keskiviikkona, elokuuta 06, 2008

Voi video

*
Keräsin tähän muutamia voivideoita ja voijuttuja
. Voi voi olla yksi puheenaihe tänään (6.8.2008) A-studiossa klo 21.05. Onko suomalaisia ohjattu vuosikymmenten ajan ruokailutottumuksissa harhaan?

Voivideot (Yle Areena)
Voimatkat Ruotsiin (1984)
Onko voi vaarallista? (1957)

Ajankohtainen keskustelu (TÄNÄÄN!)
Onko rasvainen ruoka epäterveellistä? (A-studio, 6.8.2008)

Voijutut
Voijuttuja veteraaniurheilijan blogissa (2007-2008)
Voi onkin terveellistä - turhaa huuhaata vuosikymmeniä (Tiede.fi -keskustelu)
Voi on aina voita (mielipidekirjoitus voin puolesta)
Millä perusteella valitset levitteen? (Keskustelu Helsingin Sanomissa)

Voi voi sentään!

22 kommenttia:

 1. Illan keskustelu on todella kiinnostava!

  On hyvä nähdä vastapuolet face-to-face-tilanteessa, ja yrittää puolueettomasti ja objektivisesti katsella ja kuunnella, kenen argumentit vakuuttavat eniten.

  Tsemppiä Kristerille!

  Tuula

  VastaaPoista
 2. Mihin Vartiainen katosi? Eikö hän ole KTL:llä töissä?

  VastaaPoista
 3. Hyvä Christer! Huomasi sinun tehneen paljon valmistelutyötä toimittajalle. Hienoa kun uskalsit näyttää Ravnskovin kirjasta tuon kuvan. Tämä oli merkittävä ohjelma! Pistin nauhalle. Täytyy katsoa uudestaan ja psyykata itseään, että vihdoinkin alkaisi puhaltaa uudet tuulet Suomessa.

  Vielä kerran, Christer, KIITOS!!!

  VastaaPoista
 4. Aiheen käsittely ylen pääkanavalla oli kova juttu!

  Haluaisin lisää luonnollisia maitotuotteita kauppoihin ja mm. sen toteutumista ajatellen tämä saattoi olla tärkeä askel rasvakammon vähenemiseksi.

  Ohjelman perusteella P-K projektin ylle luotu sädekehä tosiaankin johtuu muista kuin tieteellisistä seikoista. Tyytyykö Puskan leiri tämän jälkeen vetoamaan tieteelliseen yksimielisyyteen(-sä) vai onko odotettavissa jopa vähärasvaisen imperiumin vastaisku?

  Uusien tutkimusten myötä ainakin toivoisi että useampi alalle koulutettu ihminen osaisi suhtautua kriittisesti myös vallalla oleviin käsityksiin.

  Fogelholmin kommentit ainakin osoittavat että hän seuraa aikaansa maltillisen kriittisesti. Paljoa enempää ei mielestäni voi vaatia tyypiltä joka tuntuu tietävän myös vastuunsa uusien ravintosuositusten vaikutuksista.

  Christerille kiitos upeasta blogista!

  Tietäjä

  VastaaPoista
 5. Kiitos mukavista kommenteista! En nähnyt ohjelmaa TV:stä, sillä olin lasten yleisurheilukisoissa puuhaamassa tulospalvelussa. Sellaista mukavaa vapaaehtoistyötä urheilevien lasten parissa.

  Katsoin äsken ohjelman YLE Areenasta. Toimittaja Sisanna Särkkä oli tehnyt hyvää taustatyötä. Eiköhän tästä ohjelmasta viriä vilkas keskustelu ruokapöydissä. Ehkä pian alkaviin kouluihin saadaan ruokapöydälle taas voita ja punaista maitoa?

  Pistäkää palautetta YLE:n suuntaan ja kiittäkää toimittajia hyvästä työstä! Jatkan tilanteen seuraamista omassa vaatimattomassa blogissani.

  VastaaPoista
 6. Katsoin ohjelman areenalta - kiitos Sinulle!!!!

  Oli kiva nähdä siellä Sinutkin:-D

  VastaaPoista
 7. Upeeta Christer!! Sinnikäs kirjoittelusi kantaa hedelmää monella eri tasolla. Tuolla lyhyellä ohjelmaosuudella on kauaskantoiset vaikutukset. Harva ymmärtää miten paljon olet uhrannut aikaa totuuden etsintään myös voi ja eläinrasva-asiassa. Sinua kuuntelisi enemmänkin. Täytyy tilata sinut paikalle tänne Vantaaseen. Nyt vielä pari näkkileipää paksulla voikerroksella ja sitten nukkumaan. Kiitos vielä kerran - Christer!

  VastaaPoista
 8. Hei muistathan ja biponainen kun muistitte minua mieluisilla kommenteilla. Puhelin on tänään soinut varsin ahkerasti. Toivottavasti tästä toimittajat ympäri Suomen innostuvat käsittelemään omilla tahoillaan kriittisesti tätä Pohjois-Karjala-projektia.

  VastaaPoista
 9. Hieno esiintyminen Christeriltä! :o)

  VastaaPoista
 10. Hei Jenni Lahtinen! Kiitos noista mukavista sanoista. Tsemppiä harjoitteluun ja loppukesän kilpailuihin.

  VastaaPoista
 11. Hyvä ohjelma, mutta jäin kaipaamaan erästä tärkeää näkökulmaa. Nimittäin sitä, että onko tämä rasvojen demonisointi aiheuttanut käsiinräjähtäneen lihavuuden ja kakkostyypin diabeteksen.

  Henk. koht. olen tuosta asiasta täysin varma.

  VastaaPoista
 12. Toivossa on hyvä elää Sami Uusitalo, että joku toimittaja tarttuu tähän aiheseen ihan tosissaan. Pohjois-Karjala-projektista löytyy herkullisia yksityiskohtia. Paljon hyvää ja varmaan yhtä paljon huonoa.

  VastaaPoista
 13. Enemmän tällaisia ohjelmia! Pystytkö vaikuttamaan siihen että ravintoasioita käsitellään monipuoliseesti televisiossa?
  Sinua olisi kuunnellut enemmänkin.

  VastaaPoista
 14. Pidän sinua Christer esimerkillisenä totuuden etsijänä. Jos olen sinut oikein ymmärtänyt niin olet aiemmin ollut uskollinen Puskan linjauksille, mutta havaittuasi asiassa epäkohtia, olet muuttanut käsitystä. Näin tekee vain nöyrä, totuutta etsivä tiedemies.

  Toivotan sinulle parasta mahdollista menestystä jatkossakin. Me olemme kiitollisuuden velassa sinulle, sillä olisihan meidän biokemistien joukosta pitänyt löytyä muitakin äänekkäitä kyseenalaistajia. Riittäköön tämä viestini vakuudeksi, että täällä on useita biokemistejä, jotka kyseenalaistavat Pohjois-Karjala-projektin! Täytyy pistää vinkkiä tiedekunnan tiedotusvastaavalle, että otettaisiin sinut luennoimaan tänne pääkaupunkiseudulle.

  Biokemisti

  VastaaPoista
 15. Jättäisi jo Puska tuon projektinsa kehuskelun. Christeriä olisin minäkin kuunnellut enemmän.

  VastaaPoista
 16. Onnittelut täältä susirajan takaa. Milloin tulet Kuusamoon?

  VastaaPoista
 17. Kuulin sinun luentosi Ylitorniossa kevättalvella. Oli hieno luento! Milloin tulet uudestaan?

  VastaaPoista
 18. Kansanmurhauslaitoksen pääpyöveli Pekka Puskasta tulee maassamme kymmenen vuoden sisään yhtä suosittu sankari kuin Stalinista tuli joulukuussa -39 Lapualla.

  Mielestäni hän on syyllinen kansan lihomiseen. Vähän rasvaa, paljon hiilihydraattia linjaus lihottaa suomalaisia. Näin se on.

  VastaaPoista
 19. Minun mielestäni Pekka Puska oli ihan selvästi hermostunut kun lähdetään selvittämään Pohj.-Karj.-projektin toteuttamista. Se on outoa. Senhän pitäisi olla jokaisen tiedemiehen toiveuni, että joku on kiinnostunut jostakin tutkimuksesta niin paljon että sitä katsotaan tarpeelliseksi selvittää perin juurin. Itse asuin projektin aikoihin juuri Joensuussa. Olin silloin 14-vuotias kun projekti alkoi. Se näkyi kaikkialla kaupungissa. On todella hämmentävää miten vähän eroa oli muuhun maahan sydänkuolleisuudessa. Kyllä meitä on kusetettu... Jatka vaan samaan tahtiin niin hyvä tulee.

  VastaaPoista
 20. Kommentteja ja kannustavia viestejä on tullut runsaasti sekä tähän blogiin että sähköpostiin. Kiitos kannustuksesta!

  Mielestäni A-studiossa avattiin ovi uuteen avoimuuteen ravitsemusasioiden käsittelyssä täällä Suomessa. Kiitos YLE!

  VastaaPoista
 21. On mukava kuulla, että minua kaivataan eri paikkoihin luennoimaan. Luentoaikatauluni pistän jossakin vaiheessa jakoon. Syksy on aika täynnä, mutta keväällä 2009 on tilaa. Olen sen verran edullinen, että ei liene ylivoimaista kustantaa minut paikalle. Tulen mielelläni luennoimaan ajankohtaisista asioista.

  VastaaPoista
 22. Vielä tässä vaiheessa kaupoissa on voipaketteja vähän verrattuna margariinipaketteihin. Koska margariinit ovat ylivoimaisesti suositumpia kuin voi, niin lasten, nuorten ja aikusten terveys on vieläkin vakavasti uhattuna (monilla jo pilalla). Tämä on selvä monille blogin lukijoille.

  Toivottavasti voi tulee pikaisesti suureen suosioon (haave).

  VastaaPoista