torstaina, syyskuuta 25, 2008

Perusruoka kunniaan

***
Lapin Urheiluopisto ylpeänä esittää
:

PERUSRUOKA KUNNIAAN
14.–16.11.2008
Lapin Urheiluopisto
Luennoitsija: Christer Sundqvist

OHJELMA

PE 14.11. (Ainoastaan Personal Trainer- opiskelijat)
17.00–17.30 Jakson avaus ja tavoitteet
17.30–21.00 Liikuntaravitsemus
- Ravitsemusohjaus teoriassa ja käytännössä

LA 15.11. (Ainoastaan PT- opiskelijat)
08.00-09.30 Harjoitustyö yksilönohjaukseen liittyen
09.45–11.30 Asiakascaset
11.30–12.30 Lounas
12.30–14.00 Syödään tavallinen suomalainen lounas
14.00–14.15 Tauko
14.15–16.00 Nälänhallinta – avain menestykselliseen painonhallintaan
16.00–17.00 Päivällinen
17.00–18.30 Urheilijat ovat usein kehnoja kokkeja
18.30–19.30 Personal Trainerin tulevaisuuden haasteet ravintovalmennuksessa

SU 16.11 (PT + muuta yleisöä)
Tällä lyhytkurssilla TV:stä tuttu ravintovalmentaja ja terveystoimittaja FT Christer Sundqvist vie meidät tavallisen suomalaisen ruoan äärelle. Saamme kuulla minkälaisella ruoalla me pysymme terveinä ja jaksamme harrastaa liikuntaa. Kurssi sopii kaikille ihmisille, mutta erityisen iloiseksi luennoitsija tulee jos yleisön joukossa on paljon aktiiviliikkujia, urheilijoita, liikunta- ja terveydenhuoltoalan opiskelijoita, opettajia sekä ammattilaisia. Osallistujat saavat äänestää Ravintokaraoken luentoaiheet erityisestä ravintokaraokevihosta (noin 150 eri aihetta valittavana)

08.00-09.30 Suomalainen perinneruoka kunniaan!
09.30–09.45 Tauko
09.45–12.00 Syö ruokaa – ei lisäaineita
12.00–13.00 Lounas
13.00–16.00 Ravintokaraoke
16.00–17.00 Ravintovalmentajakoulutus info

Pistän tämän kurssi-ilmoituksen tähän näkyville jo nyt, jotta voitte suunnitella Lapin matkanne ajoissa. Sunnuntain yleisötapahtumaa kannattaa tulla kuuntelemaan ja siihen pyrkiä vaikuttamaan omalla panoksellaan. Lapin urheiluopistolla on hyvät majoitusmahdollisuudet ja Rovaniemen kaupungissa lisäksi useita laadukkaita hotelleja. Tulkaa läheltä ja kaukaa!

Personal Trainer -opiskelijoille tarkoitettu ohjelmaosuus (perjantai-lauantai) on osoituksena siitä, että Lapin urheiluopistossa osataan ajatella asioita käytännönläheisesti ja toteuttaa PT-koulutusosio tarvittaessa totutusta kaavasta poiketen.

Lisätietoja saa pian Santasportin sivuilta.

8 kommenttia:

 1. Tämähän mielenkiintoista:-)

  Pitäisikö mun käydä tarkistamassa, onko siellä vihreitä perunoita? Satuin viime viikolla ostamaan luomuperunoita pussillisen (vieraita varten tosin... eihän me perunoita ole syöty aikoihin...) ja koko pussi oli vihreitä!!! Laitoin kyllä Eviraan kysymyksen, mitä mun pitäisi niille tehdä, kun niissähän on solaniinia, eikä niitä saa syödä ollenkaan! No, ei ole tullut vastausta, eikä vastannut viljelijäkään, jolle asiasta laitoin mailia. Muistathan kiertää keittiön kautta, ettei porukat sairastu siellä - kaikki johtuu jostakin ja tosi ikävää, jos sun keikka menee pilalle niin pinestä - saati sitten jonkin lisäaineen takia.

  VastaaPoista
 2. Eikä pansuolaa meille "tietää" jotakin sellaista Santasportista mistä minulla ei ole aavistustakaan. Olen ollut siellä useita jaksoja vuosittain ja terveenä olen pysynyt. Ruoka voisi olla monipuolisempaa ja sitä poroa voisi tarjota useammin. Hieno paikka se Santasport kerta kaikkiaan.

  VastaaPoista
 3. En tiedä - esitin vain toiveen. Kai se menee sun mukana perille asti?

  Tuon pansuolan takia aika moni ei voi syödä oikeastaan missään, missä on "terveellistä" ruokaa. Se kun ei näy sapuskassa, jos on laitettu:-(

  VastaaPoista
 4. Huomioni kiinnittyi yhteen kohtaan:

  Urheilijat ovat usein huonoja kokkeja. Mielestäni ihmisen ei tarvitse olla mestarikokki, tai edes keskinkertainen, saadakseen hyvin suojaravinteita.

  Kaalia, paprikaa, tomaattia, jne. voi syödä sellaisenaan.

  Voi ja näkkäri ei vaadi niin ikään ihmeellisiä taitoja.

  Ilmiömäinen ponnistus voisi olla voin sulattaminen pannussa, sipulien pilkkominen siihen ja lihatiskiltä ostettujen jauhemaksa pihvien paistaminen em. pannussa.

  voita ja jauhelihaa pannuun, pilko sekaan sipulia ja keräkaalia. Hauduta matalalla lämmöllä vaikkapa tunti. Helppoa ja ravitsevaa.

  Suojaravinne tiheä kananmuna on tavattoman helppo valmistaa. Mitään "kurmee" viisastelua ei tarvita, vaan poikamies tason taidoilla saa tavattoman hyvin suojaravinteita. Tärkeää on tietää missä tavan ruoka-aineissa näitä ravintoaineita on.

  VastaaPoista
 5. Glutamaatteja -nimimerkillä varustettu kommentoija, tapaammehan Santasportin tiloissa sunnuntaina 16.11.2008? Palan halusta luennoida/puhua juuri Sinulle. Puhun vaikkapa vihreistä perunoista, jos se saa mielenkiintosi heräämään eikä kohtuuttomasti häiritse muita kuulijoita. Olen huomattavasti parempi puhuja kuin kirjoittaja, joten jos olet onnettomiin ja vaatimattomiin kirjoituksiini väsähtynyt, saatat yllättyä iloisesti kuullessasi puheeni. Puhujana olen parhaimmillani. Avoin, rehellinen, innostunut, innovatiivinen, hauska ja arvaamaton.

  Osta junalippu Rovaniemelle. Jos et ole tyytyväinen luentooni, korvaan matkakulusi omasta kukkarostani.

  VastaaPoista
 6. Sami Uusitalon silmiin on osunut ohjelmassa outo kohta: Urheilijat ovat usein huonoja kokkeja.

  Olen nähnyt satoja urheilijoita, heidän ruokapäiväkirjojaan käynyt läpi ja heidän kanssaan ravitsemuksesta puhunut. Silmiinpistävänä piirteenä on, että osataan juuri ja juuri makaronimössöä keittää, siihen mikrossa lämmitettyjä pakastettuja vihanneksia kaataa joukkoon, sekoittaa - ja syödä suurella intohimolla. Makunautintoja tarjoavan ruokahetken eteen kannattaa kuitenkin nähdä hieman enemmän vaivaa. Siitä ajattelin puhua. Lappeenrannassa eräs yrittäjä valjastaa tästä konseptistani tällä hekellä bisneskuvioita (tsemppiä yrittäjälle!). Tehdään taatusti yhteiskeikkoja tulevaisuudessa.

  Aivan kuten esimerkilläsi osoitat, Sami, ruoanlaitto ei ole vaikeaa. Helppoja tapoja esittelen minäkin. Et mahdollisesti aavista urheilijoiden lähtötason surkeuden?

  Kiitos kommentista.

  VastaaPoista
 7. En sinällään epäile, etteivätkö nuoret urheilijat usein olisi, kehnoja kokkeja. Monet kokkiohjelmat yms. lähtevät usein tekemään ruoanlaitosta liian vaikeaa. Ruuilla pitää olla hienot ranskalaiset nimet, maustesekoitukset täsmällisiä jne.

  Voita ja sipulia pannuun, niin moni juttu maistuu hyvältä.

  Olisiko sinulla mahdollisuutta viskata sähköisesti esimerkkiä jonkun urheiljan ruokapäiväkirjasta. Kiinnostaisi vilkaista.

  VastaaPoista
 8. Kiitos vaan... mutta mulle vapaa-aika on tullut aina vaan arvokkaammaksi. Hajusteallergia vaikuttaa myös siihen ja pitää minut nykyään aina enemmän omissa oloissa ja touhuilua luonnossa. Voittehan jutella siellä aiheista ilman minuakin:-D

  VastaaPoista