviä vaikutuksia ja ruokavaliossani on tapahtunut suuria muutoksia menneiden viikkojen aikana. Esimerkkinä voin mainita että kun vielä alkukesästä söin kaksikin leipää viikossa, nyt leivän kulutus on enää puoli leipää. Rasvaisia juustoja syön lähes puoli kiloa kun moneen vuoteen en ollut koskenutkaan juustoihin. Samaten maustamatonta luonnonjogurttia nautin kolme litraa ja viilejä ja raejuustoja useita desilitroja viikossa. Marjat ja vihannekset ovat säilyneet ravinnossa ja aamu-mysli on korvautunut munakkaalla ja vihanneksilla. Mehut olen korvannut raikkaalla vedellä. Painoni ei ole ollut koskaan ongelma eikä puntarin mukaan muuttunut ruokavalio ole ainakaan lisännyt kiloja.

Kiitos tästä kaikesta kuuluu paljolti tämän blokin pitäjälle ja olen itsekin yrittänyt aktiivisesti hakea lisätietoja vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta.

Olen syvästi pahoillani jos pahoitin turhaan jonkun mielen. Oma esimerkkini olkoon kuitenkin osoitus siitä, että uskoani vähähiilihydraattisen ruokavalion etuihin ei moiset jutut horjuta. Tahdon vielä korostaa, että asun seudulla, missä ihmiset vielä parikymmentä vuotta sitten kuolivat sydän- ja verisuonitauteihin oikein urakalla ja rasvaiset ruuat olivat eri muodoissaan osa jokaista pääateriaa yhdessä perunoiden, piirakoiden ja munavoin kanssa. Luulen, että kun tuosta ”perinneruuasta” karsii hiilihydraatit ja pullat ja leivän pois, niin jäljelle jäävän voi kuka tahansa vähähiilihydraattisen, jopa alakarpin ystävä, hyväksyä täysin. Lihaa en ole oksentamatta voinut syödä koskaan, mutta kalaa kylläkin. Nystenin kirjasta ”Laihdu ilman nälkää” sain oivan vinkin suosia naurista ja lanttua perunan sijasta - nehän todellakin olivat täälläpäin vanhastaan arvostettua syötävää.


Reijo on kirjoittanut:

Näinhän se on minullakin toiminut
, eli olen laihtunut kananmunia syömällä. Ravintovalmentajani Christer Sundqvist suositteli minulle aikoinaan aamuksi pari kananmunaa ja täysrasvaista luonnonjogurttia. Rasva ja proteiini pitää nälän hyvin poissa ja pärjään aamiaisella lounaaseen saakka. Syön kunnon päivällisen ja vielä ennen nukkumaan menoa juon runsaasti punaista maitoa ja syön pari kananmunaa sen lisäksi. Olen huomannut miten hyvältä olo tuntuu ja saan paremmin unta. Minulla on erinomaisen hyvät kolesteroliarvot. Homma toimii! Uskokaa Christeriä. Uskokaa tutkimuksia. Sydänliitto valehtelee. Miten ihmeessä tehdään helposta hommasta niin vaikeaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti