maanantaina, elokuuta 18, 2008

Diabetesluento 17.8.2008

**
Olin saanut kutsun
luennoida ja keskustella diabeetikon ruokavaliosta Tampereella sijaitsevassa Diabeteskeskuksessa. Osoittautui, etä kiihkoton ja neutraali lähestymistapani sai kuulijoiden hyväksynnän. Luento oli ruotsinkielinen, mutta on saatavilla tietenkin myös suomenkielellä ja mieluusti LIVEnä.

Jotta et kauheasti pettyisi ja epäilisi esimerkiksi mahdollista fanaattisuuttani, olen pistänyt luentoni jakoon internetissä. Diabetes on niin vakava sairaus, että meidän on käännettävä jok'ikinen kivi saadaksemme paras mahdollinen apu sairastuneille. Minun luentoni voi vaatimattoman pieneltä osaltaan ehkä viedä diabeetikon terveysprojektia eteenpäin. Olen valmis tulemaan Suomen diabetesyhdistyksiin talkoohengellä. Tilatkaa ensi kevääksi innostava diabetesluento!

Tässä luentoni kokonaisuudessaan: Vad skall en diabetiker äta? Föreläsning i Diabetescentret, Tammerfors 17.8.2008

3 kommenttia:

 1. Mycket intressant! Rekommenderar att du inte talar så anspråkslöst om dig själv. Alla kanske inte vet vilken betydelse du har haft i debatten. Stå på dig! Många, som verkar att söka sig med våld till rampljuset, är egentligen hopplöst dåliga i jämförelse med dig. Tack för att du publicerade din utmärkta diabeteslektion på nätet!

  VastaaPoista
 2. Kiitos!

  Olethan lukenut mediuutiset:

  "- Tietävätkö päättäjät, mitä he ovat tekemässä? Lääkelaitoksessa työskentelee valtava asiantuntijaporukka, jonka erikoisosaamisen hankintaan kuluu useita vuosia, Saarela toteaa.

  Saarela epäilee asiantuntijoiden intoa muuttaa pääkaupunkiseudulta. Siirto maakuntaan hankaloittaisi työtä, sillä Lääkelaitoksen väkeä käy viikoittain kokouksissa esimerkiksi Lontoossa, jossa sijaitsee Euroopan lääkearviointivirasto Emea.

  Lääkelaitos tekee runsaasti yhteistyötä myös lääketeollisuuden kanssa, ja käytännössä lääketeollisuus rahoittaa koko Lääkelaitoksen toiminnan. Saarela pohtii, miten hajasijoittaminen palvelee tätä työtä.

  Lääkelaitoksessa on noin 210 työntekijää."

  VastaaPoista